MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ekstraklasa sezon 2017/2018

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 49 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 47 | 48 | 49 ] - Skocz do strony

Str 6 z 49

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mustafa1975

Post #1 Ocena: 0

2017-07-28 05:41:19 (8 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

No Lech zagral wczoraj fajny mecz i mysle ze awansuje kolejnej rundy. Arka takze na plus ale szanse na awans male. Zuczek straszne bzdury wypisujesz nie idz na ilosc a na jakosc. Nie chce mi sie prostowac wszystkiego wiec tylko trzy napisze.
1) Pilkarze odchodza i beda odchodzic do lepszych i bogatszych lig bo tam maja szanse sie lepiej rozwinac no i zarobki maja duzo wyzsze. Jesli taki Kownacki odpali tak jak Lewy czy Milik to tylko sie cieszyc bo reprezentacja najwazniejsza. No i z niewolnika nie ma pracownika wiec trzymanie kogos na sile mija sie z celem.
2) Kopa jest cienki jak dupa weza a gra bo go za uszy ciagnie Magiera. Jak to mowil Czerczesow ci mlodzi to przedszkole. Przyklad z Legii Mikita kosmita he he.
3) Nasza liga jest na 18 miejscu w rankingu UEFA a taki Kazahstan 27. To tyle.
Legia wydaje sie ze jest slabo przygotowana fizycznie do sezonu a jak nie ma sily to nic nie wychodzi. Ja tam wierze ze jakos fartem bedzie 2:0. Magiera mie nie przekonuje Legia to dla niego za wysokie progi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuczek2246

Post #2 Ocena: 0

2017-07-28 11:07:47 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Cytat:

2017-07-28 05:41:19, Mustafa1975 napisał(a):
No Lech zagral wczoraj fajny mecz i mysle ze awansuje kolejnej rundy. Arka takze na plus ale szanse na awans male. Zuczek straszne bzdury wypisujesz nie idz na ilosc a na jakosc. Nie chce mi sie prostowac wszystkiego wiec tylko trzy napisze.
1) Pilkarze odchodza i beda odchodzic do lepszych i bogatszych lig bo tam maja szanse sie lepiej rozwinac no i zarobki maja duzo wyzsze. Jesli taki Kownacki odpali tak jak Lewy czy Milik to tylko sie cieszyc bo reprezentacja najwazniejsza. No i z niewolnika nie ma pracownika wiec trzymanie kogos na sile mija sie z celem.
2) Kopa jest cienki jak dupa weza a gra bo go za uszy ciagnie Magiera. Jak to mowil Czerczesow ci mlodzi to przedszkole. Przyklad z Legii Mikita kosmita he he.
3) Nasza liga jest na 18 miejscu w rankingu UEFA a taki Kazahstan 27. To tyle.
Legia wydaje sie ze jest slabo przygotowana fizycznie do sezonu a jak nie ma sily to nic nie wychodzi. Ja tam wierze ze jakos fartem bedzie 2:0. Magiera mie nie przekonuje Legia to dla niego za wysokie progi.

Jak już piszesz Mustafa :-] o Twojej jakości i moich bzdurach , to staraj czytać się ze zrozumieniem moje posty .

Cytat z mojej wcześniejszej wypowiedzi.

"W tym tylko roku w rankingu krajowym UEFA wyprzedzają polskie kluby oprócz tych średniaków takie ligi jak : duńska , chorwacka , izraelska , cypryjska , azerbejdzańska , szwedzka , kazachstańska , norweska, liechteinsteinska , słowacka , słoweńska , macedońska ... "

Ty piszesz o rankingu z pięciu ostatnich lat , a ja piszę o tym roku .:-]

Piszesz o Kopczyńskim , że jest słaby .

Widziałeś mecz i dziury w obronie Legii w meczu nie tylko z Astaną ?
W ostatnich 4 meczach nie licząc Finów stracili osiem goli i dużo z nich było z kontry .

Wiesz czemu ?

Nie było takiego defensywnego pomocnika , który w razie pójścia do przodu bocznego obrońcy , czy środkowego do przodu ,załata dziurę i przerwie akcje.

