Nie wiem ile kasy z kazdej paczki petow trafia do NHS, ale jak sam napisales tylko jakas czesc tego podatku. Skad wiesz, ze to jest wystarczajace na bardzo kosztowne leczenie osob cierpiacych na choroby zwiazane z paleniem (oraz bierne)?
Jakby ludzie nie robili takich rzeczy ktore im niszcza organizm to jestem wrecz pewien, ze z pewnoscia starczyloby pieniedzy na inne leczenie z normalnych skladek, jak nie to bylyby one wyzsze..... no ale mowienie, ze Twoje palenie pomoze mnie leczyc, jest nieco naciagane.
Osoby otyle (z ich obzarstwa bo rozumiem, ze sa tez choroby itp) tez powinny miec zakaz i kropka. Dobrze wiedza co im szkodzi, no ale to ich oczywiscie nie obchodzi i dalej tyja...
Porownywanie transfuzji nijako ma sie do tego tematu. Oddaja krew osoby ktore chca pomoc, dla osob potrzebujacych. Jakby pety byly nieopodatkowane to by je kupowalo jeszcze wiecej osob i malo kto chcialby dawac dobrowolna skladke, liczy sie tylko wlasna satysfakcja.....
Dziwi mnie to, ze tak mocno sie palacze bronicie od tego, co kazdy wie, ze jest zle. Nazywajac mnie egoista, poslugujesz sie paradoksalnie zwrotem, ktory dotyczy niestety Ciebie. Ja nie jestem egoista bo: nie truje innych dymem, nie truje siebie, nie obciazam systemu medycznego, pieniadze wolalbym dac dla rodziny niz na inna (normalna) forme rozrywki, a nie paskudnego nalogu. W dodatku egoistycznie palac nie zastanawiacie sie nad tym, ze wasza rodzina (w czasie waszej choroby czy tez po smierci) ucierpi i to bardzo..... liczy sie TYLKO wasz nalog i chec spalenia papieroska, niewazne konsekwencji.
Z pewnoscia nie jestem tez idealny, ale dzieki za takie spostrzezenie.

Tak dla Twojej wiadomosci, ogladales Sicko? Ludzie mieli odmawiana pomoc lub ubezpieczenie, czy tez musieli placic duzo, duzo wiecej, z tego powodu, ze wlasnie palili czy mieli nadwage. To co napisalem, juz po czesci funkcjonuje wlasnie w USA. Nie zdziw sie tez, ze wiele innych rzadow wprowadzi cos na zasadzie tego co pisze..... nawet czesciowo juz jest (jak np chcesz prywatne ubezpieczenie np od smierci to jest ankieta, zgadnij co w niej pytaja i co zrobia jesli sklamiesz a wyjdzie). Wiec prosze, nie mow, ze sie zachowuje egoistycznie by wiele osob chce takiego samego rozwiazania i z pewnoscia nie kieruja sie oni egoizmem tylko rozumem.
Aha, palac wiesz, ze grozi Ci ciezka choroba czesto konczaca sie smiercia. Jaki jest sens sie leczyc pozniej, przeciez dobrze wiesz co Ciebie czeka juz teraz......
P.S. Oczywiscie, nie zycze nikomu zadnych chorob czy smierci, obyscie zyli jak najdluzej
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )