MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile razy mozna rzucac palenie ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

Str 5 z 22

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

bloby00

Post #1 Ocena: 0

2008-02-11 21:42:46 (18 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Mhm. To ja Ci przedstawie kolejne rozumowanie: to ze placisz ubezpieczenie jest calkowicie normalne bo wiekszosc tak robi, zreszta jak wczesniej palacz umiera to za jego zycia takiego ubezpieczenia uzbiera sie duzo mniej niz u osoby zdrowej.

Nie wiem ile kasy z kazdej paczki petow trafia do NHS, ale jak sam napisales tylko jakas czesc tego podatku. Skad wiesz, ze to jest wystarczajace na bardzo kosztowne leczenie osob cierpiacych na choroby zwiazane z paleniem (oraz bierne)?

Jakby ludzie nie robili takich rzeczy ktore im niszcza organizm to jestem wrecz pewien, ze z pewnoscia starczyloby pieniedzy na inne leczenie z normalnych skladek, jak nie to bylyby one wyzsze..... no ale mowienie, ze Twoje palenie pomoze mnie leczyc, jest nieco naciagane.

Osoby otyle (z ich obzarstwa bo rozumiem, ze sa tez choroby itp) tez powinny miec zakaz i kropka. Dobrze wiedza co im szkodzi, no ale to ich oczywiscie nie obchodzi i dalej tyja...

Porownywanie transfuzji nijako ma sie do tego tematu. Oddaja krew osoby ktore chca pomoc, dla osob potrzebujacych. Jakby pety byly nieopodatkowane to by je kupowalo jeszcze wiecej osob i malo kto chcialby dawac dobrowolna skladke, liczy sie tylko wlasna satysfakcja.....

Dziwi mnie to, ze tak mocno sie palacze bronicie od tego, co kazdy wie, ze jest zle. Nazywajac mnie egoista, poslugujesz sie paradoksalnie zwrotem, ktory dotyczy niestety Ciebie. Ja nie jestem egoista bo: nie truje innych dymem, nie truje siebie, nie obciazam systemu medycznego, pieniadze wolalbym dac dla rodziny niz na inna (normalna) forme rozrywki, a nie paskudnego nalogu. W dodatku egoistycznie palac nie zastanawiacie sie nad tym, ze wasza rodzina (w czasie waszej choroby czy tez po smierci) ucierpi i to bardzo..... liczy sie TYLKO wasz nalog i chec spalenia papieroska, niewazne konsekwencji.

Z pewnoscia nie jestem tez idealny, ale dzieki za takie spostrzezenie. ;) Nie wiem tylko w czym mialbym byc idealny? W tym, ze odrozniam zlo od dobra w przeciwienstwie od wielu ludzi na swiecie?

Tak dla Twojej wiadomosci, ogladales Sicko? Ludzie mieli odmawiana pomoc lub ubezpieczenie, czy tez musieli placic duzo, duzo wiecej, z tego powodu, ze wlasnie palili czy mieli nadwage. To co napisalem, juz po czesci funkcjonuje wlasnie w USA. Nie zdziw sie tez, ze wiele innych rzadow wprowadzi cos na zasadzie tego co pisze..... nawet czesciowo juz jest (jak np chcesz prywatne ubezpieczenie np od smierci to jest ankieta, zgadnij co w niej pytaja i co zrobia jesli sklamiesz a wyjdzie). Wiec prosze, nie mow, ze sie zachowuje egoistycznie by wiele osob chce takiego samego rozwiazania i z pewnoscia nie kieruja sie oni egoizmem tylko rozumem.

Aha, palac wiesz, ze grozi Ci ciezka choroba czesto konczaca sie smiercia. Jaki jest sens sie leczyc pozniej, przeciez dobrze wiesz co Ciebie czeka juz teraz......

P.S. Oczywiscie, nie zycze nikomu zadnych chorob czy smierci, obyscie zyli jak najdluzej :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-02-11 21:51:15 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Indiana

Post #3 Ocena: 0

2008-02-13 10:11:07 (18 lat temu)

Indiana

Mężczyzna

Z nami od: 18-11-2007

Cytat:

2008-02-11 16:49:18, lady2912 napisał(a):
Cytat:

2008-02-11 16:22:39, Indiana napisał(a):
A ja bym odebrał możliwość korzystania psychicznie chorym z usług psychiatry , a sparaliżowanym powiedział ,, To my kontrolujemy swoje ciało , nie ono nas''.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Indiana</i> 11-02-2008 16:23 ]

no bez przesady! nikt dobrowolnie nie wybiera choroby psychicznej albo kalectwa.. troche sie zapedziles. chyba ze urodziles sie ze szluga w zebach albo na skutek nieszczesliwego wypadku zostala Ci ona przytwierdzona do ust. :-o

Czytaj ze zrozumieniem posty a bedziesz wiedziala ,ze stwierdzenie moje mialo na celu wywolac porownanie pewnych sytuacji w zyciu. Nikomu nie odbieralbym pomocy lekarskiej . Nawet Tobie wyslalbym lekarza ,a noz widelec masz szanse wyjsc z depresji historycznej i poczuc sie znow potrzebna.

