MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile razy mozna rzucac palenie ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

Str 3 z 22

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcinb

Post #1 Ocena: 0

2008-01-20 00:32 (18 lat temu)

marcinb

Mężczyzna

Z nami od: 20-05-2006

ile razy mozna rzucac palenie?

az do utraty tchu...
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Dom26

Post #2 Ocena: 0

2008-01-20 11:39 (18 lat temu)

Dom26

Mężczyzna

Z nami od: 01-08-2007

Jesli ktos naprawde chce rzucic to zrobi to nawet bez plasterkow, tabexow i innych wspomagaczy. Mnie sie udalo. Po 7 latach przestalem z dnia na dzien. Nie pale juz od 16 miesiecy i czuje sie z tym poporstu zajeb*** :D Powodzenia wszystkim ktorzy chca rzucic. Naprawde warto!

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2008-01-20 13:28 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tordis

Post #4 Ocena: 0

2008-01-26 22:34 (18 lat temu)

tordis

Kobieta

Z nami od: 12-08-2005

Ile razy? Do skutku :) Ja rzucalam 4 razy i za czartym sie udalo. Wczesniej probowalam ograniczania, powolnego zmniejszania dziennej dawki - ale okazalo sie, ze to nie jest dobra metoda, przynajmniej dla mnie. Wiec sprobowalam metody drastycznej: nie pale i juz. Udalo sie - od kwietnia zeszlego roku nie pale w ogole i dobrze mi z tym :)
Nie mozna zjadac wlasnego ogona, nawet gdyby byl najbardziej apetycznym ogonem swiata.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

_Steve_

Post #5 Ocena: 0

2008-01-26 23:20 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

A ja palilem 7 lat. Przyjechalem do UK na kilka miesiecy i rzucilem. Nie palilem nastepne dwa lata. Teraz jestem w UK, praca, troche samotnosc i nie moge sie zdecydowac, czy pale, czy nie ;). Docelowo na pewno nie. :-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

lady2912

Post #6 Ocena: 0

2008-01-30 11:14:24 (18 lat temu)

lady2912

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

palilam przez 7 dlugich lat. glownie dlatego ze mialam palace towarzystwo i troche klopotow po drodze. pare razy zbieralam sie do rzucenia, pare razy probowalam rzucic i nie palilam przez jakis czas, ale zawsze cos sie musialo zdarzyc- a to impreza a to jakis stresik i znow wracalam do palenia. i tak "w kolo macieju".
teraz nie pale juz od roku. w miedzy czasie mialam drobne potkniecia ale do regularnego palenia nie wrocilam i juz nie wroce! ostatnio zlamalam sie na imprezie w Polsce. sciagnelam ze 4 machy i czulam jak bym gardlo miala przyssane do rury wydechowej starego tira:) takie male potkniecia umacniaja mnie w przekonaniu ze papierochy sa wstretne :-] (no i moj maz nie pali takze mam duze wsparcie od niego)
trzymam kciuki za wszystkich ktorzy chca rzucic! a tym co pala zycze jak najlepszego zdrowia i wytrzymalego organizmu:-]
Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #7 Ocena: 0

2008-01-30 15:58:36 (18 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Mhm, tak czytam wasze posty o paleniu.... a ja patrze na to tak:

- jesli lubisz palic. Masz wszystko gdzies i niewazne, jest dla ciebie zdrowie twoje, twojej rodziny i znajomych (niepalaczy). Po prostu czujesz, ze to jedyna przyjemnosc z twojego zycia. Moja odpowiedzia jest, "to sobie pal i niech nikt cie nie powstrzymuje"....Ale pamietaj, jesli tylko zaczna sie problemy z twoim zdrowiem, pojdziesz do lekarza i powie "to wszystko przez papierosy" to poczuj sie do odpowiedzialnosci i wiecej nie odwiedzaj szpitala ani lekarza....najlepiej juz sobie zarezerwuj miejsce na cmentarzu i pozegnaj sie z bliskimi. No i najwazniejsze, nadal pal, bo przeciez to radosc twojego zycia! Moral jest taki, ze palacze powinni miec zakaz korzystania z publicznej sluzby medycznej, no chyba, ze maja kase to ew. tylko prywatnie!

- jesli palisz, ale nie chcesz, no ale stres.... Jestes slaby(a) psychicznie! Kazdy ma problemy w zyciu (mniejsze czy wieksze), to, ze zamiast je rozwiazywac (albo sie z nimi pogodzic) ty uciekasz sie do srodkow zastepczych, oznacza, ze jestes tchorz! Nic wiecej... tylko TCHORZ, przykro mi, ale taka jest prawda.

- jesli palisz, ale nie chcesz, tylko te przyzwyczajenia. Tez jestes slaby(a) psychicznie. Postanow: "NIE PALE" i koniec. Pokaz, ze potrafisz panowac nad swoim cialem, ze to nie ono toba kontroluje, ale ty nim. Inaczej, nie odrozniasz sie zbytnio od zwierzat, ktorymi TYLKO kontroluje instynkt i potrzeby cielesne, no chyba, ze ty z takich.

- jesli palisz, a wokol ciebie sa bliscy, masz dzieci itp. W tym przypadku jestes cholernym, zafajdanym EGOISTA, ktory patrzy tylko na swoje potrzeby. "Chce petka, no to pale, i tyle" - tak myszlisz!? Jako egoista nie obchodzi cie, ze szkodzisz swoim bliskim, znajomym, czy nawet obcym osobom. Jakbys mial wybierac zycie swoje czy dziecka (bliskiego) to oczywiscie egoistycznie poszedlbys za swoim, "a co tam, ja jestem najwazniejszy".

....Sorki troche za plynace z tego tekstu wnioski, no ale mi sie wydaje, ze jak najbardziej mam tutaj racje, tylko wy, palacze nie potraficie tego zrozumiec.... w koncu, zaden pijak sie nie przyznaje do tego, ze jest alkoholikiem.....

Do góry stronyOffline

krakersik

Post #8 Ocena: 0

2008-02-07 14:38:47 (18 lat temu)

krakersik

Z nami od: 05-12-2007

Troche chyba przesadzasz.
Kazdy ma prawo wyboru czy chce palic czy nie,
czy chce pic czy nie, to jest wlasnie wolna wola.

Do góry stronyOffline

bloby00

Post #9 Ocena: 0

2008-02-07 17:38:20 (18 lat temu)

bloby00

Mężczyzna

Z nami od: 23-01-2008

Prawo wyboru to masz jak cos dotyczy TYLKO ciebie, a i tak np eutanazja jest w wiekszosci krajow nielegalna..... zreszta chyba nie zrozumiales co napisalem powyzej (ciebie dotyczy chyba podpunkt pierwszy).......

Do góry stronyOffline

bajeczka

Post #10 Ocena: 0

2008-02-07 18:11:43 (18 lat temu)

bajeczka

Kobieta

Z nami od: 24-10-2007

w dalszym ciągu nie pale;-)pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3 z 22 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 20 | 21 | 22 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,