Kopczyński to typowa szóstka, jeżeli wiesz o co w ogóle chodzi tak jak Krychowiak do przerywania i łatania dziur w obronie.
Ale nawet taki Krychowiak musi mieć w reprezentacji takiego Mączyńskiego , który ustawia się z nim w obronie w lini poziomej , a nie stoi przed Krychą.

Dlatego na ME Nawałka kazał im tak grać i straciliśmy w 5 meczach tylko dwa gole.

A w meczach Legii jest bałagan w środku pola , bo Mączyński czy Moulin nie są do rozbijania ataków przeciwnika .Dublują się na pozycji "ósemki" i grają po środku pomiędzy obroną i atakiem .
Nie ma zawodnika , który stałby przed środkiem obrony i ich asekurował.

Nie musi grać Kopczyński , ale potrzebna jest równowaga i zagęszczenie środka pola , bo Dąbrowski , Jędza , Pazdan i Hlousek przy pójsciu , któregoś z nich do przodu nie dają rady przy swojej zwrotności i szybkości w pojedynkach jeden na jeden .

Co do młodych z Legii .
Kim jest Czerczesow ?
Terek Grozny i reprezentacja Rosji , gdzie dostaje z kim popadnie i nie wiadomo , czy wytrzyma jako trener do Mistrzostw Świata w Rosji , bo dostaje baty nawet u siebie i nie mają czego szukać na MŚ ,co było widać miesiąc temu na Pucharze Konfederacji.
Piszesz , że młodzi to przedszkole . hehe
Osiemnastoletni napastnik z Chorwacji Sandro Kulenovic przeszedł do młodzieżowej drużyny Juventusu i ma pierwszeństwo wykupu.
Znowu im może przejść talent tak jak odpuścili Lewandowskiego.

Z dobrej strony pokazał się w meczu z Finami Szymański i Michalak.Chłopaki strzelili po golu , pierwszy chyba miał jeszcze asystę .
I co ???
W nagrodę Sebastian Szymański nie łapie się do 18osobowej kadry na mecz w Astanie .

*BRAVO*

Sprowadza się nieprzygotowanych zawodników jak obrońca Pereira , który cały czas przygotowuje się do sezonu , czy pomocnika Pasquato , który nie trenował dwa miesiące i młody grający w tamtym roku dobre mecze w MLM z Borussią , Realem i Sportingiem Szymański-, w tym roku ciężko pracując i grając więcej niż dobry mecz, nie ma miejsca w 18tsce, kosztem właśnie takich nie trenujących gwiazdeczek , które przy pierwszej lepszej okazji zwieją z tego klubu. Legia dla takiego Pasquato jest 13 klubem w 14 ostatnich latach.
Zawsze byłem za młodymi zawodnikami , a tym bardziej Polakami niż stranieri , którzy przychodzą się odbudowywać za gruby hajs i za rok zmieniają klub na inny , bo trochę więcej grosza sypną.

Dzięki takiemu podchodzeniu do sprawy przegapili Lewandowskiego , a były czas , że tacy zawodnicy jak Kowalczyk , Borysiuk , czy Wolski wchodzili do drużyny jako nastolatkowie.

Chłopaki odchodzą i przychodzą.
Nie ma problemu , jeżeli jest to z głową robione, gdzie na koniec sezonu sprzedaje się maxymalnie dwóch zawodników z podstawowej jedenastki .

A co robią polskie kluby?

Legia puszcza dwóch , ale napastników , którzy ciągnęli ten wózek z przodu .

Mają w swojej kadrze z napastników dwóch murzynów , młodego dobrze grającego w Ruchu Niezgodę , puszczają Chorwata Kulenovica do młodego Juventusu.
Chłopak grał rok temu w Młodzieżowej Lidze Mistrzów i co robi Legia ?

Wystawia w ataku pomocnika Kucharczyka ...

Co do Magiery . Trzeba dać mu szansę , tym bardziej , że jest w Legii kilkanaście lat lub jeszcze dłużej , jako piłkarz, trener druzyn młodzieżowych , drugiej Legii i teraz pierwszej drużyny.
Ciekawy jestem , czy rok temu jak Legia awansowała do LM grając tam pod koniec rozgrywek dobre mecze , czemu wtedy nie pisałeś , że Legia to dla Magiery za wysokie progi ???

