![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Str 15 z 36 |
|
---|---|
andypolo | Post #1 Ocena: 0 2016-06-17 12:15:35 (9 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Wtedy ustawia się drużyny według alfabetu.
![]() |
zuczek2246 | Post #2 Ocena: 0 2016-06-17 12:39:00 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Cytat: 2016-06-17 08:10:37, AlmostFamous napisał(a): Ale o czym ty piszesz. Piszemy o Euro i aktualnych meczach. Co mnie obchodzi Obraniak?!?!?! Może i biegał. Nic z tego nie wynikało. Lewy tez był często w obronie. Choć jak sam napisałeś był "dziewiątka" a nie ofensywnym pomocnikiem. Może nie jestem tak "kumatym" kibicem jak Ty, ale na muszę nim byc zeby widzieć co sie dzieje. Nikt nie pisze, ze w kadrze nie jest potrzebny. Tylko, ze grał słabo. Ale co my wiemy? Przecież nie jesteśmy kumatymi kibicami. Hmm. Jednocześnie cieszymy sie, ze jestes kumatym kibicem i dzieki tej kumatosci masz inna opinie od praktycznie wszystkich byłych i obecnych piłkarzy i trenerów, którzy uważają, ze Milik był akurat w tym meczu bardzo słaby. Nawet koledzy koledzy z drużyny to widzieli. Ale co oni tam mogą wiedzieć... A tu wywiad z ekspertem na temat biegania, np takiego które nic nie daje drużynie... https://www.laczynaspilka.pl/specjalne/to-ze-wiecej-biegasz-nie-znaczy-ze-bardziej-sie-starasz Nikt nie pisze , że grał dobrze. Gdyby strzelił co miał do strzelenia to kupon wchodziłby mi , gdzie za postawionego funta jest przebitka 100 za króla strzelców Milika. Grałeś trochę w piłkę??? To powinieneś wiedzieć , że po przebiegnięciu największej ilości kilometrów w drużynie oddychasz rękawami i to co odwala będąc nieskutecznym jest efektem jego zmęczenia. Dzięki Milikowi mieliśmy sytuacje. Czemu inni nie umieją znajdować się w tych sytuacjach strzeleckich? Lewy wracał , ale Milik często cofał się będąc bliżej Fabiańskiego niż Mączyński i Krychowiak. A przypomnę Ci , że Milik przez cały sezon w Ajaxie najczęściej grał na połowie przeciwnika i w polu karnym rywala i nie musiał robić po 12 km w meczu tak jak z IrlPół czy Niemcami. Mógł przechodzić mecz to byłby skuteczniejszy. Mam propozycję dla Nawałki , żeby dał odpocząć Milikowi jeden mecz i dał pograć w ostatnim grupowym meczu z Ukrainą na pozycji ofensywnego pomocnika Zielińskiem i Starzyńskiemu. Zobaczymy jak to będzie wyglądało. A na mecz play off w 1/8 wystawi Milika na szpicy , a Lewego jako ofensywnego pomocnika i zobaczymy czy Lewy narobi tyle kilometrów i będzie miał tyle sytuacji co Milik i czy wykorzysta je??? U Lewego widzisz poświęcenie dla drużyny , mimo że robi mniej kilometrów niż Milik , a do tego nie oddał jeszcze w dwóch meczach żadnego strzału na bramkę rywala. To jak w taki sposób mamy oceniać zawodników to niech Milik nie wychyla się i biega , poświęca się tak jak Lewy i zobaczymy kto będzie oddawał strzały na bramkę rywali??? Boniek o Miliku: "On jest młody, silny, naprawdę bardzo silny - świetnie przygotowany, dobrze gra głową, posiada niesamowitą technikę: ma najlepszą lewą nogę w Europie" "- Zobaczyliśmy dziś piękne bramki, a Arkadiusz Milik to wręcz nasza perełka. Zdobył niesamowitą bramkę i możemy się cieszyć, że mamy takiego zawodnika w kadrze! - powiedział Boniek." O klasyfikacji na końcu będzie decydować klasyfikacja fair play, czyli czerwone i żółte kartki. [ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 17-06-2016 13:06 ] |
