MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

CB Radiowcy w UK.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

Str 8 z 14

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Falcon

Post #1 Ocena: 0

2011-06-03 18:46:12 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Z nami od: 14-02-2011

"przerywniki" to wszędzie są nie zależnie od tego czy wlaczysz telewizor czy idziesz ulica wiele osob po prostu lubi podkreslac swoje wypowiedzi :-/.

W AM najlepsze lacznosci moze mialem do 130km tak ze zadnych sukcesow
kolega ktory mnie zarazil radyjkiem mial qslke z NZ i USA na wstazkach wtedy mnie zalapalo .
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

kociefraszki

Post #2 Ocena: 0

2011-06-03 18:49:12 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Falno, twierdze ze takich przerywnikow uzywaja ludzie, ktorzy wolniej mysla niz mowia - czyms trzeba poutykac luki. Na AM najdalej mialam Hage, a latem regularnie "chodzila" polnoc Polski. Z tym ze ciekawie - wybrzeze tak, Wielkopolska czasem, Mazury owszem, ale zeby Mazowsze to juz mowy nie bylo - za blisko chyba na odbicie. Mieszkalam w Malopolsce.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Falcon

Post #3 Ocena: 0

2011-06-03 19:19:05 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

To naprawdę miałaś super propagacje ze swojej miejscowości :-) u mnie niestety zdarzało się to bardzo rzadko :-(
“You can't stay in your corner of the Forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.” ― A.A. Milne, Winnie-the-Pooh

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2011-06-03 19:19:12 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Zesz przeoczylam temat no :-).
W latach 96-99 siedzialam na radyjku non stop praktycznie, zdarzalo sie dosc czesto mobile prowadzic po Wrocku ;-).
Do dzisiaj moja polfalowka na dachu stoi, a kabel w domu wisi... bez radyjka juz na kocnu, ale gotowy... ;-)
Pozdrawia MagicSunny Wacław 4011 ;-)
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Falcon

Post #5 Ocena: 0

2011-06-03 19:44:01 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

to ja przygode z radyjkiem zaczalem od 89 do 98 grudzien pozniej sie wyprowadzilem od rodzicow do wlasnych 4 scian w bloku i temat umarl smiercia naturalna :-( (spoldzielnia miala uczulenie na CB radia i zaklocenia azartu ;/ ) a mialo byc tak pieknie i exstra 25m :-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kociefraszki

Post #6 Ocena: 0

2011-06-03 19:48:06 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Falcon, zalezy w ktorym regionie Polski mieszkales - jesli gdzies w srodku to moglo byc cienko z dalekimi lacznosciami "po kraju", ale spokojnie gdzies poza granice.
Nie z tej bajki, no popatrz! Ja od stycznia 92, 15 lat na CH19 w Nowym Saczu.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2011-06-03 19:49:44 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Ja czasem bylam mobilem, ale w zasadzie to byla stacjonarka ;-).
Radyjka zaczynalam od najstarszej chyba Cobry ;-). Nie bylo wyswietlacza z czestotliwosciami, tylko nr kanalow i diody sygnalu :-]. Fajna ekipa wtedy byla we Wroclawiu, czasem niezle sie dzialo na zlotach ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Falcon

Post #8 Ocena: 0

2011-06-03 20:03:01 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Kociefraszki to ja sie wcale nie dziwie ze mialas takie lacznosci przeciez ty mieszkalas w gorach w porownaniu z Czestochowa gdzie duze miasto z duza iloscia zaklocen i uzytkownikow w tym czasie co blok stala antena albo i 2 :-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Falcon

Post #9 Ocena: 0

2011-06-03 20:08:03 (14 lat temu)

Falcon

Mężczyzna

Nie_z_tej_bajki podobnie w sumie glownie stacja moze jakies 5% mobilek . Jak zaczynalem na Jacskonie tez nie mial wyswietlacza tylko nr kanalu no i do pomiaru sygnalu wskaznik wychylowy dosc fajna i precyzyjna miarka jak ktos odemnie z osiedla postawil nosna zawsze wiedzialem kto :-).

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kociefraszki

Post #10 Ocena: 0

2011-06-03 20:17:24 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Falcon, Sacz lezy w kotlinie. Zajedwabiste lacza to szly ze stacji terenowych w gorach, ale ja wybicie mialam kiepskie. Antena 8m nad ziemia, na polnoc ze 300m i konkretna gorka, na poludnie ze 150 metrow i tez goreczka, na wschod wzgorza i tylko wstazka drogi w miare plaska, a na zachod wzniesienie ponad ktorym widzuialam tylko gorne pietra 10 pietrowych blokow. W temacie lacznosci to raczej studnia. Radio Alan 87 - 10W Am i FM, 25 W SSB. Zadnych dopalow. Szlo. Ale zebys wiedzial jak ja zazdroscilam gosciowi z Krempah - slyszalam go regularnie, a odleglosc konkretna.
Czestochowa?? Kurcze, regularnie latali chlopaki z Blachowni. I poznalam bardzo sympatyczne malzenstwo z Czestochowy - on kierowca, ona mu towarzyszyla. Kapitalni ludzie.

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 03-06-2011 20:19 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 8 z 14 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 12 | 13 | 14 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,