MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy dotknely was przejawy dyskryminacji w UK ???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 5 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-12-31 00:11:31 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

To że twój znajomy utrzymuje siebie i rodzinę nie znaczy że nie jest tłumokiem. Powtarzam normalny człowiek na budowę nie pójdzie (patrz kolega radziu powyżej). I nie mieszkam w żadnej 'dziurze' chcesz to ci wyśle zdjęcia mojego domu podejrzewam że jest ładniejszy od twojego, a cały remont sam zrobiłem to tak a propos robienia czegoś pożytecznego, za to ty pewnie kwitniesz całymi dniami w domciu z 1 dzieckiem i czekasz aż mężulo przyniesie kaskę zarobioną na budowie żebyś ją mogła wydać na nowe sztuczne pazury i fryz :-)

ps. moja rodzina jest 5osobowa jeśli już do tego się czepiasz to przynajmniej czytaj porządnie

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 31-12-2008 00:13 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

radziu_1974

Post #2 Ocena: 0

2008-12-31 00:35:11 (16 lat temu)

radziu_1974

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2008

Cytat:

2008-12-30 23:32:24, ironiqus napisał(a):
Cytat:

2008-12-30 22:33:28, radziu_1974 napisał(a):

Nie, problem to masz Ty, z zakceptowaniem rzeczywistosci - to tak w temacie Twoich budowlanych rozterek i innych Twoich wypowiedzi.
Wybacz, jednak wroc do Polski - nawet Norwegia, Szwecja czy USA, nie beda w stanie Ciebie zmienic.
Zawsze zostaniesz zawistnym ... (nie chce mi sie pisac) czlowiekiem, ktoremu dali kierat i koryto.
Zarabiasz tyle, zeby nie zdechnac, jednak za malo, zeby zyc jak czlowiek - wiec cos z tym zrob ...

PS.
Moglem to napisac w inny - budowlany, prymitywny sposob, jednak w polowie czytania bys zaslabl ...
Nawet moj dobry kumpel "fuckn Paddy" sie usmial ...

ironiqe!!!
nie mam problemow z zaakceptowanie, bo mam sie super, zarabiam tyle na miesiac, co ty pewnie w pol roku i to boli takich oszolomow twojego pokroju
Ja choc pracuje na budowie to pracuje glowa i dzieki niej robie cos o wiele lepiej i szybciej od " angoli"- co ich cholernie boli.
Nie wiem, moze i jestem zawistny, nie mowie ze nie, ale bronie swojej godnosci, bo dla nich jestem czlowiekiem, fachowcem jakim zaden "koledz" ich nie uczyni.
Nie musze uciekac gdzie indziej bo gdzie zarobie takie pieniadze?
Nie bede stal biernie, kiedy ktos by wyrazic swoja zlosc, zawisc, czy zazdrosc, bedzie uwlaczal mi ze wzgledy na pochodzenie, ktorego wcale sie nie wstydze.
Nie wiem z czego tak bawi sie Twoj koles, ale pewnie to jeszcze jeden z oszolomow, co w pracy pewnie nie przyznaje sie do swojego pochodzenie, a na pytanie rodaka w ojczystym jezyku odpowiada jedynie- "sorry i don't speek polish".
Co do Ciebie, to mam wrazenie, ze albo jestes gluchy i slepy, albo nie masz poczucia wlasnej wartosci, godnosci, albo tez pogodziles sie tym za kogo cie czasem uwazaja.
Wydaje mi sie, ze nalezysz do tych co im leja na glowe, a udaja ze to deszcz pada i caluja pracodawcow, ze im dali prace za 5.50 na godzine.
Moze lepiej nawey, zebys zostal przy tej pracy w fabryce od tych kolorowych guziczkow, to bynajmniej cie nie upokorzy, nie przerosnie, nie wybijesz sie zbytnio, wiec i nie moczujesz miety ...
Zyj szczesliwie i baw sie dobrze, a kiedy dostaniesz jak ja 25 fuli na godzine, to zrozumiesz co to zawisc, zazdrosc i rasizm.
Milego wieczorku.
Mam nadzieje, ze nikogo wiecej nie urazilem, poniewa wypowiedz skierowalem wylacznie do ironiqe, co tak mu wspaniel i tak go "kochaja i szanuja" za to ze jest Polakiem.

Uwaga moderatora: Prosze nie obrazac innych uzytkownikow forum.

Do góry stronyOffline

moniczka1000000

Post #3 Ocena: 0

2008-12-31 00:56:42 (16 lat temu)

moniczka1000000

Kobieta

Z nami od: 28-11-2008

No nie moge!!! Zajeb....., ze obrazasz ludzi, ktorych nie znasz!!! A moze to Ty nie jestes normalny? Sodowka uderzyla? Piszac o "dziurze" mialam co innego na mysli. Czytaj ze zrozumieniem. Wspaniale, ze potrafisz zrobic remont. Ale nie zapominaj, ze ktos kiedys sie napracowal, aby twoj piekny dom powstal. Najpewniej byl to "najgorszy element". Ha i niespodzianka, bo nie mam meza, ani dziecka, sama sie utrzymuje, bez benefitow i nie czekam, az ktos mi przyniesie pieniadze na nowy fryz. Zarabiam to i wydaje. Twoj kolejny mylny osad...

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-12-31 01:01:11 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2008-12-31 07:05:15 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2008-12-30 22:33:28, radziu_1974 napisał(a):
Wiesz Richmont, może Ty rzeczywiscie zyjesz w innym swiecie- takim slicznym i kolorowym...
Ja zyje w tym biedniejszym- realnym, nie siedze i nie marze co by bylo gdyby....