Piszesz , że z niewolnika nie ma pracownika.
Lewy dusi się w Bayernie i chciałby odejść , z tego klubu , ale Bayern jasno określił się , że Lewy będzie grał do 2021 roku , do kiedy ma kontrakt i koniec gadania.

Wyjąłeś z tych moich jak to napisałeś bzdur , jednego Kownackiego.
Nie mam problemu , że młody poszedł i będzie rozwijał się .

Ale pojawia się już większy problem , że puszcza się dwóch napastników i dwóch młodych podstawowych obrońców Polaków , a bierze się za nich obcokrajowców i ... przed ważnym meczem z Utrechtem chłopaki w obronie grają po raz pierwszy w tym ustawieniu
Do tego jak Majewski nie wchodzi ze środka pola w pole karne i nie strzela goli , to nie ma tam kto wykańczać tych akcji.
No , ale Mustafa pisze , że to jest normalne , rozmontowywanie drużyny w obronie i ataku kilkanaście dni przed najwazniejszymi meczami , które mają zadecydować , czy kibice będą mieli emocje na jesień i czy kasa klubowa wzbogaci się grając w grupie Ligie Europy.

Jagielonia i kombinowanie z transferem swojego "serca i płuc" jakim jest Góralski do Bułgarii?*ROFL*
Szanujmy się jako polska liga i piłkarze .
Jeżeli według Ciebie jest to lepsza i bogatsza liga to powodzenia *ROFL*

Na przykładzie Legii i statystyk pokażę Ci jak ważna jest stabilizacja w drużynie , zgranie i zaufanie.

Sezon 2017-2018 4 mecze - 8 straconych goli . Średnia 2 gole na mecz .

Sezon 2016-2017 18 meczy na wiosnę - 10 goli straconych , w tym 3 z Ruchem. Średnia straconych goli 0.55 na mecz

Widzisz różnicę ?

To jeszcze strzały .
Trzy ostatnie mecze z Astaną , Koroną i Górnikiem , Strzały na bramkę Legii 54 , w tym 19 celnych . Średnia na mecz 18 strz ; 6,33 celnych na bramkę Legii

Tamten sezon i siedem meczów w rundzie finałowej . 69 strzałów na bramkę Legii , w tym 14 celnych . Średnia na mecz strzałów w kierunku bramki Legii 9,85 , celnych 2

Porównajmy tamten sezon do tego
9,85 / 2 - 18 / 6,33

Dwa razy więcej jest w tym sezonie strzałów na bramkę , a celnych jest 3 razy więcej.

Przypomnę Ci , że obrona nie zaczyna się na Pazdanie , tylko na napastnikach i pomocnikach.
Dlatego potrzebne są jak najmniejsze roszady w zespołach i ten sam system gry , a nie kombinowanie ze sprzedawaniem i kupywaniem w ostatnim momencie zawodników i wynajdywaniem dla nich nowych pozycji na boisku.

Jeżeli dla Ciebie są to bzdury to zacznij pisać swoje mądrości i zobaczymy co masz jeszcze mądrego do napisania?

Naście lat biegałem za piłką grając przeciwko Mili , Nawotczyńskiemu , czy Madejowi i trenerowi Globiszowi , trochę interesuję się piłką i sportem , więc jak będziesz chciał popisać w tych tematach to zawsze do usług*THUMBS UP*:-]

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 28-07-2017 12:06 ]

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #3 Ocena: 0

2017-07-28 11:51:50 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 28-07-2017 11:54 ]

Do góry stronyOffline

Mustafa1975

Post #4 Ocena: 0

2017-07-28 13:57:03 (8 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Oj widze ze nie mam zadnych szans z toba. Zapiszesz mie na smierc ;-) . Niestety czasu brak ale nie widz tak czarno wszystkiego bo nie bedzie tak zle.

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2017-07-29 09:03:29 (8 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

A Termalica, której jako nieortodoksyjny kibic sprzyjam, ten sezon zaczęła od objęcia zaszczytnego miejsca na samym dole tabeli. Zresztą w doborowym towarzystwie warsiawskiej Legii.*YAHOO*

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2017-07-29 10:47:31 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Wczoraj super ciekawy mecz Śląska z Lechia która przegrała po błędach Kuciaka. Dziś Legia z beniaminkiem na którego o dziwo ze to mówię trzeba uważać bo Legia jest bez formy. Ewentualne zwycięstwo Legii może podbudowac ich przed meczem z Astana. Do tego Wisła Górnik . Ciekawie

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #7 Ocena: 0

2017-07-30 10:54:47 (8 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

W pucharach europejskich kibicuję wszystkim polskim drużynom , a w polskiej lidze Legii , ale ...

