Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Ogólne » W jaki sposob zaoszczedzic w UK....

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Ogólne" opiekują się: Redakcja, _Steve_

Strona główna » Ogólne » W jaki sposob zaoszczedzic w UK....

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 91)
bloby00

Post #1

2008-04-27 12:19:07 (4 miesiące temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

...niekoniecznie kupujac chleb za 20p :-]

Tak na serio. Moze znacie jakies LEGALNE sposoby na zaoszczedzenie np na rachunkach, transporcie itp itd.

Zupelnie nie uwazam sposobu oszczedzania za prawidlowy, gdy np zalujemy sobie na zakup jedzenia (czy tez wszystko z przeceny i najtansze), albo tez niewydanie kasy na jakies ciuchy, rozrywke itp. Pracujemy, to nie mozna sobie zalowac takich malych przyjemnosci. No, ale niepotrzebnie jest tez wyrzucac pieniadze w bloto, jak przez prosty manewr mozna sporo zaoszczedzic.

---------------------
Ja np czasami jezdze do centralnego Londynu i udalo mi sie zalatwic 100% discount na CC (samochod na gaz). Chociaz nie bylo to latwe i sa rozne sposoby na to by osiagnac taki discount. Moge sie podzielic moim doswiadczeniem w tej sprawie, jak i tez chetnie uslysze wasze.

Od jakiegos czasu systematycznie wymieniam zarowki w domu na energooszczedne. Swiatlo takie same, a jest oszczednosc na zuzyciu pradu a i czesto takie zarowki maja dluzsza zywotnosc. Zazwyczaj ceny oscyluja takich w okolo 1pound, ale np "small screw cap" kosztuja okolo 6pounds, co moze sie odbic na budzecie jesli ktos ma do wymiany kilkanascie zarowek.
--------------------------

Prosze wiec o wasze sugestie, problemy itp. Zachecam do dyskusji.
My name's Bloby.... just Bloby :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zwirek

Post #2

2008-04-27 12:33:08 (4 miesiące temu)

zwirek

Kobieta

Z nami od: 30-06-2007

My mamy samochod na gaz i powiedziano nam ze jest za stary zeby miec znizke.Chetnie dowiem sie przez co przeszedles zeby miec znizke.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Do góry stronyOffline

portowiec

Post #3

2008-04-27 13:26:41 (4 miesiące temu)

portowiec

Mężczyzna

Z nami od: 09-03-2008

ja zmienilem samochod na diesla. Rocznie robie okolo 15000 mil wiec daje mi to oszczednosc na tankowaniu rzedu 500 funtow rocznie.

poza tym zmienilem zarowki na oszczedne

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #4

2008-04-27 13:30:58 (4 miesiące temu)

piekar10

Mężczyzna

Z nami od: 08-06-2006

witam i gratuluje pomysłu na ciekawy temat.
Po pierwsze prosze napisac cos wiecej na temat zniżki cc bo sam mam autko na gaz .dzieki .

Odnosnie naszych oszczednosci , zmieniłem firme która była dostawcaą energi i zaoszczedziłem ok 20 f miesiecznie .
warto sie rozejrzec i porównac ceny .
dzieki i pozdrawiam
:-):-):-)
jedenaste przykazanie brzmi - '' NIE MIEJ BLIZNIEGO SWEGO ZA GŁUPSZEGO OD SIEBIE SAMEGO" szkoda ze czesto łamiemy to przykazanie

Do góry stronyOffline

Numer Skype

vitek

Post #5

2008-04-27 13:35:49 (4 miesiące temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Ja tak ustawiłem bojler że ciepła woda jest ciepła a nie wrząca (jak w wielu ang. domach), nie dość że oszczędność gazu to jeszcze się nie poparzę :-)
Samochód oczywiście diesel (nie lubię ale muszę) i tankuję na shellu bo najtaniej.
Mam tani abonament na komórkę (Ł20 w Three), a za net+telefon domowy razem także Ł20 (Virgin) i korzystam z oferty 50% off przez rok na sky tv (Ł32 za full pakiet HD).
Mam kartę tesco dzięki czemu dostaję z powrotem 1% kwoty wydanej na zakupy a także na prąd i gaz z e.on
Mimo tych wszystkich oszczędności i tak wydaję dużo za dużo :-?

