Str 4 z 32 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2016-09-11 00:20:41 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Oglądałem mecz. Posiadanie piłki 70% dla Legii, zmasowsny atak na bramkę Termalici, która tylko czasami dotknęła piłkę gdy wykopywala ja ze swojej połowy... miazdzaca przewaga Legii gdzie prawie cały mecz rozgrywał się pod bramką drużyny z Niecieczy a ta jednak wygrała po dwóch akcjach w pole karne i dwóch karnych . Ten mecz to był komedia pokazująca jak wielka przepaść dzieli Legie i Termalice a jednak to Termalica wygrała. .. takie rzeczy tylko u Legii hasiego
|
zuczek2246 | Post #2 Ocena: 0 2016-09-11 00:36:07 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Nieciecza do Ligi Majstrów !
![]() Legia Olimpia Zagłębie , ale obiektwinie pisząc to eLka daje ciała w lidze polskiej i nie ma na to usprawiedliwienia. Jedynym ich argumentem może być , że piłka nożna bardzo wyrównała się co pokazały ostatnie Mistrzostwa Świata i Mistrzostwa Europy. Jak nie wybiegasz i nie zostawisz zdrowia na boisku to meczu nie wygrasz ! A jak piłkarze Legii są przygotowani do sezonu to podaje przykład Brzyskiego , który przez kilka lat grał w Legii , a podczas tego sezonu rozwiązali z nim kontrakt po jednym meczu w lidze. Koleś przeszedł do Cracovi i jako lewy obrońca został zmieniony w 71 minucie . Nie byłoby w tym nic dziwnego , bo za obrońce wszedł napastnik i jego zespół przegrywał 0:1 z Lechią , ale ... podczas mojego oglądania tego meczu, usłyszałem jak komentator powiedział , iż trener Lechii - Piotr Nowak nakazał grać swoim zawodnikom na stronę Brzyskiego , bo nie ma sił i po tym trener Cracovi zmienił obrońce . To jak taki koleś zarabiający dziesiątki tysięcy złotówek miesięcznie miał grać przeciwko gwiazdom Realu , Borussi czy Sportingu ??? Przegrana Legii pokazuje , tylko jaka ta nasza liga jest słaba , a nie mocna i nie ma się z czego cieszyć , bo reszta ekip nie gra już w pucharach europejskich. Ładnie zapakowany towar z kibicami i stadionami , a w środku bubel z przegrywającymi polskimi drużynami z europejskimi słabeuszami. [ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 11-09-2016 00:39 ] |
Wielim | Post #3 Ocena: 0 2016-09-11 00:39:29 (9 lat temu) |
Żuczek oglądałeś mecz Termalici z Legia? Czy tylko tak piszesz ?
|
zuczek2246 | Post #4 Ocena: 0 2016-09-11 02:10:40 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Na moment przełączyłem na mecz Cracovia - Lechia i słyszałem co mówili o Brzyskim , że trener Lechii kazał grać jego stroną , bo nie ma sił i moment został zmieniony przez trenera Cracovii.
Legi nie widziałem , ale jeżeli w ośmiu meczach wygrywa tylko dwa mecze w naszej lidze to coś jest nie tak. Mają szczęście , że punkty będą dzielone na pół jak awanasują do pierwszej ósemki , bo w tej chwili mają 7 pkt straty do Lechii i powiem Ci , że Legia będzie mieć ciężko , bo Lechia nie odpuści ligi jak zrobił to Piast w tamtym roku. Jak już teraz nie zaczną odrabiać punktów , to będą mieli problemy na wiosnę , ty, bardziej , że teraz całą jesień będą mieli mecze co 3 dni . Liga Majstrów i nasza liga. Co do meczu z Niecieczą , to możliwe , że Legia dobrze grała , ale punktów nie zdobyła. I jak Legia traktuje swoich kibiców ? Na 4 mecze u siebie w lidze 3 zremisowała i jeden przegrała. Jedynie Śląsk nie wygrał meczu u siebie . Trzy remisy . Jak na mistrza Polski i po awansie do LM , wzmocnieniach finansowych i kadrowych Legii nie przystoi taka gra przed swoimi kibicami , jednymi z najlepszych w Europie. Trener coś mi nie pasuje . Za dupowaty jest jak na ten zespół. Skorumpowanego Wdowczyka wziąłbym , chłopa z jaj... Gwiazdeczki orałyby boisko. Z tym , że prowadząc teraz Wisłę - na siedem meczy wygrała tylko jeden. Cała nasza chora liga i piłka. Nawet ta reprezentacyjna. Gramy jak równy z równym z Niemcami i mistrzami Europy - Portugalczykami , a póżniej prawie przegrywamy z Kazachami. Polski nieobliczalny naród. Nie ma systematyczności , tylko ruszenie na partyzanta i walka w ekstremalnych sytuacjach. W tym widzę jakąkolwiek szansę Legii w Lidze Mistrzów , że wybiegają 200 procent swoich możliwości , a pózniej będą dochodzić do siebie miesiąc czasu. Kilka dni i zobaczymy jak to będzie wyglądać przeciwko Borussi? |
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2016-09-11 08:43:29 (9 lat temu) |
Żuczek masz rację . Trener Legii wcale tu nie pasuje. Co do Lechii to dobrze ze nie odpuszcza , lidze potrzebne są dobre zespoły a Lechia ma to co potrzebne -piękny stadion , kibiców i kasę
|
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2016-09-11 09:44:48 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
No i co z tego, że przeważali? Ta gra polega na tym, aby wtoczyć napompowaną skórę pomiędzy słupki i poprzeczkę po drugiej stronie boiska. I na niczym innym.
Kto tego nie zrobi więcej razy niż przeciwnik - przegrywa. |
keramczak | Post #7 Ocena: 0 2016-09-11 19:58:04 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Debiut nowego trenera się udał 3-1 z zawsze niewygodną Pogonią.
Cieszy odblokowanie Robaka,dobry występ bramkarza(obrobiony karny) i o ncowy wynik. Gra niestety znowu taka sobie i dużo szczęścia mieliśmy..... A tu ciekawe przesłanie z trybun,po Chorwacku - "Treneru Bjelice - hocemo borce, a ne zvezdice" - głosił napis w języku chorwackim wywieszony na fladze przy trybunie zajmowanej przez najzagorzalszych sympatyków Kolejorza. "Trenerze Bjelico - chcemy wojowników, a nie gwiazd" - tak można przetłumaczyć przesłanie skierowane do opiekuna poznaniaków. Transparent wisiał na płocie przez całą pierwszą połowę. ![]() ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: keramczak 11-09-2016 20:45 ] #MajsterNaStulecie
|
keramczak | Post #8 Ocena: 0 2016-09-18 14:26:53 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Ciężki mecz czeka nas w Gdańsku z zawsze niewygodną Lechią.Kontuzja na rozgrzewce Ajarurriego i w obronie Wilusz z Nielsenem.
Remis biorę w ciemno ✊✊✊ #MajsterNaStulecie
|
astalavista | Post #9 Ocena: 0 2016-09-18 18:56:08 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-08-2010 Skąd: Wieś |
No cóż, wyglada na to że Wisła i Legia zlecą z ligi w tym sezonie
![]() |
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2016-09-18 19:07:43 (9 lat temu) |
Naszczescie to już ostatni mecz albanczyka w Legii ...
|