MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Angielskim autem w PL ;)

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andreek

Post #1 Ocena: 0

2008-07-16 11:37:33 (17 lat temu)

andreek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2008

ubezpieczasz auto tylko na czas przejazdu! Pamietaj zeby road tax wyslac z powrotem do DVLA gdy wrocisz - dostaniesz czek ze zwrotem kasy za pozostaly okres waznosci 'kolka'. Podobnie logbook, z info ze auto zostalo wyeksportowane (wypelniony odcinek 11 - Notification of Permanent Export)
Odpowiedzial Ci juz-stokesay w innym watku i tak musisz zrobic.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Pavulon_

Post #2 Ocena: 0

2008-07-16 12:11:40 (17 lat temu)

Pavulon_

Mężczyzna

Z nami od: 15-07-2008

widziałem co mi napisał ;-)

road tax'u nie bede miał bo nie musze, auto ma ponad 40 lat i jest tax exempt.
szukałem bo ubezpieczalniach ale wszędzie jest że musze byc uk resident i podac adres w UK. nie mam i nie bede takiego mial. wyslalem zapytanie do Norwich Union moze cos konkretnego odpowiedzą.
dzieki

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2008-07-16 19:04:06 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

z prakyki już kiedyś wam pisałem, francuzi mnie zatrzymali z samochodem na niemieckich blachach, akurat byłemw trakcie przenoszenia firmy z francji do polski, i miałem taki bajzel że gdzieś zostawiłem dokumety samochodu, długo by opisywać, ale dostałem mandacik i spędziłem na parkingu w towarzystwie policji kilka godzin, potem zabrali mnie na posterunek tam kolejne kilka godzin na poczekalni, aż wyjaśnili ze samochód i ja nie mamy nic na sumieniu. Od tego czasu zabieram zawsze ze sobą papiery, wsadzam gdzieś do skrytki nie przeszkadzają i tyle.
niektóre papiery po prostu tylko kseruje.

Co do prędkosci, no cóż w polsce jak w krajach typu Iran czy irak, no i malta, sami nieśmiertelni, w każdym bądz razie za jazde po dziurach z nadmierną predkoscia muszą pobierac gotowke bo mieli by problemy z egzekwowaniem, zresztą to nie tylko w polsce tak jest.

W Szwajcarii dostałem tak przy okazji mandat za brak łancuchów w bagażniku, mimo że nie było śniegu, ale sam dałem powód, kilka razy trochę za ryzykancko wyprzedziłem (heh młodość) Policja z ciekawości wypytała mnie gdzie się tak spieszę i pouczyła że to niebezpiecznie, przy okazji sprawdzili stan pojazdu i jego zawartość, i nie za manewr dostałem mandat, tylko za danie powodu wiec jak już jedziecie do polski to zaszalejcie na imprezach, z rodziną w lunaparku czy po prostu w ulubiony sposób a nie trwońcie kasy na mandaty, policja bez waszych funtów też wyżyje, razem z tą całą bandą z wiejskiej
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,