Str 33 z 37 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2021-07-12 08:53:40 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Anglicy mają najlepszą drużynę od czasów Linekera. Kibicowałem im, ale Włochom również.
Moim zdaniem wygrał lepszy zespół. Oczywiście podzielam zdanie, że wybór zawodników do karnych nie był najbardziej szczęśliwy, ale też bym z tym nie przesadzał. Nikt nie wie jak byłoby w przypadku wyboru innych zawodników. Natomiast postawę zarówno kibiców jak i piłkarzy trudno komentować. Żenada. Te ściąganie medali też mnie bardzo zdziwiło. Nikt ich nie oszukał. Można doszukiwać się ich oszustw na tym turnieju lub organizacji całej imprezy właśnie pod nich. |
daavid | Post #2 Ocena: 0 2021-07-12 08:55:07 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-07-12 08:52:51, Blamestorm napisał(a): Kibicie jak zwykle sie nie popisali. Ale to zadna nowosc chyba w zadnym kraju, nie oszukujmy sie ze w Polsce byloby inaczej. Drugie miejsce byłoby jednak sukcesem. Dla Anglików to porażka. Tak jakby co mistrzostwa grali w finale.... |
SweetLiar | Post #3 Ocena: 0 2021-07-12 10:46:29 (4 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Przede wszystkim wystawianie dwudziestoletnich zawodników w karnych meczu finałowego do pojedynku z bardzo doświadczonym bramkarzem Włoch według mnie jest niedorzeczne i nie mieści mi się w głowie.
Ten mecz mogli wybrać jedni jak i drudzy, obie drużyny zagrały dobrze. Co do kibiców to zawsze tak jest, że reszta normalnych ludzi musi się teraz wstydzić za bandę idiotów. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2021-07-12 11:14:50 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2021-07-12 07:30:40, Jurny_Jurek napisał(a): Ktos jeszcze uważa, że sciaganie srebrnych medali przez tych nadetych buców tuż po wręczeniu było spoko? Osiagasz najwiekszy sukces na euro w historii its coming home a gardzisz tym jakby był z azbestu. Taki raszford - dzieciom pomaga ale jako piłkarz co osiagnał wiekszego procz przyłożenia sie do srebra? Przecież te nadęte buce to postępują tak jak większość ich rodaków. Każdy 'pempkiem swiata' jest. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2021-07-12 11:36:36 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-07-12 10:46:29, SweetLiar napisał(a): Przede wszystkim wystawianie dwudziestoletnich zawodników w karnych meczu finałowego do pojedynku z bardzo doświadczonym bramkarzem Włoch według mnie jest niedorzeczne i nie mieści mi się w głowie. Donnarumma ma 22lata. |
|
|
keramczak | Post #6 Ocena: 0 2021-07-12 11:42:37 (4 lata temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
To zdejmowanie medali za drugie miejsce jest dość powszechne bo dla sportowca drugie miejsce jest pierwszym przegranym.
