MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Imigration - The inconvenient truth Channel 4

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 7 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bloby00

Post #1 Ocena: 0

2008-04-15 16:11:15 (17 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Cytat:

2008-04-09 12:09:47, BedANDBreakfast napisał(a):
Cytat:

2008-04-09 11:49:17, bloby00 napisał(a):
Wyslalem dzisiaj nieduzego maila do partii konserwatystow. Poruszylem w nim dwie kwestie: 1. Jaki konkretnie maja plan odnosnie imigracji, bo z tego co sie mniej wiecej orientuje to chca imigracje ukrocic, ale to sie raczej odnosi do tych spoza UE. No, a 2. punkt byl o ich odniesienie sie do tego reportazu. Zobaczymy, moze odpowiedza.

Na dobra sprawe, to jesli konserwatysci chca zrobic cos z imigracja spoza UE, to moze warto ich popierac, bo jak widzimy po tym niesmacznym reportazu, "CI NIEWDZIECZNICY" chca sprowadzac "SWOICH", ale nie maja zamiaru tolerowac tych co przyjezdzaja na Wyspy ze wspolnoty.

Jestem bardzo ciekaw odpowiedzi Torysow. Bylbym wdzieczny gdybys wkleil ja tutaj.Z tego co pamietam czesto mowili o systemie kwotowym, ktory jest ciekawym rozwiazaniem poniewaz stawia na jakosc a nie ilosc. Pozdrawiam.

Wlasciwie to wyslalem dwa podobne maile. Jeden bezposrednio do konserwatystow a drugi na adres mailowy Borisa Beckera. Odpowiedz dostalem dzisiaj, ale jak na razie tylko ze strony BackBoris. Oto jej tresc:

"The Mayor of London has a duty to speak up on behalf of London councils about the government's failure to control illegal immigration. London currently does not receive anything like enough funding to cope, because the government systematically undercounts. Boris has expressed his own view that where people have been here a long time and have no prospect of being able
to be sent back then they should be regulated - ensuring they can pay into the London economy; as opposed to taking from it. The Mayor cannot control the government's immigration policy - but he must defend the interests of London taxpayers."

Jak widzimy, nie ma konkretnego odniesienia do "naszego" filmu, chociaz zapewnienie Borisa, ze jesli imigranci sa tu wystarczajaco dlugo i nie ciagna kasy z panstwa tylko do niego sie dokladaja, to jest wtedy ok. Chyba taki poglad jest calkiem fair.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

BedANDBreakfast

Post #2 Ocena: 0

2008-04-15 16:26:33 (17 lat temu)

BedANDBreakfast

Mężczyzna

Z nami od: 08-04-2008

Cytat:

2008-04-15 16:11:15, bloby00 napisał(a):
Cytat:

2008-04-09 12:09:47, BedANDBreakfast napisał(a):
Cytat:

2008-04-09 11:49:17, bloby00 napisał(a):
Wyslalem dzisiaj nieduzego maila do partii konserwatystow. Poruszylem w nim dwie kwestie: 1. Jaki konkretnie maja plan odnosnie imigracji, bo z tego co sie mniej wiecej orientuje to chca imigracje ukrocic, ale to sie raczej odnosi do tych spoza UE. No, a 2. punkt byl o ich odniesienie sie do tego reportazu. Zobaczymy, moze odpowiedza.

Na dobra sprawe, to jesli konserwatysci chca zrobic cos z imigracja spoza UE, to moze warto ich popierac, bo jak widzimy po tym niesmacznym reportazu, "CI NIEWDZIECZNICY" chca sprowadzac "SWOICH", ale nie maja zamiaru tolerowac tych co przyjezdzaja na Wyspy ze wspolnoty.

Jestem bardzo ciekaw odpowiedzi Torysow. Bylbym wdzieczny gdybys wkleil ja tutaj.Z tego co pamietam czesto mowili o systemie kwotowym, ktory jest ciekawym rozwiazaniem poniewaz stawia na jakosc a nie ilosc. Pozdrawiam.

