MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy dotknely was przejawy dyskryminacji w UK ???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 4 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-12-30 18:16:03 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2008-12-29 23:50:53, radziu_1974 napisał(a):
zastanawia mnie jedna sprawa...
Mnostwo osob pisze, ze osobiscie nie spotkalo sie sie z dyskryminacja, ale slyszalo itp.....
Nie wiem, moze ja jestem jakis dziwny, albo poprostu jestem pechowcem...

.. albo pracujesz na budowach gdzie jak wiadomo skupia się najgorszy element, ludzie z zerowym wykształceniem i takąż inteligencją. Ja mówię że wolałbym spędzać czas w więzieniu niż na budowie. Bo wśród więźniów trafiają się całkiem fajni ludzie
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2008-12-30 18:21:51 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W moich lazienkach w pracy nie ma zadnych napisow na scianach ;) Wiec widocznie zyje w innym swiecie niz Radek ;)

Zreszta musieliby potepiac w tych napisach wszystkie mozliwe narodowosci, bo przeciez nie wiadomo ktory pracownik skorzysta z toalety ;) A pochodzenie bardzo mieszane.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-12-30 18:32:07 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2008-12-30 18:41:46 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

U mnie skończyło się na wybitej szybie w aucie w noc sylwestrową oraz oknach obrzuconych kilka razy jajkami. Ale wydaje mi się że miejscowa mlodzież tak 'wita' wszystkich nowych, więc nie składam tego pochopnie na konto naszego pochodzenia, z którym się nie kryjemy, podczas meczy Polaków na mistrzostwach wystawialiśmy polskie chorągiewki w oknach, a na samochodzie miałem PL-kę (niestety nie dała się odkleić i przenieść na nowe auto). Nie żeby myśleli że się wstydzimy swojego pochodzenia albo że się ich boimy!

[ Ostatnio edytowany przez: vitek 30-12-2008 18:42 ]

The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2008-12-30 19:52:00 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Mona_Liza

Post #6 Ocena: 0

2008-12-30 21:30:46 (16 lat temu)

Mona_Liza

Kobieta

Z nami od: 17-04-2007

Nigdy a to nigdy nie spotkałam się z przejawami dyskryminacji ze strony Anglików. Moje relacje z Anglikami od samego porządku były normalne, przyjacielskie. Przykro mi przyznać, ale to właśnie Polacy zieją negatywnym nastawieniem i uprzedzeniami. Sądzę, że jednym z głównych powodów jest brak znajomości języka angielskiego.
A tak wogóle tp według mnie jeśli ktoś czuje się dyskryminowany, to w takim razie to on ma problem ale sam ze sobą, czyli m.in. ma niskie poczucie wartości względem siebie samego.
Monika

Do góry stronyOffline

Mona_Liza

Post #7 Ocena: 0

2008-12-30 21:34:26 (16 lat temu)

Mona_Liza

Kobieta

Z nami od: 17-04-2007

Masz rację. Najważniejsze, że to TY czujesz się dobrze z tym jak sobie żyjesz i co robisz, a masz wszystko inne w dupie. To widocznie Ci inni mają problem ze sobą, że się martwią.
Monika

Do góry stronyOffline

radziu_1974

Post #8 Ocena: 0

2008-12-30 22:33:28 (16 lat temu)

radziu_1974

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2008

Wiesz Richmont, może Ty rzeczywiscie zyjesz w innym swiecie- takim slicznym i kolorowym...
Ja zyje w tym biedniejszym- realnym, nie siedze i nie marze co by bylo gdyby....
Nie uzalam sie, bo mam ich w d....
Ciesze sie z tego kim jestem i co mam, a o sytuacji napisalem tylko dlatego, ze nie jest mi obca i doskonale rozumiem i wiem co czuja Ci, ktorych psychika nie wytrzymuje starcia z twarda rzeczywistoscia dyskryminacji.
Nie ulega tez watpliwosci, ze ich najczestrzym przejawem zazdrosci jest wlasnie uderzanie w nasza dume narodowa.
...no bo z drugiej strony, co taki "baran" powiem, kiedy nawet do piet nie dorasta, mysle ze nic jak tylko cos na temat "f... polish".
Wiesz Richmont, mysle, ze jak uda Ci sie zrobic w koncu cos lepiej od wspolpracownika rodem z Angli, to i Ty uslyszysz cos na temat swojego pochodzenia- badz pewien!!!
Pozdrawiam
A slabszym psychicznie radze- olecie to- to nie wy macie problem, lecz oni sami i niech sie z tym mecza nawet do smierci.

:-D:-D:-D

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2008-12-30 23:32:24 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

moniczka1000000

Post #10 Ocena: 0

2008-12-31 00:01:19 (16 lat temu)

moniczka1000000

Kobieta

Z nami od: 28-11-2008

Vitek, ciekawa jestem, jak bys zyl i mieszkal, gdyby ci z "Najgorszego elementu, z zerowym wyksztalceniem i inteligencja" nie zbudowali Tobie domu, sklepow i masy innych budynkow dzieki ktorym trwasz. Do szkoly tez bys nie poszedl i zostalbys jeszcze gorszym tlumokiem, niz oni w Twoim mniemaniu. Mam znajomego, ktory z pracy na budowie utrzymuje siebie, zone i trojke dzieci w Londynie. A Ty mieszkasz w jakiejs taniej dziurze, pobierasz wszelkie mozliwe benefity i piszesz, ze ledwo Ci wystarcza na utrzymanie trzyosobowej rodziny! Moglbys zakasac rekawy i wziac sie za cos pozytecznego!

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,