Str 6 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2008-04-10 20:01:38 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2008-04-10 20:07:05 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2008-04-12 14:23:59 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
BedANDBreakfast | Post #4 Ocena: 0 2008-04-14 22:19:22 (17 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2008 |
Jak wrazenia?
Jak dla mnie wialo nuda, zadnej sensacji, zadnych f***ing Poles ![]() A tak calkiem na powaznie, wydaje mnie sie, ze dzisiejszy material bardziej nadawlby sie na I czesc. To sa prawdziwe problemy imigracji na masowa skale, a nie to, ze jeden Pan nie moze obnizyc cen swoich uslug, a drugi nie moze sie dogadac po angielsku. Pomyslcie sobie, co by sie dzialo gdyby Omaar pokazal ten reportaz jako pierwszy i udramatyzowal go tak samo jak czesc o nowych imigrantach...Ano nic by sie nie dzialo. Pewnie ogladalnosc bylaby kiepska bo kazdy doskonale wie jakie sa relacje miedzy niektorymi pozaeuropejskimi mniejszosciami. A temat East Europeans, choc walkowany przez media tyle razy, wydaje sie mimo wszystko znacznie swiezszy, prawda? Zastanawia mnie tylko fakt, ze Omaar malo uwagi poswiecil najwiekszemu niebezpieczenswtu jakim jest radykalny Islam. Ale czemu tu sie dziwic? Jako Somalijczyk prawdopodobnie jest Muzulmaninem, a jesli nie pewnie ktos z jego rodziny czci Allaha. Co mnie interesuje, ze grupa mlodych Somalijczykow pobila Bogu ducha winnego krajanina? Chuliganstwo i chamstwo jest wszedzie. Czasem niesie ze soba ofiary smiertelna, czasem nie. Natomiast gdy do gry wchodza wyznawcy radykalnego Islamu, w jednej chwili ginie od kilkudziesieciu do paru tysiecy niewinnych osob. Podsumowajac bylo trzesienie ziemi jak u Hitchcocka, jest nuda jak w Eastenders. - Omaar! - Co? - Mordo Ty moja! ![]() Chcialoby sie rzec. Co wcale nie oznacza, ze zapomnimy mu klamstwa z I czesci! [ Ostatnio edytowany przez: BedANDBreakfast 14-04-2008 22:28 ] |
yanovitz | Post #5 Ocena: 0 2008-04-15 10:29:24 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
Cisza przed burza?
![]() Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|
|
|
bloby00 | Post #6 Ocena: 0 2008-04-15 13:57:31 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-01-2008 Skąd: London |
Ok. Wlasnie sobie ogladnalem na YouTube. Po pierwsze, czy zauwazyliscie w napisach koncowych, kto jest "production assistant"? Hehe. Szkoda, ze nasza przedstawicielka nie miala wplywu na pierwszy odcinek, choc kto wie co bedzie w ostatnim?
Ogolnie, faktycznie nuda. Przeslanie w tym odcinku? Chyba takie, ze ci emigranci nie za bardzo sie integruja, bo tworza getta itp. Kolejne, ze zra sie ze soba, ale jak i trzeba to potrafia sie trzymac razem. Nie wiem wlasciwie, do czego ten Somalijczyk dazy i jaki bedzie final? Moze byc taki, ze zacznie gadac z BNP i powie, ze trzeba ich popierac, bo juz starczy niewdziecznych imigrantow ktorzy tylko tworza konflikty a i pozytku z nich nie ma za duzo. No, albo tez wszyscy imigranci, wlacznie z fuc..ng Poles i Omarem, zlapia sie za rece i beda tanczyc razem na ulicy w koleczku. ![]() Ja osobiscie bym zakonczyl pokazujac roznice odnosnie integracji konkretnych grup spolecznych, oraz to, ze ci bardziej cywilizowani potrafia sie normalnie zachowywac. Ot chociazby zaczynajac od Polakow ![]() |
yanovitz | Post #7 Ocena: 0 2008-04-15 14:43:37 (17 lat temu) |
Ja w sumie nie mam nic przeciwko robieniu programow o Polakach ale niech w koncu zaczna pokazywac ludzi ktorzy niekoniecznie pracuja na farmach i innych zmywakach. Niech pogadaja z kims kto nie potrzebuje tlumacza i nie wyglada jak typowy Polski ABS (Absolutny Brak Szyi). Po takich programach ludzie ktorzy nie maja do czynienia z Polakami pewnie sobie mysla ze my po Angielsku ani me ani be ani pocaluj mnie w d..., do tego oczywiscie spimy po piec osob na lozku pietrowym, robimy dzieci na potege i zasysamy benefity, ktore oczywiscie nam sie nie naleza.
Czekam na taki program, ktory nie bedzie tak jednostronny ale sie chyba raczej nie doczekam. Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|
Post #8 Ocena: 0 2008-04-15 14:59:05 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
BedANDBreakfast | Post #9 Ocena: 0 2008-04-15 15:35:47 (17 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2008 |
Czyli da sie. Szkoda, ze taki program 'leci' tak pozno w nocy a w czasie najwiekszej ogladalnosci pokazuja szmiry a'la Wygodne Klamstwa o Imigracji.
A wracajac do Naszego ulubionego reportera, wyglada na to, ze Omaarowi skonczyly sie pomysly. Nie spodziewam sie wiec niczego dobrego po ostatniej czesci Dispatches - IIT. Ot takie bajanie pewnie uskuteczni. No chyba, ze zamierza jeszcze raz pokazac 'pazurki'. Tak sobie mysle, ze moze ta nagonka na Polakow i innych EE, ma jakies tlo religijne. Jesli Pan Rageh Omaar nie jest zlaicyzowanym Muzulmaninem to atak na Chrzescijan, a szczegolnie na rzymskich-katolikow, mozna latwo wytlumaczyc. [ Ostatnio edytowany przez: BedANDBreakfast 15-04-2008 15:36 ] |
yanovitz | Post #10 Ocena: 0 2008-04-15 16:03:51 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-04-15 14:59:05, Tlumacz_Ania napisał(a): Czy ktoś z Was oglądał wczoraj w BBC program pt. "Meet the Immigrants" około godz. 23-ciej? Ja widziałam tylko kawałek ale wydał mi się bardzo ciekawy i zupełnie bezstronny. Pokazywano m.in. Rumuńczyka uczącego się na taksówkarza w UK plus jego rodzinę (bardzo sympatycznie wyglądającą) oraz równie symatyczną Polkę (Jolantę) mowiącą świetnie po angielsku i pracującą w hotelu (gdzie oprócz niej już pracowało dwóch Polaków, w tym jeden kucharz i jeden starszy pan). Oprócz tego rodzinę z Afganistanu która próbowała dostać się do UK w sposób nielegalny tzn. schować się w ciężarówce. Program był zrobiony bez żadnych negatywnych akcentów i pozwalał widzowi na samodzielne wyciągnięcie wniosków. No wlasnie nie widzialem. Kiepsko naglasniaja wywazone programy a tania sensacje to walkuja w reklamach na okraglo. Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|