AlmostFamous | Post #3 Ocena: 0 2016-06-17 13:17:26 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-06-17 12:39:00, zuczek2246 napisał(a): Cytat: 2016-06-17 08:10:37, AlmostFamous napisał(a): Ale o czym ty piszesz. Piszemy o Euro i aktualnych meczach. Co mnie obchodzi Obraniak?!?!?! Może i biegał. Nic z tego nie wynikało. Lewy tez był często w obronie. Choć jak sam napisałeś był "dziewiątka" a nie ofensywnym pomocnikiem. Może nie jestem tak "kumatym" kibicem jak Ty, ale na muszę nim byc zeby widzieć co sie dzieje. Nikt nie pisze, ze w kadrze nie jest potrzebny. Tylko, ze grał słabo. Ale co my wiemy? Przecież nie jesteśmy kumatymi kibicami. Hmm. Jednocześnie cieszymy sie, ze jestes kumatym kibicem i dzieki tej kumatosci masz inna opinie od praktycznie wszystkich byłych i obecnych piłkarzy i trenerów, którzy uważają, ze Milik był akurat w tym meczu bardzo słaby. Nawet koledzy koledzy z drużyny to widzieli. Ale co oni tam mogą wiedzieć... A tu wywiad z ekspertem na temat biegania, np takiego które nic nie daje drużynie... https://www.laczynaspilka.pl/specjalne/to-ze-wiecej-biegasz-nie-znaczy-ze-bardziej-sie-starasz Nikt nie pisze , że grał dobrze. Gdyby strzelił co miał do strzelenia to kupon wchodziłby mi , gdzie za postawionego funta jest przebitka 100 za króla strzelców Milika. Grałeś trochę w piłkę??? To powinieneś wiedzieć , że po przebiegnięciu największej ilości kilometrów w drużynie oddychasz rękawami i to co odwala będąc nieskutecznym jest efektem jego zmęczenia. Dzięki Milikowi mieliśmy sytuacje. Czemu inni nie umieją znajdować się w tych sytuacjach strzeleckich? Lewy wracał , ale Milik często cofał się będąc bliżej Fabiańskiego niż Mączyński i Krychowiak. A przypomnę Ci , że Milik przez cały sezon w Ajaxie najczęściej grał na połowie przeciwnika i w polu karnym rywala i nie musiał robić po 12 km w meczu tak jak z IrlPół czy Niemcami. Mógł przechodzić mecz to byłby skuteczniejszy. Mam propozycję dla Nawałki , żeby dał odpocząć Milikowi jeden mecz i dał pograć w ostatnim grupowym meczu z Ukrainą na pozycji ofensywnego pomocnika Zielińskiem i Starzyńskiemu. Zobaczymy jak to będzie wyglądało. A na mecz play off w 1/8 wystawi Milika na szpicy , a Lewego jako ofensywnego pomocnika i zobaczymy czy Lewy narobi tyle kilometrów i będzie miał tyle sytuacji co Milik i czy wykorzysta je??? U Lewego widzisz poświęcenie dla drużyny , mimo że robi mniej kilometrów niż Milik , a do tego nie oddał jeszcze w dwóch meczach żadnego strzału na bramkę rywala. Gdyby nie było Milika nie byłoby awansu na te mistrzostwa . Tak grałem w piłkę. Tak Ty piszesz o Miliku w samych superlatywach. Przeczytaj link co oznacza bieganie bezproduktywne. Tak to Milik