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 27-04-2008 13:47 ]

'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOffline

Strona WWW

_Steve_

Post #6

2008-04-27 14:34:19 (4 miesiące temu)

_Steve_

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 17-05-2007

Ja wynajmuje pokoj u znajomych. Chetnie bym sie przeprowadzil, ale z ekonomicznego punktu widzenia mi sie nie oplaca. Wiec oszczedzam akceptujac male niewygody ;-)

NIe kupuje duzo jedzenia do domu. Czesto jem cos w czasie pracy na miescie - jakies kanapki, kawa, napoje. Wracam do domu i nie jestem glodny a sniadan nie jadam. Wiec nie marnuje pieniedzy na jedzenie, ktorego nie przejadam.

Poza tym raczej nie udaje mi sie oszczedzac. Zmienilem samochod na wiekszy, drozszy, wieksze ubezpieczenie. Troche zwiedzam UK - co wcale nie jest oszczednoscia, bo paliwko wsysa auto ;-)

Ale fajnie jest 8-) Co zobacze i gdzie bede, to moje - a pieniadze mozna zarobic :P
Jestem na urlopie

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

bloby00

Post #7

2008-04-27 14:49:53 (4 miesiące temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2008-04-27 13:35:49, vitek napisał(a):
Mam kartę tesco dzięki czemu dostaję z powrotem 1% kwoty wydanej na zakupy a także na prąd i gaz z e.on

Warto przypomniec o karcie Nectar (supermarkety Sainsury oraz stacje BP i wiele innych).

O CC i gazie postaram sie napisac wieczorkiem, bo troszke jest pisania.
My name's Bloby.... just Bloby :)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8

2008-04-27 15:48:12 (4 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Jesli ktos uzywa karty Tesco to metoda na maksymalizacje korzysci jest korzystanie z tzw. Deals, mozna zyskac do 4 krotnosci wartosci pierwotnego vouchera za punkty.

Mozna tez wystapic o karte kredytowa Tesco i zbierac wiecej punktow dzieki temu.
Nie wiem natomiast jak wycisnac cos z karty Nectar, zbieraja mi sie tam punkty za prad i gaz, ale nie widze realnych korzysci z tego.

Zakupy jedzenia przez internet - dzieki temu, ze kupuje produkty z listy, nigdy nie wrzucam do koszyka zbednych produktow, oszczedzam czas i zawsze znajduje jakis voucher znizkowy na dostawe. Wszystkie promocje sa wymienione na glownej stronie, wiec od razu wiadomo na czym mozna dzis zaoszczedzic. Poza tym nigdy nie kupuje za duzo, bo nie znosze marnotrastwa.

Karty kredytowe cashback - od 1% do 4-5% w okresie promocyjnym za kazdy zakup dokonany karta. Ja przepuszczam wszystkie swoje zakupy przez taka karte kredytowa.

Strony internetowe oferujace cashback - przed zakupami w internecie warto sprawdzic czy nie mozna kupic tego co chcemy przez jedna ze strona oferujaca cashback, zawsze to pare pensow/funtow do przodu.

Promocje bogof (buy one get one free) w sklepach - sa specjalne strony zbierajace liste promocji w roznych sklepach.

Vouchery promocyjne do znalezienia w internecie: znizki do restauracji, sklepow itp.
Darmowe bilety do kina na pokazy przedpremierowe - http://www.seefilmfirst.com/homepage.welcome.action

Wszystko to i wiecej jest opisane na http://www.moneysavingexpert.com/
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

xFish

Post #9

2008-04-27 18:21:33 (4 miesiące temu)

xFish

Mężczyzna

Z nami od: 28-12-2006

Przeszedlem do Talktalk i place za internet i telefon 16funtow na miesiac (wczesniej 11 telefon, 15 internet + ok 5 funtow za polaczenia)- ok 15 funtow oszczednosci miesiecznie
Chcialem odejsc z O2 i zaproponowali mi 18 miesieczny darmowy kontrakt (200 min + unlimited wewnatrz sieci za 10 funtow i dodatkowo kredyt 180 funtow) wiec kilkanascie funtow miesiecznie mniej do placenia.
Zarowki wymienione na energooszczedne ale nie zauwazylem roznicy w rachunkach,
kilkuletni noclaim bonus i oplaty miesieczne zeszly z 50kilku do 31 funtow.

Do góry stronyOffline

wonka21

Post #10

2008-04-27 19:32:48 (4 miesiące temu)

wonka21

Z nami od: 14-05-2007

Richmond jak mozna dostac bilet na film. Weszlam na te strone i tam musze sie zarejestrowac. No i co dalej?? W kazdym miescie jest to oferowane?? Bede wdzieczna za informacje. :-)

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony