MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mistrzostwa Europy 2020/2021

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

Str 12 z 37

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

daavid

Post #1 Ocena: 0

2021-06-16 03:25:51 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Jurek, ja myślę że tak jak sukces ma zazwyczaj wielu ojców, tak porażki mają wiele przyczyn. Z jednej strony w Polsce powstają te szkółki przy klubach, tyle że nie jest ich tyle co tutaj no i pewnie poziom nie ten. Do tego mówisz o tych młodych piłkarzach co się niby dostają do ekstraklapy. Problem w tym, że nie jest ich zbyt wielu. Kluby wolą ściągnąć piłkarzy np. z hiszpańskiej czwartej ligi. Nie oszukujemy się, tam przez wszystkie poziomy rozgrywek są przeorane przez skałtów. Jeśli taki zawodnik przyjeżdża do Polski i zostaje gwiazdą ekstraklasy to o czymś to też świadczy.
No i jakość piłkarzy. Dla przykładu taki Bednarek, papiery na na karierę w reprezentacji bo gra w Southampton. Teraz ja się pytam ilu piłkarzy na jego pozycji ma np. Anglia? Bo mi się wydaje, że paru takich samych by się znalazło. Paru lepszych też.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

daavid

Post #2 Ocena: 0

2021-06-16 03:38:51 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Cytat:

2021-06-15 14:47:21, Kanonier30 napisał(a):

---
Bez tekstów, że w piłkę gra się w jedenastu i że Paulo Sousa jest nikim. Gdyby były tunele czasowe i miast trenerem Sousa by grał, to mielibyśmy światowej klasy pomocnika, którego w tej drużynie brakuje... . Modrić, który potrafi pociągnąć zespół. Nie mamy materiału na tytuły w turniejach, ale dostać Bęcki od słabiutkich Słowaków? No proszę.

W piłkę gra się w jedenastu. Jak np. Lewandowski gra z Bayernem i grają z teoretycznie słabym zespołem podczas którego ktoś zarobi czerwoną kartkę to robi się ciężko.
U nas jeden piłkarz miałby to ciągnąć.
Ta Chorwacja i Modric to dobry przykład. Oto jaki mieli skład w meczu z Anglią.
Chorwacja: Danijel Subaszić - Sime Vrsaljko, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Ivan Strinić (95. Josip Pivarić) - Ante Rebić (101. Andrej Kramarić), Ivan Rakitić, Marcelo Brozović, Luka Modrić (118. Milan Badelj), Ivan Periszić - Mario Mandżukić

Marzę o takich piłkarzach w naszej reprezentacji. Dla przykładu taki Vida, żaden tam gwiazdor byłby filarem naszej obrony. A my kogo tam mamy? Glika, który dawno nie ma formy, ale w reprezentacji gra bo nie ma lepszego pomysłu?
Trenera się czepiam najmniej. Uważam, że nawet jak przegrają wszystkie mecze to trzeba go zostawić pod warunkiem, że wyciągnie wnioski i pogoni tych piłkarz, którzy obcinają kupony z przeszłości.

[ Ostatnio edytowany przez: daavid 16-06-2021 03:39 ]

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2021-06-16 04:12:28 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Chłopaki, z obecną kadrą i formą zawodników to żaden trener nic by nie ulepił. Już nie tyle ta mentalność zawodników i brak gryzienia murawy. Zobaczcie jak indywidialnie wyszkoleni sa młodzi anglicy, hiszpanie, do tego jak fizycznie przugotowani. Słabsze zespoły jak ukraina czy węgrzy nadrabiają serduchem, walką, zaangażowaniem - wychodzą dać 110% z siebie.
Nasi nas męczą filmikami i zdjęciami na łączy nas piłka z obozu - luzik, zabawa, atmosfera jak na ostatnim obozie przygotowawczym w eliminacjach, gdzie w grupie z niemcami i holandią wygraliśmy wszystkie mecze i zostały 2 z san marino i cyprem. Przecież byliśmy jedną z o ile nie najgorsza drużyną ostatniego mundialu. Z tego nic nie ulepi bo potrzeba co najmniej 6 Jóźwiaków grających z jajem i karmiących Lewego patelniami. Chłopy są zmęczone sezonem, zagrali tyle meczów, nie to co Mounty co grali PL, FA cup do finału i jeszcze Champions League. I oni wyglądają świeżutko przy naszych skonanych zawodnikach.

Gdzies widziałem, że Sousa podobno ich zajeżdżał treningami i nie wykluczam takiego scenariusza. Poza kilkoma wyjątkami doszedł do wniosku, że są nieprzygotowani a to tylko ta mentalność. Słowacy w ogóle nie ustepowali a tam nie ma wielkich nazwisk - ok, zwyciezca serie A, Hamsik jedną nogą na emeryturze i obrońca Lecha. Jest już po euro, hiszpanie po remisie wyjda na 100% zmotywowani żeby wygrać. Oni ze szwedami mieli 78% posiadania i grali jak na treningu. Tylko cud sprawi, że ugramy 1pkt
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-06-16 13:55:00 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

tak poniekąd na pocieszenie

można gorzej

wiem, wiem Kuszczak i Jojko
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #5 Ocena: 0

2021-06-16 16:15:24 (4 lata temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Czy już coś słychać o pandemii koronawirusa na Węgrzech? Musi coś być w mediach, bo wyjdzie, że wirus nie jest taki groźny jak go malują. Na meczu Węgry - Portugalia był pełen stadion. 61 tyś kibiców.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2021-06-16 16:46:53 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

A kto mógł wejść na mecz? Oczywiście trzeba było mieć bilet, ale co poza tym? Szczepienia? Testy?

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #7 Ocena: 0

2021-06-17 00:47:25 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Cytat:

2021-06-16 13:55:00, sqlserver napisał(a):
tak poniekąd na pocieszenie

można gorzej

wiem, wiem Kuszczak i Jojko

Ale ,że drugi raz nie wybrał tej turlającej się piłki to mi wygląda na drukowanie meczu :)

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #8 Ocena: 0

2021-06-17 20:50:18 (4 lata temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Holandia-Austria do przerwy 0-1,
powinno byc ze 4-0 minimum Memphis zmarnowal ze dwie 100 a i tak pewnie wygraja ze 3-0.
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2021-06-18 08:24:55 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Obrazek

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-06-18 08:49:02 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

na mecz z Polakami dziadek do orzechów nie potrzebny
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 37 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 35 | 36 | 37 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,