dostaje najniższe noty za ostatni mecz w całej Europie. Może i ja sie nie znam, ale główne tytułu sportowe na świecie cos tam wiedza. Wiedza np, za nawet jak Milik przebiegł 4 kilometry w tym meczu więcej od Lewego nadal był dużo słabszy. Bo jego bieganie nic nie wnosiło. Nie obchodzi mnie co Milik robi w Ajaxie. Tam ma inne zadania. Jak gra w reprezentacji to ma robić to co sie od niego wymaga. Tak jak każdy. Ajax tu nie ma żadnego znaczenia. Skończ z tym bieganiem i popatrz na jego straty, dobre podania itd. To nie Milik tworzy sobie sytuacje. To robią koledzy z drużyny podjąć do niego. Owszem Lewy nie oddał strzału. A zrobił dwa razy większa robotę. Każdy ekspert na świecie o tym mówi. Ty nie. Cóż może znów oni sie myla. Ja tam sie nie znam. Nawalki nie obchodzą Twoje propozycje. Milik gra tam gdzie gra, bo w sumie nie ma zmiennika. I bedzie grał, oby lepiej niż ostatnio niego mu życzę. Lewy zrobił mnie kilometrów od Milika i był przez to gorszy. Byc może znów masz racje. ![]() Juz nie będę komentował tych twoich kilometrowych rewelacji. Poczytaj prasę. Posłuchaj ekspertów. Mnie tez mozesz posłuchać. Choć nie byłem zawodowym piłkarzem, ale to i tak nie ma większego znaczenia. I przestań proszę z tymi głupimi propozycjami i przykładami. Lewy do pomocy? Nie żartuj. To może Fabiański jako stoper a Grosik na bramkę? Człowieku... ![]() Podsumowując cały świat związany z piłka jest w błędzie, bo ty masz racje. Tak trzymaj ![]() Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
andypolo | Post #4 Ocena: 0 2016-06-17 15:15:33 (9 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Tak patrzę na grę innych drużyn i wychdzi mi, że to Polska będzie mistrzem europy.
|
Dwunasty | Post #5 Ocena: 0 2016-06-17 15:54:03 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-06-17 15:15:33, andypolo napisał(a): Tak patrzę na grę innych drużyn i wychdzi mi, że to Polska będzie mistrzem europy. Mnie to wyszło zanim patrzyłem na innych ![]() |
|
|
Marta2509 | Post #6 Ocena: 0 2016-06-17 16:15:51 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
Mnie rowniez :D nawet pokusilam sie o 5 funtow bet w landbrokes ze bedziemy mistrzem.
|
kruuuu | Post #7 Ocena: 0 2016-06-17 17:37:46 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-10-2015 Skąd: Newcastle |
nie widzialem wiekszej bzdury o tej teorii bezproduktywnego biegania. Nie mamy Andrei Pirlo ktory potrafi stworzyc sytuacje bramkowa jednym podaniem z srodka boiska, wiec w naszej druzynie nie ma czegos takiego jak bezproduktywne bieganie bo kazdy ruch sprawia ze zmieniasz tez szyki druzyny przeciwnej i tylko dzieki temu stwarzamy jakies sytuacje. nie musisz sluchac opinii sredniej klasy trenera, bo jak poczytasz dalej ten wywiad to zobaczysz ze swiatowej klasy niemiecki trener ma odwrotna teorie. Powiem wiecej Lewandowski biega za mało.
|
zuczek2246 | Post #8 Ocena: 0 2016-06-17 18:07:08 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Obudż się chłopie i czytaj ze zrozumieniem to co piszę i nie wmawiaj mi zdań , których nie napisałem.