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #4 Ocena: 0

2008-02-13 14:29:14 (18 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Bardzo nieudane to Twoje porownanie i nie czepiaj sie Lady2912 bo to chyba Ty masz ta depresje na punkcie palenia papierosow !

Sluzba publiczna? Wyjedz do USA, zobaczysz jaki tam jest system....

Do góry stronyOffline

Indiana

Post #5 Ocena: 0

2008-02-13 15:00:03 (18 lat temu)

Indiana

Mężczyzna

Z nami od: 18-11-2007

Cytat:

2008-02-13 14:29:14, bloby00 napisał(a):
Bardzo nieudane to Twoje porownanie i nie czepiaj sie Lady2912 bo to chyba Ty masz ta depresje na punkcie palenia papierosow !

Sluzba publiczna? Wyjedz do USA, zobaczysz jaki tam jest system....

No wiec tak Syneczku : W Ameryce bylem 10 lat, jeszcze kiedy Ty na jedzenie mowiles/as papu . System ubezpieczen zdrowotnych znam z doswiadczenia, natomiast Ty obejrzales film Moora ,,Sicko" , ale nic z niego nie zrozumiales. Porownanie jest bardzo sluszne , to moja ocena , tak jak kazdy ma prawo do swojej , Czyz nie ? A teraz pokaz , ze stac Cie na wypowiedz na poziomie , a nie smarkacza.

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #6 Ocena: 0

2008-02-13 19:46:35 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Kolego Indiana. Prosze o uzywanie troche mniej obrazliwych 'okreslen' co do uzytkownikow forum - no chyba ze sie znacie na 'Ty' i mozecie sobie na to pozwolic. Mi jednak nic o tym nie wiadomo, wiec jak powyzej...

Rownoczesnie prosze wszystkich o trzymanie sie tematu. To nie jest ani topic o filmach, ani o USA, ani o sluzbie zdrowia.

Z gory dziekuje

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #7 Ocena: 0

2008-02-13 20:04:05 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #8 Ocena: 0

2008-02-13 20:51:51 (18 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Cytat:

No wiec tak Syneczku : W Ameryce bylem 10 lat, jeszcze kiedy Ty na jedzenie mowiles/as papu . System ubezpieczen zdrowotnych znam z doswiadczenia, natomiast Ty obejrzales film Moora ,,Sicko" , ale nic z niego nie zrozumiales. Porownanie jest bardzo sluszne , to moja ocena , tak jak kazdy ma prawo do swojej , Czyz nie ? A teraz pokaz , ze stac Cie na wypowiedz na poziomie , a nie smarkacza.

Pokaze Ci wypowiedz na poziomie i nie skomentuje tego czego sie nauczyles w USA, a dokladniej ponizania osob bez jakichkolwiek podstaw oraz telepatii pozwalajacej na okreslenie kto na co choruje i kim jest przez internetowe forum.......

....Wszystkich palaczy zachecam do ponownego przeczytania (i to dokladnego) tego co napisalem w tym temacie.... wnioski nasuwaja sie same, a i jak widac po co "niektorych" tutaj przykladach, ze ciezko jest zrozumiec popelniane bledy i ich konsekwencje. W dodatku jeszcze usilne tlumaczenie sie z czegos co z gory wiadomo jest skazane na niepowodzenie......

P.S. Prawda, zwlaszcza ta zla najbardziej w oczy kole, co tlumaczy powyzsze reakcje niektorych osob.....

[ Ostatnio edytowany przez: bloby00 13-02-2008 20:53 ]

Do góry stronyOffline

mcdonesco

Post #9 Ocena: 0

2008-02-13 21:47:03 (18 lat temu)

mcdonesco

Konto usunięte

Dajcie spokój tym swarom!
Denerwujecie sie jakbyście na odwyku antynikotynowym byli.
W tym temacie należy być wyrozumiałym i spokojnym bo skąd wiecie czy ten drugi czasem nie jest w trakcie oduczania!

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2008-02-13 22:20:58 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,