|
---|---|
agle | Post #1 Ocena: 0 2007-12-03 21:33 (17 lat temu) |
Z nami od: 20-01-2007 Skąd: grudziadz-haverhill |
jade na swieta do Polski.pierwszy raz autkiem.mozecie mi napisac przez jakie wieksze miasta bede jechala?tak mniej wiecej.strasznie sie boje.biore mape i nawigacje,ale nie chce na niej polegac w 100%,bo raz mnie juz zawiodla.
agusia
|
stokesay | Post #2 Ocena: 0 2007-12-03 23:20 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
Proponuje ci przestudiowanie trasy on-line przez takie strony jak
maps google multimap czy maps yahoo Generalnie trzymaj sie europejskiej E40 a potem przeskocz w okolicach Gent na E17 i kolo Antwerpii na E34 i kolo Bad Oeynhausen na E30 . Wieksze miasta to Brugge, Antwerpen, Dusiburg, Essen, Dortumnd, Hannower, Braunschwelg, Magdeburg i pod Berlinem ![]() Co do przeklamania nawigacji GPS trudno mi troche uwierzyc , ale moze masz juz troszke nieaktualna mape wgrana, stad zle cie poprowadzil ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
reivilo | Post #3 Ocena: 0 2007-12-03 23:44 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
ja bym tam ominela Antwerpie - no chyba ze przejedziesz przez nia noca ( w szczecie ok 17 korki przepotezne) ....a tak poza tym spoko ..jak jedziesz z gps'em jest latwo .....a nie jedz przez gubin , .....koszmarna droga w polsce pamieta chyba II wojne ..ustaw sie na Olszyne albo Zgorzelec -
to sa dwa potezne minusy jazdy wg gps'a..... jesli chodzi o benzyne nie poradze ....jechalam na gazie ogolnie przez europe fajna jazda tragedia zaczyna sie w polsce o kurcze ja sie tu rozpisalam a tu by trzeba zapytac gdzei wlasciwie do polski jedziesz? Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
stokesay | Post #4 Ocena: 0 2007-12-03 23:50 (17 lat temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Wellingborough |
No wlasnie tez sie nad tym zastanawialem ale z profilu uzytkownika wnioskuje ze to bedzie Grudziadz
![]() Jakie dwa potezne minusy jazdy na gps masz na mysli ? ![]() ![]() Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem
|
Lider_ | Post #5 Ocena: 0 2007-12-04 23:03 (17 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2007 Skąd: South London |
Wiatm
Ja tez sie wybieram do Polski autem, co prawda nie bede jechal pierwszy raz ale ostatnio to nie wiem kiedy jechalem. Moze ktos wyrazic swoje zdanie na temat promow...ktory lepszy badz tanszy....ja mam juz bilet na seafrance wic sie okaze ![]() Jeszcze jedno,w jakim czasie pokonujecie trase do Polski powiedzmy do Zgorzelca ? |
|
|
reivilo | Post #6 Ocena: 0 2007-12-05 14:12 (17 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
Cytat: 2007-12-03 23:50, stokesay napisał(a): )Co do Antwerpii to jechalem w nocy wiec nie moge powiedziec nic o korkach oprocz tego ze ta trasa omija centrum wiec nie umiem wyobrazic sobie o jakich korkach na czteropasowej trasie jest mowa otoz wlasnie te fantastyczne rowiazania komunikacyjne Anwerpi pokonywalam prawie 1,5 godziny , fakt caly czas jechalam ale w tempie zowia , cztery pasy byly zajete -moze ma znaczenie ze byl to pietek kolo 17 Cytat: Jakie dwa potezne minusy jazdy na gps masz na mysli ? ![]() ![]() to fakt ze tomtom wybral najkrotsza trase w moim przypadku zle trafilam na Antwerpie i polski kawalek - teraz juz wiem ze lepiej tam nie jechac- choc nie wybieram sie poki co do polski inaczej niz samolotem Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
Lider_ | Post #7 Ocena: 0 2007-12-05 21:06 (17 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2007 Skąd: South London |
To jeszcze powiedzcie kto kupuje, gdzie, jakie i za ile ubezpieczenie na samochod na zagranice ?
|
rafcik | Post #8 Ocena: 0 2007-12-05 21:30 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-10-2007 |
to tak: najpierw Gent, potem kierujesz sie na Antwerpie, jadac Antwerp ring( to obwodnica antwerpii) szukaj zjazdu na Brede, po Bredzie jedz na Utrecht i tam !!!!! UWAGA przed Utrechtem wlacz nawigacje i sluchaj. Kieruj sie na HENGELO to granica Holendersko- Niemiecka. Potem Autostrada nr 2 przez Hanower Magdeburg Berlin i do granicy.
|
rafcik | Post #9 Ocena: 0 2007-12-05 21:36 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-10-2007 |
sorki jeszcze jedno nie jedz przez zaglebie Ruhry czyli Essen Dortmund. Pogubisz sie strasznie. lepiej nadrobic 100km i jechac przez belgie i holandie. Niemiecka 1 jest w przebudowie. powiedzieli mi to kierowcy na promie. posluchalem i nie zaluje w 11 godzin bylem w Swiecku
|
Jaacek | Post #10 Ocena: 0 2007-12-07 20:58 (17 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2006 Skąd: Londyn |
www.ViaMichelin.com polecam ta strone jesli jedziesz do Polski.Uwazaj na kamere w Belgii(jest zreszta zaznaczona na mapie)Sam jechalem pierwszy raz w tym roku i nie bylo tak zle za wyjatkiem Antverpii gdzie mozna sie troche pogubic(udalo mi sie wjechac do centrum). Wybieram sie ponownie przed swietami ale teraz jade sam i boje sie ze moge gdzies przysnac.Szerokiej drogi
Ps.Najgorzej jest z wyprzedzaniem w Polsce.Jesli nie masz kogos zaufanego na fotelu pasazera lepiej nie ryzykowac:-W |