A ja mam takie pytanie...Jade z dziećmi do Polski niedługo i planujemy gdzieś sie zatrzymać na noc.Czy ktos może polecić jakiś mały,niedrogi hotel...?
Str 3 z 7 |
|
---|---|
gosian | Post #1 Ocena: 0 2008-03-19 20:33:13 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Witam...
A ja mam takie pytanie...Jade z dziećmi do Polski niedługo i planujemy gdzieś sie zatrzymać na noc.Czy ktos może polecić jakiś mały,niedrogi hotel...? Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
vitek | Post #2 Ocena: 0 2008-03-19 22:54:53 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Ale gdzie ma być ten hotel?
Tanie sieci hotelowe to premiereclasse, etap, formule1, kyriad Są to wszystko sieci francuskie (ojczyzna budżetowych hoteli) i tam mają najwięcej lokacji ale są obecne także w innych krajach - przejrzyj ich strony The Mythbuster
|
ewamik | Post #3 Ocena: 0 2008-03-19 23:40:13 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Cytat: 2008-03-19 20:33:13, gosian napisał(a): Witam... A ja mam takie pytanie...Jade z dziećmi do Polski niedługo i planujemy gdzieś sie zatrzymać na noc.Czy ktos może polecić jakiś mały,niedrogi hotel...? Hej,a sama jedziesz z dziećmi? Myślisz,że dzieci nie wytrzymają jazdy? Wiesz,my juz dwa razy jeździlismy do Polski z dziećmi.Pierwszy raz dzieci miały 2,5 5,5 roku,to było w wakacje,na Boże Narodzenie te zjechalismy.Do tego musielismy przejechac totalnie całą Polsce,bo mój dom jest 20km od granicy bialoruskiej czyli ciut za Biała Podlaską.Zaopatrzylismy się w zabawki,kredki,kartony,mamy tez dvd bajeczki i tak jechalismy.Z Londynu wyjechaliśmy o 5.30 prom wyplynął o 9.00.Polską granice przekroczylismy o 21.30,a w domciu bylismy o 5.00 czyli 24godz. na noc z tyłu połozyliśmy dziewczynki(mielismy po poduszce dla każdej),nakryłam je kocem i spały.Foteliki odwrócilismy tak,że troche leżaly za siedzeniami. Nie ukrywam,że bałam sie o męża,czy nie zaśnie czy wytrzyma.Spalismy 2godz na jakies stacji benzynowej.Tylko on jechał ale dojechał. Ostatnio wracsalismy ze świąt 22godz z Polski. jesli boisz się,to chyba trzeba znaleźc motel |
vitek | Post #4 Ocena: 0 2008-03-19 23:49:09 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Pod ruską granicę z 1 kierowcą i małymi dziećmi... ma chłop zdrowie...
Ja też nie planuję noclegu ale jadę w 1szym skoku 20 km za granicę z Niemcami. Dzieci są już duże no i jest 2gi kierowca (kierowniczka) The Mythbuster
|
ewamik | Post #5 Ocena: 0 2008-03-19 23:57:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
I tu Ci powiem,że mąz juz chyba 5razy jechał do Polski 5 razy czyli w te i nazad.Nigdy nie pije kawy ale jak w podróż zabieramy kawe w termosie,to cos tam niby daje.Red bull raczje nie pije bo tak ciężko na żołądku.Ale powiem Ci,że czaem to ja juz njie wiem co mam klepać mu,żeby była rozmowa.Nie śpię i gadam.czasem,to az język do podniebienia mi sie przykleja
|
|
|
gosian | Post #6 Ocena: 0 2008-03-20 09:47:58 (17 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
ewamik,ja mam dzieci w wieku 6.5 lat i mały ma niecały roczek(9mies.)i o niego sie boje że bedzie cos nie tak.My z mężem będziemy sie zmieniać za kierownicą,więc może nie będzie tak zle ale mimo wszystko wole mieć cos na oku w razie W.Ja mieszkam w wielkopolsce.Mój znajomy jechał 24 godziny,3 godziny tylko spał,więc myśle ,że nas też to czeka.
Sama nie wiem w jakim mieście chcielibyśmy zrobić przerwe na spanie...dlatego się pytam ,bo może ktoś ma sprawdzone miejsce. Jedziemy dopiero w maju,ale wole już mieć wszystko zaplanowane wcześniej. Pozdrawiam...G Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
marcheweczka | Post #7 Ocena: 0 2008-03-20 10:30:44 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Gosiu spokojnie....ja jechałam do Polski jak Julia miała 8 miesiecy....podróż zniosła fantastycznie,spała lub się bawiła....miałam termos z ciepłą wodą do mleka,kawke w drugim i herbatke w nastepnym....narobiłam kanapek,wzięłam kilka łakoci dla małej,bo ona juz jadła wszystko....nie zatrzymywaliśmy się nigdzie na nocleg i kierował tylko mąż,ciężko było,bo cała podróż trwała 34 godziny i po 3 dniach wracaliśmy juz tu do Anglii.....ważne byście w trakcie drogi jedli coś ciepłego(polecam jedzonko na promie-nie jest drogie,ale smaczne)....zabierz koc i podusie,ubierzcie sie wszyscy w wygodne ciuszki(np. dresy),przygotujcie drobne na płatne autostrady jak bedziecie nimi jechac....dla córci może pomysl o jakiejs gierce lub mp3 i ksiazeczkach by mogła się czyms zajac.....fakt,ze cieżko jedzie sie noca,bo od stacji do stacji droga sie dluży....dacie rade i nie bedzie ciezko.....pozdrawiam gorąco...w razie co masz moje gg...bedziesz miala ochote,to napisz...
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
yanovitz | Post #8 Ocena: 0 2008-03-20 13:23:03 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
34 godziny??? jejku.
Mysmy jak pierwszy raz jechali bez TomToma zajelo nam jakies 25 h, w tym zaliczylismy dwa korki, no i oczywiscie niepotrzebnie wjechalismy do centrum ze dwa razy. Z TomTomem cala ekspedycja zajela 15h, wiec nie ma co narzekac na GPS'a Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost
|
krunschwitz | Post #9 Ocena: 0 2008-03-20 13:33:38 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Cytat: 2008-03-20 13:23:03, yanovitz napisał(a): 34 godziny??? jejku. Mysmy jak pierwszy raz jechali bez TomToma zajelo nam jakies 25 h, w tym zaliczylismy dwa korki, no i oczywiscie niepotrzebnie wjechalismy do centrum ze dwa razy. Z TomTomem cala ekspedycja zajela 15h, wiec nie ma co narzekac na GPS'a Jaka opcje wybrales w Tom-Tom`ie? Najszybsza czy najkrotsza? Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
Nenna1 | Post #10 Ocena: 0 2008-03-20 14:18:18 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
To ja moze pytanie "z innej beczki"...a co z wyposazeniem samochodu?Mam na mysli trojkat,gasnice,apteczke,kamizelke...itp..badziewia..
Brac wszystko,co obowiazuje w krajach, przez ktore pojedziemy? ![]() ![]() ![]() Jak wiemy tutaj niczego nie musimy miec...wiec i to klopot../nawet nie wiem gdzie to kupic ![]() ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|