Pierwsza sprawa dotyczy Pazdana i tekst Dwunastego o przeproszeniu przeze mnie i Wielima Pazdana. Nie wiem czemu tylko mnie i Wielima sobie upatrzyłeś , akurat dwie osoby kibicujące Legii. Co pisali o Pazdanie inni a Dwunasty ich nie zauważył? AlmoustFamoust Jak dla mnie Pazdan w jedenastce jest błędem. Martwi Pazdan. Dwa razy zawodnik mu tak uciekł, ze gdyby to nie była reprezentacja Irlandi mogłyby paść gole. stanislawski Pazdan!? Ja p... Dunasty - Ci panowie chyba też mają coś na sumieniu odnośnie Pazdana? Teraz do AlmostFamous. Zacząłeś ze mną polemikę po moich zdaniach: Milik miał tyle okazji , że mógł ze 3 strzelić. Łatwiej znajduje się w sytuacjach podbramkowych niż Lewy i ma strzały spoza 16ki , które kończą się golami . Lewy musi mieć do klepy kilku ludzi , wtedy strzela z pola karnego. Według Ciebie Milik nie znajduje się łatwiej w sytuacjach podbramkowych niż Lewy to czego narzekasz i płaczesz , że tyle setek nie wykorzystał??? I teraz konterki do ostatniego Twojego postu w moją stronę ![]() Tak Ty piszesz o Miliku w samych superlatywach. Nikt nie pisze , że grał dobrze. Tak to Milik dostaje najniższe noty za ostatni mecz w całej Europie. Może i ja sie nie znam, ale główne tytułu sportowe na świecie cos tam wiedza. Zgoda , że zmarnował setki , ale moja żona nie interesująca się piłką i widząca newsy mogłaby Milika ocenić po tych 2 sytuacjach , ze on nie nadaje się do kadry i zagrał najsłabiej. Gdybym ufał wszystkim światowym mediom walącym w Polskę i piszących o polskich obozach śmierci to uwierzyłbym im , że to Polacy zabijali Żydów , a nie Niemcy . To samo jeżeli chodzi o muzułmanów i pisanie przez nich , że Polacy nie chcą przyjmować rodzin muzułmańskich , a tak naprawdę to jest 70 procent młodych byczków. Wali mnie co kto pisze. Mam swoje zdanie w różnych sprawach , a Ty śledz sobie niemiecką prasę i słuchaj Niemców , a nie swojego rozumu. Jak był taki słaby to czemu ma tyle sytuacji do strzelenia goli??? Nie obchodzi mnie co Milik robi w Ajaxie. Tam ma inne zadania. Jak gra w reprezentacji to ma robić to co sie od niego wymaga. Tak jak każdy. Nie obchodzi Cię co robi Milik w Ajaxie , a w innym zdaniu piszesz: I przestań proszę z tymi głupimi propozycjami i przykładami. Lewy do pomocy? Nie żartuj. To może Fabiański jako stoper a Grosik na bramkę? Człowieku... Czyli obydwoje przyjeżdżają na zgrupowanie jako środkowi napastnicy typowe 9 , gdzie najwięcej miejsca w klubach spędzają w polu karnym przeciwnika i nagle Milik ma robić więcej kilometrów i czyścić w obronie jak Krychowiak , a przy przejęciu przez nas piłki biec sprintem do kontry i być tam , gdzie jako napadzior powinien być Lewy. 2 w 1 - to jak wg. Ciebie Lewy. Robił to co do niego należy. Na koniec walczył zeby przeciwnicy nie mogli wyprowadzić akcji. a o Miliku piszesz Milk bardzo słabo moim zdaniem. Dużo tracił piłek, gdzie miał możliwość podania. Bramka go ratuje. Ale nie tego sie po nim spodziewałem. to widać , że Ty chłopie nie masz pojęcia o graniu w piłkę. Powiedz Ibrahimovicovi , żeby orał w reprezentacji Szwecji tak jak Milik i wracał się do swojej 16ki , a później gonił sprintem na pole przeciwnika i tam zachowywał się jak rasowy napadzior. Wyśmieje się. Szacun dla Milika , że tak ora , bo z tego co pamiętam to Lewy płakał , że miał taką rolę w Borussi Dortmund i to Milik się poświęca jako młody , a Lewy miał zasrany obowiązek trochę pobiegać i być pierwszym