No niestety tutaj ewidentnie przekombinował trener bo niema znaczenia ze przedtem strzelali 90 % ale tu dochodzi stres i odpowiedzialność .A wyznaczenia 19 latka do ostatniego karnego traci lekkim szaleństwem…Miał przecież doświadczonych zawodników ,asystentów do podpowiedzi a postawił na to samo co trener Francji . To przypomina mi finał Pucharu Polski gdzie Lech grał z Arka i Bielica zamiast wystawić bramkarza który się dobrze spisywal Putnockiego ,postawił na Burica bo mu wcześniej obiecał i oczywiście wszystko się wywróciło . #MajsterNaStulecie
|
Kanonier30 | Post #7 Ocena: 0 2021-07-12 12:01:48 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-07-12 11:36:36, daavid napisał(a): Cytat: 2021-07-12 10:46:29, SweetLiar napisał(a): Przede wszystkim wystawianie dwudziestoletnich zawodników w karnych meczu finałowego do pojedynku z bardzo doświadczonym bramkarzem Włoch według mnie jest niedorzeczne i nie mieści mi się w głowie. Donnarumma ma 22lata. ![]() Turniej był pod Anglików...6 na 7 spotkań grali u siebie, przy swojej publice. Bydło, to za mało na oddanie zachowanie tej tłuszczy wobec gości. Wobec włoskiej drużyny i kibiców. Fałsz i obłuda poprzez kwitowanie, że Londyn w niedzielę był bezpiecznym miastem (Metropolitan Police) Najlepsza drużyna od czasów Linekera? ![]() Kogo drużyna Anglii ograła? Chorwatów i Niemców, którzy są własnym cieniem sprzed lat? Ukrainę? Danię? Bez żartów. Pierwszy raz, choć na własnym stadionie, zagrali z poukładaną drużyną. Efekt - odpadli. Raz sprawiedliwości stało się zadość, a buta, arogancja zostały ukarane. Brawo Italia! ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 12-07-2021 12:05 ] |
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2021-07-12 12:18:39 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-07-12 08:52:51, Blamestorm napisał(a): Kibicie jak zwykle sie nie popisali. Ale to zadna nowosc chyba w zadnym kraju, nie oszukujmy sie ze w Polsce byloby inaczej. Po pierwsze nie bądźmy szowinistami "Kibice i kibicki (możne kibolki czy kibicowki) bo na filmach widać tez kobiety, czy widać inne rodzaje, nie wiem nie znam się Czy ty nie widzisz różnicy, w Polsce awantury robią nabuzowani testosteronem łepki i raczej tłuka się we własnym sosie w ramach swojego dziwnego sportu. Tu masz podstarzałych, 50-60 latków którzy bija kogo popadnie, śmiem twierdzić ze jakby taki dziadek wyłapał lepa to by biegał w około drąc się POLICE wniebogłosy. Angielska ochrona, oczywiście znowu stanęła na wysokości zadania i albo odwraca głowę żeby nic nie widzieć albo kopia kibiców. Braki w szkoleniu i brak kontroli nad emocjami, powinni ich do jakiejś szkoły wysłać, nie wiem może psychologia moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2021-07-12 12:20:51 (4 lata temu) |
Karmę to loteria, do tego stres, większy dla strzelającego a nie dla bramkarza bo jak ten nie obroni żadnego to nikt złego słowa nie powie. Oczywiście dziwi mnie wybór zawodników dokonany przez Southgata, ale podejrzewam, że miał jakieś przesłanki by tak postąpić. Dwóch doświadczonych piłkarzy Włoch też nie wykorzystało swoich szans.
Żeby wygrać z Włochami to trzeba było grać a nie chodzić po boisku bo Anglicy po 30 minutach mocno zwolnili. Nie udało się i tyle w tym filozofii. |
Kanonier30 | Post #10 Ocena: 0 2021-07-12 12:25:31 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Tu masz podstarzałych, 50-60 latków którzy bija kogo popadnie, śmiem twierdzić ze jakby taki dziadek wyłapał lepa to by biegał w około drąc się POLICE wniebogłosy. @sql prawdę prawisz. Jakby wyłapał liścia od Włocha (przypadkowo spotkanego, bo było fanów Italii niezbyt wielu z powodu ... pandemicznych restrykcji) to Daily Express zaraz opisałby brutalnych kibiców z Włoch. Cóż, ta nacja już tak ma. Angielska nacja czy rasa - też się nie znam. Londyn, to przecież centrum Imperium Brytyjskiego ![]() @daavid...'Nie udało się i tyle w tym filozofii'. Tak się już utożsamiłeś z Anglią? Co się nie udało? Kibic Anglii, to stan umysłu. Ta drużyna w żadnym meczu nie pokazała wspaniałego futbolu. Grali zachowawczo pod własną publikę, z dużo słabszymi drużynami, z wyjątkiem Niemców. To są według Ciebie 'mistrzowie'? Drużyna Mistrzów - Trzy Lwy: Lew numer 1: Raheem Sterling, to dla mnie zawodnik znany. A jakże. Najbardziej z szukania możliwości szukania faulu z polu karnym. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 12-07-2021 12:34 ] |