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/701730/posel-pis-wietrzyl-spisek-wulgarna-odpowiedz-zaskakujaca-reakcja-bonka

"W sobotę beniaminek rywalizował z Legią Warszawa.(...)Jeszcze przed meczem było sporo kontrowersji. Wszystko przez wybór arbitra na to spotkanie. Został nim Tomasz Kwiatkowski z Warszawy. "

http://www.90minut.pl/sedzia.php?id=388

"Poseł Prawa i Sprawiedliwości napisał do Zbigniewa Bońka, że takie sytuacje nie budują zaufania do PZPN."

"Boniek odpisał krótko: "I co z tego?""

"Najbardziej zaskoczył Zbigniew Koźmiński, który w wulgarnych słowach nakazał się "odpi*****ić od piłki"."

Jak ktoś wie , o takich sytuacjach , gdzie drużynie z jakiegoś miasta sędziuje osoba z tego samego miasta to piszcie , bo dla mnie to jest chore :-U

Widzewowi niech sędziuje łodzianin , Wiśle krakowianin , Lechii gdańszczanin ...

Meczu nie widziałem i faulu , po którym w 20 minucie czerwoną kartkę dostał zawodnik z Nowego Sącza i przez 70 minut Legia grała w przewadze jednego zawodnika.

Nawet , jeżeli należała się ta kartka zawodnikowi Sandecji , to pozostał smród i nie powinno dochodzić do takich sytuacji , że ziomek z tego samego miasta sędziuje mecze drużyny z tej samej miejscowości *ROFL*

Śmierdzi wałkiem , a Boniek odpowiada " I co z tego " *BRAVO*

Jak Legia ma być ciągnięta za ucho , żeby za dużo nie stracić na początku sezonu , to niech odpuści puchary europejskie i skupi się na lidze , a nie robią debili z kibiców innych drużyn :-o

Co do składu Legii ...

Tak jak pisałem po meczu z Astaną .

Moulin z Mączyńskim nie mogą grać razem , bo dublują się i potrzebny jest defensywny pomocnik grający przed obrońcami.

Magiera też to zauważył i wymienił Francuza na Kopczyńskiego .

Kucharczyk wrócił na swoją pozycję i szacunek za gola , coraz bardziej skuteczny i Fin , na którego narzekałem wejście smoka i po 3 minutach strzela gola.

Za kilka dni zobaczymy , czy nasze drużyny walczyły o grę na jesień , czy poodpadają i skupią się na lidze , a ludzie , którzy wybierają sędziów na mecze , niech nie robią więcej takich baboli , drugi raz taki numer nie przejdzie , a kluby niech walczą w sportowej walce na boisku ...

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 30-07-2017 11:17 ]

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #8 Ocena: 0

2017-07-30 21:07:12 (8 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Czy to był mecz Lech-Piast czy masakra sympatycznych piastunek?

Dzisiaj wychodziło wszystko,no może bez początku pierwszej połowy,łącznie z odblokowaniem napastników.
W pewnym momencie wyglądało że padnie wynik dwucyfrowy.Naszczescie ,dla Piasta,ich bramkarz bronił jak w transie....
Cóż za paradoks,pomimo wpuszczenia pięciu goli ,był najlepszy w drużynie.
Pare słów o grze młodych Polaków Gumnny i Jóźwiak zagrali jak starzy ligowcy a nie mlokosy z kilkoma występami w ekstraklasie!!!Gumnny sprawił że o Kedziorze mało kto pamięta.Z Jóźwiaka również będzie pociecha w przyszłości.
Brawa dla Trałki i Majewskiego .
Z obcokrajowców najsłabiej dwa Nilseny jeden w obronie drugi w ataku.Najlepszy tradycyjnie już Kostia i obok niego Gytkear oraz Situm.

Przy takiej grze w czwartek wynik może być tylko jeden.

Tak się rozpisalem ,bo pewnie Wielim meczu nie oglądał ,a tu naprawdę był to kawał meczycha!!!