obrońcą , tak żeby Hummels i Boateng nie robili przewagi i nie wyprowadzali prostopadłych bramek. To nie Milik tworzy sobie sytuacje. To robią koledzy z drużyny podjąć do niego. Otwórz sobie sytuację , gdzie Milik zamiast nogą wchodzi na szczupaka. Zaczęliśmy drugą połowę , Pazdan długa prostopadła piła z kozłem na wysokość j... Piłka na stroatę, Milik ją przyjmuje oddaje do Grosika i wchodzi w pole karne. Widziałeś takie akcje Lewego??? Owszem Lewy nie oddał strzału. A zrobił dwa razy większa robotę. Każdy ekspert na świecie o tym mówi. Ty nie. Jaką robotę? Że był pierwszym obrońcą w naszym zespole? I że nie pozwalał , żeby środkowi obrońcy wyprowadzali swobodnie piłkę? NIech zamieni się z Milikiem to zobaczymy na ile czasu mu sił starczy do biegania od 16ki do 16ki?? Lewy miał setkę mając przed sobą Boatenga. Zamiast wziąć zamach i wkręcić prawą nogą Niemca do lewej strony i wyjść sam na sam do walił na siłę i pałę. Pan profesor... Milik gra tam gdzie gra, bo w sumie nie ma zmiennika. Poczytaj prasę. Posłuchaj ekspertów. Jak jest taki słaby , bo go tak oceniasz to jak on może nie mieć zmiennika? Chłopie motasz się nie mając swojego zdania. Lewy zrobił mnie kilometrów od Milika i był przez to gorszy. Byc może znów masz racje. ![]() Lewy. Robił to co do niego należy. Na koniec walczył zeby przeciwnicy nie mogli wyprowadzić akcji. Chłopie Ty zacząłeś pisać o bieganiu Lewego to CI odpowiedziałem kto robi więcej kilometrów i jak ma ochotę to niech zamieni się pozycjami z Milikiem. Milik jest typowym środkowym napadziorem tak jak Lewy. Jak Milik może to i Lewy powinien móc. Podsumowując cały świat związany z piłka jest w błędzie, bo ty masz racje. Tak trzymaj ![]() Teraz do takich jak Ty fachowców. Jak Polacy mają pisać tak jak Ty mało wiedząc , że człowiek ma mroczki w oczach i ledwo zipie , kiedy cały rok nie gra w takim tempie i nie biega w meczach tyle kilometrów, nie grając na swojej pozycji to lepiej nic nie piszcie. Milik wie , że dał d... i mógł oprócz zdobycia bramek wygrać dobry kontrakt , ale takimi wypowiedziami i hejtem po Miliku tracicie ważne ogniwo. Chłopak oprócz tego , że jest po meczach przybity swoją skutecznością dostaje baty od swoich powiedzmy to " kibiców". Jak jest słaby psychicznie i czyta to wszystko to stracicie zawodnika , przy którym odżył Lewy i Polska reprezentacja zyskała 30 procent a w ataku z 50 procent. Jak Milik zablokuje się psychicznie to będziecie mieli atak jak za Smudy i wtedy swoje smutki i żale wylewać będziecie na Lewego i liczyć jego mecze bez gola... Powodzenia reprezentacji , a takich kibiców jak Ty , aby było jak najmniej , którzy popadają w skrajność. Ciekawy jestem czy gdyby Milik wykorzystał jedną z tych setek z Niemcami dalej uważałbyś , że Milik jest słaby mimo ,że strzelił w dwóch meczach zwycięskie gole i robi najwięcej km w drużynie , a chwaliłbyś Lewego jako Boga tej ekipy , bo tak pisze prasa i eksperci, a chłopak nie oddał jak na razie nawet strzału przez 180 minut. Jeszcze jeden temat bo drugi czy trzeci raz to piszesz: Za to miedzy innymi Milik dostał zjeby od kolegów. Milik spaprał dwa razy akcję . Zle podana piłka do wychodzącego jeden na jeden Lewego. Druga akcja z Grosiekiem , gdzie zamiast podawać do niego długą piłkę , Milik ciągnie ją i traci. Gdyby pierwsza piła do Lewego wyszła mu to podawałby do Grosika długą, ale bał się , że po pierwszej stracie do Lewego znowu mu nie