Wlasciwie to wyslalem dwa podobne maile. Jeden bezposrednio do konserwatystow a drugi na adres mailowy Borisa Beckera. Odpowiedz dostalem dzisiaj, ale jak na razie tylko ze strony BackBoris. Oto jej tresc:

"The Mayor of London has a duty to speak up on behalf of London councils about the government's failure to control illegal immigration. London currently does not receive anything like enough funding to cope, because the government systematically undercounts. Boris has expressed his own view that where people have been here a long time and have no prospect of being able
to be sent back then they should be regulated - ensuring they can pay into the London economy; as opposed to taking from it. The Mayor cannot control the government's immigration policy - but he must defend the interests of London taxpayers."

Jak widzimy, nie ma konkretnego odniesienia do "naszego" filmu, chociaz zapewnienie Borisa, ze jesli imigranci sa tu wystarczajaco dlugo i nie ciagna kasy z panstwa tylko do niego sie dokladaja, to jest wtedy ok. Chyba taki poglad jest calkiem fair.

Szczerze mowiac to spodziewalem sie podobnego tonu. Bardzo dyplomatyczna odpowiedz. Zgadzam sie, ze nalezy 'defend the interests of London taxypayers', tyle, ze przeciez imigranci w wiekszosci takze placa podatki...

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2008-04-15 20:42:34 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BedANDBreakfast

Post #4 Ocena: 0

2008-04-16 09:15:28 (17 lat temu)

BedANDBreakfast

Mężczyzna

Taki mala dygresja: dzis w drodze do pracy w moim BBC Wiltshire podali, ze (o ile sie nie myle wg najnowszych badan Policji) fala imigrantow z Europy Sr.-Wschodniej w zadnym stopniu nie wplynela na wzrost przestepczosci. Szkoda, ze ten 'news' trwal kilkanascie sekund i byl raczej informacja w stylu 'FTSE250 spadl o 1.5 punkta procentowego'.

Oczywiscie glowna wiadomoscia dnia bylo samobojstwo jakiegos prezentera programow telewizyjnych dla dzieci, ktory pochodzil z Wiltshire.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2008-04-16 12:48:22 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BedANDBreakfast

Post #6 Ocena: 0

2008-04-21 12:17:11 (17 lat temu)

BedANDBreakfast

Mężczyzna

Cytat:

2008-04-16 12:48:22, Eire napisał(a):
Kilkanascie sekund to i tak duzo. Niestety Daily Mail pewnie o tym nie napisze. Ale ogladne wiadomosci dzisiaj i sprwdze czy cos powiedza. Co do programu pana Omaara to czesc druga byla spokoja, spodziewalam sie wiekszej sensacji. Chyba mam kompleksy :D Poczekam jeszcze na czesc trzecia. Moze macie jakies sugestie i pomysly o czy bedzie, to piszcie :D Ja chyba sprobuje znalesc mowe wielkiego brytyjskiego wizjonera Enocha Powela w internecie - moze naprowadzi mnie na jakis trop.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Eire</i> 16-04-2008 12:49 ]

Nie bylo jeszcze o labedziach i karpiach. Czekam niecierpliwie na dzisiejszy wieczor.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2008-04-21 20:56:44 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #8 Ocena: 0

2008-04-21 23:27:01 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Cytat:

2008-04-21 20:56:44, Eire napisał(a):
No to dzisiaj było o łabędziach :-]

Jak wrazenia? Ja sam juz nie wiem... najbardziej to mnie p. Ela rozwalila:
"Zmienimy mieszkanie jak dostaneimy Child benefit" wiem ze sie nalezy ale czy trzeba trabic o tym w telewizji :-o
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2008-04-22 09:52:42 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

BedANDBreakfast

Post #10 Ocena: 0

2008-04-22 10:29:18 (17 lat temu)

BedANDBreakfast

Mężczyzna

AAAAA

Kompletnie zapomnialem o wczorajszym programie. Tak sie przejalem nowa praca jako Manipulator, ze mnie wylecialo z lepetyny ;)

Ogladne dzis na youtube!

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,