Lech-Piast 5_1 *THUMBS UP* UP**THUMBS UP**THUMBS

[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 30-07-2017 21:12 ]

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2017-07-31 05:49:18 (8 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Świetny wynik Lecha przed meczem z Ultrechtem, wczoraj nie bardzo miałem czas na ligę ale wynik śledzilem. Oby powtórzyło to samo w czwartek

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #10 Ocena: 0

2017-07-31 10:47:17 (8 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Cytat:

2017-07-30 10:54:47, zuczek2246 napisał(a):
W pucharach europejskich kibicuję wszystkim polskim drużynom , a w polskiej lidze Legii , ale ...

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/701730/posel-pis-wietrzyl-spisek-wulgarna-odpowiedz-zaskakujaca-reakcja-bonka

"W sobotę beniaminek rywalizował z Legią Warszawa.(...)Jeszcze przed meczem było sporo kontrowersji. Wszystko przez wybór arbitra na to spotkanie. Został nim Tomasz Kwiatkowski z Warszawy. "

http://www.90minut.pl/sedzia.php?id=388

"Poseł Prawa i Sprawiedliwości napisał do Zbigniewa Bońka, że takie sytuacje nie budują zaufania do PZPN."

"Boniek odpisał krótko: "I co z tego?""

"Najbardziej zaskoczył Zbigniew Koźmiński, który w wulgarnych słowach nakazał się "odpi*****ić od piłki"."

Jak ktoś wie , o takich sytuacjach , gdzie drużynie z jakiegoś miasta sędziuje osoba z tego samego miasta to piszcie , bo dla mnie to jest chore :-U

Widzewowi niech sędziuje łodzianin , Wiśle krakowianin , Lechii gdańszczanin ...

Meczu nie widziałem i faulu , po którym w 20 minucie czerwoną kartkę dostał zawodnik z Nowego Sącza i przez 70 minut Legia grała w przewadze jednego zawodnika.

Nawet , jeżeli należała się ta kartka zawodnikowi Sandecji , to pozostał smród i nie powinno dochodzić do takich sytuacji , że ziomek z tego samego miasta sędziuje mecze drużyny z tej samej miejscowości *ROFL*

Śmierdzi wałkiem , a Boniek odpowiada " I co z tego " *BRAVO*

Jak Legia ma być ciągnięta za ucho , żeby za dużo nie stracić na początku sezonu , to niech odpuści puchary europejskie i skupi się na lidze , a nie robią debili z kibiców innych drużyn :-o

Co do składu Legii ...

Tak jak pisałem po meczu z Astaną .

Moulin z Mączyńskim nie mogą grać razem , bo dublują się i potrzebny jest defensywny pomocnik grający przed obrońcami.

Magiera też to zauważył i wymienił Francuza na Kopczyńskiego .

Kucharczyk wrócił na swoją pozycję i szacunek za gola , coraz bardziej skuteczny i Fin , na którego narzekałem wejście smoka i po 3 minutach strzela gola.

Za kilka dni zobaczymy , czy nasze drużyny walczyły o grę na jesień , czy poodpadają i skupią się na lidze , a ludzie , którzy wybierają sędziów na mecze , niech nie robią więcej takich baboli , drugi raz taki numer nie przejdzie , a kluby niech walczą w sportowej walce na boisku ...

[ Ostatnio edytowany przez: <i>zuczek2246</i> 30-07-2017 11:17 ]

Za przeglądem sportowym jakiś czas temu.
"Przecież jest z Krakowa, a jego ojciec mocno związany z „Białą Gwiazdą”.
Zbigniew Boniek:I co z tego? Mam dość robienia z sędziów idiotów! Myśli pan, że taki Musiał przekreśliłby sobie karierę gwiżdżąc dla Wisły, nawet gdyby był jej kibicem? Czasy się ludziom pomyliły. Mam zamiar złamać to bezsensowne sędziowskie tabu, że arbiter z tego samego miasta niby faworyzuje daną drużynę. Chcę normalności, więc kończmy z tymi sędziowskimi bredniami. To profesjonaliści. Są bezstronni, poza klubowymi podziałami i ja to udowodnię: czy się to komuś podoba czy nie."

I ja się z tym zgadzam.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 49 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 47 | 48 | 49 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,