Zyje w takiej rzeczywistosci jaka tworze. Wcale nie jest sliczna, jest po prostu inna.

Cytat:

Wiesz Richmont, mysle, ze jak uda Ci sie zrobic w koncu cos lepiej od wspolpracownika rodem z Angli, to i Ty uslyszysz cos na temat swojego pochodzenia- badz pewien!!!

Gdyby ktos wyrazil sie w niepochlebny sposob na temat mojego pochodzenia w pracy to oznaczaloby to brak szacunku dla mnie, a na takie zachowanie innych nie pozwalam sobie. Takie zachowania nie sa akceptowane w mojej pracy i w mojej rzeczywistosci.

Akurat tak sie sklada, ze moja firma ma oddzial w Krakowie, ktory jest bardzo pozytywnie postrzegany w UK i bardzo czesto chwalony. Duzo osob pyta sie mnie o Polske, zwyczaje, tradycje, jacy sa ludzie, jak cos powiedziec, nawet zartuja, ze naucza sie polskiego.

Jak widzisz sa rozne rzeczywistosci i wcale nie musza byc cukierkowe i w swiecie marzen. Napisales, ze Ty zyjesz chyba w innym swiecie niz Ci, ktorzy nie spotykaja sie z dyskryminacja i wynika z tego jasno, ze tak jest. Ja zyje w innym swiecie i Ty, chociaz mieszkamy w tym samym kraju.
Mamy po prostu inne doswiadczenia i obcujemy z innymi ludzmi.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

SiwyZmc

Post #6 Ocena: 0

2008-12-31 07:45:35 (16 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

z tematu dyskryminacji rasowej wobec Polakow zrobil sie temat "powybijajmy sie nawzajem" oraz udowodnijmy kto jest wart wiecej. smieszy mnie wypowiedz ze na budowie pracuja mniej inteligentni ludzie niz powiedzmy gdzie indziej. Mamy na budowach elektrykow (wierzcie badz nie) ktorzy chodza i np montuja gniazdka elektryczne ale sa na budowie....nie kazdy pracuje tam gdzie by chcial i nie kazdy ma wyksztalcenie murarz-tynkarz-akrobata tak wiec nie wypisujcie bzdur. Znam kilka naprawde wartosciowych osob pracujacych na budowie i takie wypowiedzi strasznie by ich zdraznily;-)

Do góry stronyOffline

anneczka

Post #7 Ocena: 0

2009-01-02 00:14:41 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

czasem jak czytam te posty to mnie ludzie przerażaja, z budową jest tak, że jak jest dobrze płatna to człowiek tam siedzi a jak zarabia sie grosze to idzie tam człowiek dla którego nie ma miejsca w innych zawodach czy firmach a jak wszyscy dobrze wiemy z pracą jest teraz w anglii krucho a zwłaszcza dla tych co angielskiego dopiero sie uczą i ni w ząb ni w oko nie potrafią się dogadać... Jeśli chodzi o dyskryminacje to napewno jest, wyobrazcie sobie ze jestescie w polsce a tu nagle napływa fala z kądś tam i bierze prace za najniższą krajową choć normalnie powinna być więcej płatna....ja czasem nie dziwie sie anglikom poniewaz wyprzedzamy ich inteligencją i umiejetnosciami manualnymi dlatego tez oni w desperacji mniejszej lub większej staraja sie upokorzyć nas, a my musimy to dzielnie znosić...Jeśli chodzi o mnie bezposrednio nie odcułam na sobie dskryminacji, mieszkam na super osiedlu, pracuje wsród miłych ludzi, mój menager chetnie zatrudnia polaków a ja swoich rodaków choć czasem polak oczekuje od polaka za wiele, działa to w dwie strony, czasem jak ktos jest na wyzszym stanowisku za wiele wymaga od innych by sie pokazac a czesto jest tak ze polak na nizszym chciałby być faworyzowany wśród innych pracownikow, życie jest okrutne a my musimy mu stawiac czoła
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2009-01-02 10:27:45 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Aneczka, no ja Ci szczerze wspolczuje.
Masz racje, te zycie jest okropne, a przychodzi nam tyle znosic....
U Ciebie np. ten durny szef o inteligencji gabki do mycia, dookola czlowieczki ani mentalnie ani manualnie znosne... Ale jest milo, no nie 8-)?

Do góry stronyOnline

anneczka

Post #9 Ocena: 0

2009-01-02 12:23:38 (16 lat temu)

anneczka

Kobieta

Z nami od: 20-09-2007

powiedziałam o ogóle, ja osobiście jestem zadowolona ze swojej pracy,jestem supervisorką i mam pod sobą polaków, anglikow, słowakow i indian.... a nad sobą menagera i kupe idiotów w firmie która ma totalnie d upie pracownikow, ale to taka normalka wśród angoli!!! jeśli chodzi o rodakow czesto oczekuja ode mnie faworyzowania na tle innych pracownikow a ja niestety jestem obiektywna dla wszystkich co sie polaczkom niezawsze podoba!!! jedno co jest faktem, angole to leserzy choć z reguły bardziej uczciwi jak polacy!!!!polak by ciągle tylko kombinował....:)
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót:)

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2009-01-02 12:35:04 (16 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No wlasnie o tym generalizowaniu wspomnialam, kurcze to przechlapane, widziec tylko idiotow dookola ;).
A jak po spojrzeniu w lusterko - morale idzie w gore?
Tak juz z ciekawosci zapytam, skad ci Indianie, pln. czy pld. Ameryka?

Do góry stronyOnline

Strona 5 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,