MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Opinie o gp

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Doris_Day

Post #1 Ocena: 0

2008-05-21 08:19:58 (17 lat temu)

Doris_Day

Kobieta

Z nami od: 02-04-2008

Ja tez nie narzekam. Po prostu kazdy kraj ma swoje podejscie do pacjenta i leczenia. Jakos nie zauwazylam, zeby Brytyjczycy masowo padali ze wzgledu na zla opieke medyczna:-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

bajeczka

Post #2 Ocena: 0

2008-05-21 09:18:43 (17 lat temu)

bajeczka

Kobieta

Z nami od: 24-10-2007

Moim GP jest anglik ale jakis nie kumaty, najbardziej boli mnie ich podejscie do dzieci na wszystko paracetamol zadnych badan poprostu nic:-Y a jak mój synek mial wysypke ostatnio to tez paracetamol narmalnie rece opadajá.Ogólnie lekarz mily, usmiechniety i pozartuje ale to nie o to chodzi w tym wszystkim ja oczekuje jakies pomocy czy porady od niego a nie kolejnego dowcipu sluchac i w dodatku niesmieszny :-? takie moje zdanie!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

reivilo

Post #3 Ocena: 0

2008-05-21 20:01:45 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

No ja a wlasciwie my tez nie mozemy nazekac .....bo kontakt mielismy raz i to dawno temu , kiedy jeszcze bylismy tu zeby sprawdzic czy decysdujemy sie emigrowac .... - malzonkowi do astmy dolaczylo zapalenie oskrzeli ...i konkluzja ..polska i UK sluzba zdrowia sa takie same - mowie o panstwowej.....taka sama indolencja, niekompetencja i niekonczace sie kolejki i umawianie wizyt na odlegle terminy ....problem rozwiazalismu w ten sposob...ze z zaprzyjazniona lekarka w polsce umowilismy sie nie wizyty....przez telefon....fakt nie kazdy lekarz to moze zrobic ...musi byc naprawde dobry .....placimy za "wizyte" , leki. Lekarstwa dochodza z polski w 3 czasem 5 dni .....
Oczywiscie powazne sprawy to na pewno bedziemy leczyc w polsce i zapewne ..prywatnie .....
jak napisalam ..oba sytemy sa do bani ...a prywatnego UK nie znam...nie moge ocenic ....
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

prycz

Post #4 Ocena: 0

2008-05-22 17:38:04 (17 lat temu)

prycz

Kobieta

Z nami od: 18-08-2007

gp w uk tragedia oby moje dziecko nigdy wiecej niechorowalo w uk jest to jej pierwsza choroba oby ostatnia paracetamol paracetamol i nic wiecej niewiem kto tych lekarzy uczy to unas sa geniusze choc tez sie myla czasami ale to co dzieje sie tu to normalne kongo nikomu niezycze wizyty w przychodniach i w szpitalach tu bo niewiem czy zdrowym sie wyjdzie sie odnich bo watpie maz gdy mu palec ucielo w pracy a byl to w wtorek to od 9 rano do 15 w szpitalu niezrobili mu nic poza opatrunkiem skierowali go do innego szpitala do hirurga plastyka na srode tam spedzil kolejny dzien i nic dopiero laskawie w czwartek zajeli sie jego obcietym kciukiem fajnie dwa dni nic niezrobili fakt ze teraz palec wyglada ladnie ale dwa dni bolu to byl koszmar wiec gp tu jest do kitu
kundzia

Do góry stronyOffline

misiureczka

Post #5 Ocena: 0

2008-06-29 20:35:29 (17 lat temu)

misiureczka

Kobieta

Z nami od: 10-03-2008

Mowiac szczerze to na mojego GP narzekac nie moge. Ani razu nie dostalam paracetamolu tylko zawsze jakies normalne leki.
Raz tylko przez przypadek trafiam do nie swojej ,ktora na wszystko co do niej mowilam miala odpowiedz - jedz sobie do Polski. Koszmar. Po wyjsciu z gabinetu zarejestrowalam sie do swojej i wiecej problemow nie mialam.

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #6 Ocena: 0

2008-06-29 21:13:31 (17 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Do mojej obecnej GP chodzę już półtora roku i nie mogę narzekac. Wręcz przeciwnie. Raz starsza córka miała poważniejszą infekcję, to dostała antybiotyk. Poza tym nie chorowała. Ale przeszłam tutaj ciążę i poród (no to akurat w szpitalu, a nie w GP). Potem mielismy problemy z młodszą córką i nigdy nikt nie odsyłał nas z kwitkiem. Wystarczyło zadzwonic i od razu kazali przychodzic. Fakt, jeżeli nie trzeba, to unikają antybiotyków.Ja na to nienarzekam. W Polsce znowu ztarsza córa ciągle dostawała antybiotyk... koszmar

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Arikowa_zona

Post #7 Ocena: 0

2008-06-29 21:55:16 (17 lat temu)

Arikowa_zona

Kobieta

Z nami od: 08-05-2008

Witam :)
Ja również należę do zadowolonych pacjentów GP :)
Choruję na tarczycę i nie moge złego słowa powiedzieć o ang słuzbie zdrowia. Jak nie wstawię się w terminie na badania, to już mnie ścigaja ... Jak wyniki są złe, to dzwonią i wypisują antybiotyki, które mogę odebrać w aptece bądź w rejestracji. Lepiej niż w Polsce.
Take me as I am And don't try to understand Where love is hard to find I'll keep it in my mind ...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

jola_ooo

Post #8 Ocena: 0

2008-06-29 22:55:46 (17 lat temu)

jola_ooo

Kobieta

Z nami od: 07-06-2008

Mi healthvisitorka oznajmiła ze na gp nie ma co liczyć, i cokolwiek bedzie sie działo mojejmu dzidziusiowi mam jej koniecznie dac znac, ona zobaczy, załatwi recepty i konkretne konsultacje, to anglicy to anglikach.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2024-02-20 19:19:15 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

…I tak wyszło, że ja też musiałam się umówić na wizyte.
Spotkanie za 5 tygodni.

Może mnie “szlag” nie trafi.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #10 Ocena: 0

2024-02-20 19:43:16 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Maat - na poprawę nastroju (wiadomo - śmiech to zdrowie) nominuję Cię do nagrody Złotego Szpadla - za odkopanie tematu ostatnio poruszanego 16 lat temu :-]

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,