wyjdzie podanie i stąd to wyszło. Trochę trzeba myśleć. A co do Lewego ochrzaniającego Milika. Są równi i równiejsi. Kolega Lewego - jeżdzieć bez głowy Peszko wszedł na ostanie minuty. Wiedziałem , że może duże z przodu zepsuć , bo ma klapki na oczach , ale co zrobił kolega Lewego??? Ostatnia 92 minuta gry i wjeżdża w nogi Niemca organizując nam stres i rzut wolny , gdzie Niemcy mają sytuację na gola. Co robi Lewy??? Peszko dostaje od swojego najlepszego kolegi w reprezentacji zjebki??? Są równi i równiejsi... [ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 17-06-2016 19:11 ] |
grzes-24 | Post #9 Ocena: 0 2016-06-17 18:31:02 (9 lat temu) |
Z nami od: 06-06-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2016-06-17 11:52:09, Wielim napisał(a): Mam taką zagadkę i nurtuje mnie to od rana Co się stanie gdy wygramy z Ukraina 2:0 a Niemcy z Irlandia 1:0 ? Kto zajmie pierwsze miejsce ? Przy równej liczbie punktów o wyższym miejscu w tabeli decyduje w pierwszej kolejności wynik bezpośredniego meczu (bezpośrednich meczów) zainteresowanych drużyn (punkty, potem bramki). Następnie dopiero liczy się bilans bramkowy w całej grupie. No ale wtedy sytuacja nasza i Niemców będzie identyczna. Czy decyduje wtedy miejsce w tym śmiesznym rankingu FIFA czy rzut moneta? A może merkelowa bo ona ostatnio rządzi całą Europą. .. A może Polacy wcale nie awansują bo Niemcy naślą na Nawalke komisje wenecka ze złamał zasady demokracji przy ustalaniu składu na mecz... [ Ostatnio edytowany przez: <i>Wielim</i> 17-06-2016 12:09 ] Wtedy decyduje klasyfikacja fairplay z tych mistrzostw. Niestety na chwilę obecną przegrywamy z nimi - mamy więcej żółtych kartek |
AlmostFamous | Post #10 Ocena: 0 2016-06-17 18:49:05 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-06-17 17:37:46, kruuuu napisał(a): nie widzialem wiekszej bzdury o tej teorii bezproduktywnego biegania. Nie mamy Andrei Pirlo ktory potrafi stworzyc sytuacje bramkowa jednym podaniem z srodka boiska, wiec w naszej druzynie nie ma czegos takiego jak bezproduktywne bieganie bo kazdy ruch sprawia ze zmieniasz tez szyki druzyny przeciwnej i tylko dzieki temu stwarzamy jakies sytuacje. nie musisz sluchac opinii sredniej klasy trenera, bo jak poczytasz dalej ten wywiad to zobaczysz ze swiatowej klasy niemiecki trener ma odwrotna teorie. Powiem wiecej Lewandowski biega za mało. Czytałem ![]() Ten światowej klasy trener wypowiadał sie o światowej klasy drużynie. Z Lewandowskim w składzie ![]() Bezproduktywne bieganie jak dla Mnie amatora to takie, które nic nie daje. Na przykład Kuba zaangażował sie w rozbijanie ataków Niemców, nabiegać sie co nie miara. Ale były tego efekty. A jak tak biegasz bezproduktywne to znaczy, ze sie męczysz nie dając nic drużynie. A to nic to na przykład zero odbiorow lub przechwytów a w kontraataku brak dokładnego podania podania. Wówczas to koledzy sie mecza idąc za kontra. Nie ma dobrego podania- strata i natychmiastowy powrót. Za to miedzy innymi Milik dostał zjeby od kolegów. To czy Lewy za mało biega. Robi to co ma robić. I wszyscy do doceniają. ![]() Zapomniałem sie odnieść do wypowiedzi Bonka o Miliku. Oczywiście sie zgadzam. Poza najlepsza noga. Przecie ja nie jestem jego wrogiem. Wręcz przeciwnie. Tylko Bonka wypowiedzi dotyczyły eliminacji. A ja pisze o Euro ![]() [ Ostatnio edytowany przez: AlmostFamous 17-06-2016 18:51 ] Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|