Str 12 z 37 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2021-06-16 03:25:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Jurek, ja myślę że tak jak sukces ma zazwyczaj wielu ojców, tak porażki mają wiele przyczyn. Z jednej strony w Polsce powstają te szkółki przy klubach, tyle że nie jest ich tyle co tutaj no i pewnie poziom nie ten. Do tego mówisz o tych młodych piłkarzach co się niby dostają do ekstraklapy. Problem w tym, że nie jest ich zbyt wielu. Kluby wolą ściągnąć piłkarzy np. z hiszpańskiej czwartej ligi. Nie oszukujemy się, tam przez wszystkie poziomy rozgrywek są przeorane przez skałtów. Jeśli taki zawodnik przyjeżdża do Polski i zostaje gwiazdą ekstraklasy to o czymś to też świadczy.
No i jakość piłkarzy. Dla przykładu taki Bednarek, papiery na na karierę w reprezentacji bo gra w Southampton. Teraz ja się pytam ilu piłkarzy na jego pozycji ma np. Anglia? Bo mi się wydaje, że paru takich samych by się znalazło. Paru lepszych też. |
daavid | Post #2 Ocena: 0 2021-06-16 03:38:51 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-06-15 14:47:21, Kanonier30 napisał(a): --- Bez tekstów, że w piłkę gra się w jedenastu i że Paulo Sousa jest nikim. Gdyby były tunele czasowe i miast trenerem Sousa by grał, to mielibyśmy światowej klasy pomocnika, którego w tej drużynie brakuje... . Modrić, który potrafi pociągnąć zespół. Nie mamy materiału na tytuły w turniejach, ale dostać Bęcki od słabiutkich Słowaków? No proszę. W piłkę gra się w jedenastu. Jak np. Lewandowski gra z Bayernem i grają z teoretycznie słabym zespołem podczas którego ktoś zarobi czerwoną kartkę to robi się ciężko. U nas jeden piłkarz miałby to ciągnąć. Ta Chorwacja i Modric to dobry przykład. Oto jaki mieli skład w meczu z Anglią. Chorwacja: Danijel Subaszić - Sime Vrsaljko, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Ivan Strinić (95. Josip Pivarić) - Ante Rebić (101. Andrej Kramarić), Ivan Rakitić, Marcelo Brozović, Luka Modrić (118. Milan Badelj), Ivan Periszić - Mario Mandżukić Marzę o takich piłkarzach w naszej reprezentacji. Dla przykładu taki Vida, żaden tam gwiazdor byłby filarem naszej obrony. A my kogo tam mamy? Glika, który dawno nie ma formy, ale w reprezentacji gra bo nie ma lepszego pomysłu? Trenera się czepiam najmniej. Uważam, że nawet jak przegrają wszystkie mecze to trzeba go zostawić pod warunkiem, że wyciągnie wnioski i pogoni tych piłkarz, którzy obcinają kupony z przeszłości. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 16-06-2021 03:39 ] |
Jurny_Jurek | Post #3 Ocena: 0 2021-06-16 04:12:28 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Chłopaki, z obecną kadrą i formą zawodników to żaden trener nic by nie ulepił. Już nie tyle ta mentalność zawodników i brak gryzienia murawy. Zobaczcie jak indywidialnie wyszkoleni sa młodzi anglicy, hiszpanie, do tego jak fizycznie przugotowani. Słabsze zespoły jak ukraina czy węgrzy nadrabiają serduchem, walką, zaangażowaniem - wychodzą dać 110% z siebie.
Nasi nas męczą filmikami i zdjęciami na łączy nas piłka z obozu - luzik, zabawa, atmosfera jak na ostatnim obozie przygotowawczym w eliminacjach, gdzie w grupie z niemcami i holandią wygraliśmy wszystkie mecze i zostały 2 z san marino i cyprem. Przecież byliśmy jedną z o ile nie najgorsza drużyną ostatniego mundialu. Z tego nic nie ulepi bo potrzeba co najmniej 6 Jóźwiaków grających z jajem i karmiących Lewego patelniami. Chłopy są zmęczone sezonem, zagrali tyle meczów, nie to co Mounty co grali PL, FA cup do finału i jeszcze Champions League. I oni wyglądają świeżutko przy naszych skonanych zawodnikach. Gdzies widziałem, że Sousa podobno ich zajeżdżał treningami i nie wykluczam takiego scenariusza. Poza kilkoma wyjątkami doszedł do wniosku, że są nieprzygotowani a to tylko ta mentalność. Słowacy w ogóle nie ustepowali a tam nie ma wielkich nazwisk - ok, zwyciezca serie A, Hamsik jedną nogą na emeryturze i obrońca Lecha. Jest już po euro, hiszpanie po remisie wyjda na 100% zmotywowani żeby wygrać. Oni ze szwedami mieli 78% posiadania i grali jak na treningu. Tylko cud sprawi, że ugramy 1pkt I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2021-06-16 13:55:00 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
tak poniekąd na pocieszenie
można gorzej wiem, wiem Kuszczak i Jojko moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
andypolo | Post #5 Ocena: 0 2021-06-16 16:15:24 (4 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Czy już coś słychać o pandemii koronawirusa na Węgrzech? Musi coś być w mediach, bo wyjdzie, że wirus nie jest taki groźny jak go malują. Na meczu Węgry - Portugalia był pełen stadion. 61 tyś kibiców.
|
|
|
daavid | Post #6 Ocena: 0 2021-06-16 16:46:53 (4 lata temu) |
A kto mógł wejść na mecz? Oczywiście trzeba było mieć bilet, ale co poza tym? Szczepienia? Testy?
|
AbacusII | Post #7 Ocena: 0 2021-06-17 00:47:25 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-05-2021 Skąd: Londyn |
Cytat: 2021-06-16 13:55:00, sqlserver napisał(a): tak poniekąd na pocieszenie można gorzej wiem, wiem Kuszczak i Jojko Ale ,że drugi raz nie wybrał tej turlającej się piłki to mi wygląda na drukowanie meczu ![]() |
keramczak | Post #8 Ocena: 0 2021-06-17 20:50:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Holandia-Austria do przerwy 0-1,
powinno byc ze 4-0 minimum Memphis zmarnowal ze dwie 100 a i tak pewnie wygraja ze 3-0. #MajsterNaStulecie
|
Maat17 | Post #9 Ocena: 0 2021-06-18 08:24:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
![]() |
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2021-06-18 08:49:02 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
na mecz z Polakami dziadek do orzechów nie potrzebny
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|