Str 14 z 36 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2016-06-16 22:16:20 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Tak, przepraszam Pazdana, dziś to był wg mnie man of the match razem z Lewandowskim który wykonał gigantyczna robotę , był wszędzie , w jednej minucie pod naszym polem karnym by w następnej być juz pod niemiecką bramka. Milik katastrofa , dwie setki , tak jak z Irlandią Północną marnowal stuprocentowe akcje i jak ktoś tu juz zauważył nawet koledzy z zespołu go krytykują . Inna sprawa ze gramy systemem Nawalki dwoma napastnikami i nie ma go kto zastąpić. Zmiana Peszki niepotrzebna , nie wiem czy był trzeźwy ale w ostatniej minucie zagotowal pod naszą bramka . Rozumiem ze ma serce do walki ale bez umiejętności to nie wszystko. Ogólnie dobry mecz , czasami akcja za akcja , ciesze się z punktu ale czuje nie dosyt. Ważne ze wyjdziemy z grupy .
|
AlmostFamous | Post #2 Ocena: 0 2016-06-16 22:18:17 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
To ja może trochę inaczej. Dla mnie Krychowiak najlepszy. Nie wliczając całego bloku defensywnego.
Jesli chodzi o Milika. Piłka to szuka Mullera jak gra w Bayernie. Takie cos bym określił słowami "piłka go szuka". Milik po prostu dostaje dobre podania, których nie wykorzystuje. Każdy praktycznie drybling strata. A juz najbardziej mnie zdenerwował jak dostał "zjeby" po kolejnej stracie i skwitował to głupim uśmieszkiem. To żaden plus jak pisze kruuuu. Bo napastnika sie rozlicza z bramek. Zwłaszcza jak ma okazje. Jego gol dał nam zwycięstwo z Irlandia. Ale chyba z 6 doskonałych okazji w obu meczach strzelił jedna bramkę. Liczę, ze sie w końcu odmuli ![]() Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
keramczak | Post #3 Ocena: 0 2016-06-16 22:28:12 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
No PAZDAN napisze z duzej litery mecz zycia !!!
#MajsterNaStulecie
|
kruuuu | Post #4 Ocena: 0 2016-06-16 22:30:24 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-10-2015 Skąd: Newcastle |
Masz racje lepiej grac samym Lewandowskim ktory bedzie wiecznie stracal pilki w trybuny z 3 obroncami na plecach. Nie ma alternatywy dla naszych napastnikow wiec cieszy mnie gdy chociaz jeden ma sytuacje strzeleckie bo wole zeby padla jedna bramka z 6 okazji niz zadna z 3.
[ Ostatnio edytowany przez: kruuuu 16-06-2016 22:30 ] |
Wielim | Post #5 Ocena: 0 2016-06-16 22:50:05 (9 lat temu) |
Kruu nie ma co bronić Milika, 5 setek w dwóch meczach i tylko jedna bramka . To nie liga podwórkowa tylko ME. Nie dziwię się teraz dlaczego w Ajaxie często grzeje ławę. Tylko nie ma go na kogo wymienić . I nie ma co go porównywać z Lewandowskim. Owszem ma dobry strzał z dystansu ale po tych meczach zaczyna mi się kojarzyć z Rasiakiem - perfekcyjny w swoim klubie za to drewno s reprezentacji. Tu jeszcze Milik miał wkład w kwalifikacjach ale teraz slabiutko
|
|
|
kruuuu | Post #6 Ocena: 0 2016-06-16 22:58:05 (9 lat temu) |
Z nami od: 11-10-2015 Skąd: Newcastle |
Ok to moze sprecyzujecie czym nazywacie sytuacje stuprocentowa. Ja widzialem tylko jedna pierwsza po rozpoczeciu drugiej polowy, gdzie probowal glowa strzelac pilke zawieszona na wysokosci kolana. Sytuacja gdy bodajze wycofal mu grosicki moim zdaniem seta nie byla, gdyby w ogole trafil w pilke to metr na przeciw niego stal obronca ktory juz skladal sie do bloku a po drodze jeszcze bramkarz i byc moze ktos inny.
|
stanislawski | Post #7 Ocena: 0 2016-06-16 23:01:31 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Może jeden napastnik, za to Kapsutka na boisku dłużej?
|
zuczek2246 | Post #8 Ocena: 0 2016-06-16 23:05:03 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-07-2015 Skąd: City |
Tyniek : Dla Ciebie :
Pazdan z mojej Legii ![]() Ja miałem jaja , żeby o tym napisać a Ty nie widziałeś albo siedziałeś cicho , mimo że jesteś Cracovianinem. Co do Milika ![]() Kto grał w piłkę ??? Kilka spraw co do jego osoby. Na jakiej pozycji grał????? Ofensywny pomocnik. Gdzie miał grać??? Tak jak ostatnio chwalono Lewego za bieganie tak Milik dzisiaj biegał od 16 metra Niemców do 16 metra Polaków. Wkur... byłem , ze nie wykorzystał po przerwie tej 200setki , ale... panie i panowie wcześniej na tej pozycji grał Obraniak i co działo się na boisku??? Chodził i rękoma biegał. Milik , typowy wysunięty "Lewandowski" napastnik dziewiątka , w ostatnim meczu z Irlandią Północną wybiegał najwięcej kilometrów z naszych piłkarzy tak jakby był "Krychowiakiem". Kto biegał za piłką ten wie co to znaczy??? A jak się strzela , dogrywa albo podaje celnie piłkę PO TAKIM WYSIŁKU to wie tylko PROFESJONALNY PIŁKARZ , który kiedyś TROCHĘ BIEGAŁ za piłką. ON JEST W KLUBIE TAK JAK LEWY NAPASTNIKIEM NR9 grającym w polu karnym , a nie biegającym przez cały mecz od 16ki do 16ki!!!!!! To walmy teraz w Milika a chwalmy Grosika wcześniej Obraniaka , gdzie nawet nie było tych sytuacji. Jak Milik odpali przy robionych kilometrach jak Krychowiak , to będziemy mieli ekipę na pierwszą ósemkę w Europie. P.S. Jak ktoś ma problem do Milika niech zrobi tyle km ( najwięcej w naszej reprezentacji co on. a podobno więcej biega Lewy) i wtey go ocenia. Nie siedzcie przed kompem i TV jak Tyniek , który nawet nie wie kto gra w jego ukochanej Craxie. PSSS. Dostajecie baty od Wisły P jak Płock w walce o zawodników. Następna sprawa: NAJGORSZY ZAWODNIK DWÓCH MECZÓW WG WAS: Milik Dajcie za niego gracza. Będziecie się patrzeć jak bronimy się 90 minut , a nie daj Boze dostajemy szybko gola... AREK MILIK AREK MILIK AREK MILIK..... KRUUUU jedna z kumatych istot , jeżeli chodzi o PRAWDZIWE GRANIE w piłkę... Co do PAZDANA. To jest zawodnik typowy na małą gierkę. Grał jako defensywny pomocnik w Jadze. Woli grać na małym polu wyprzedzając zawodników przeciwnika niż mieć jeden na jedne zawodnika na całej swojej połowie boiska . Dlatego dzisiaj czuł się jak ryba w wodzie, ale i tak szacun dla całej drużyny od Fabiańskiego po Lewandowskiego.... Panowie !!!!!!! Mamy KUMATEGO trenera i REALIZUJĄCĄ to DRUŻYNĘ!!!!! SIALALALALA POLSKA zawsze WYGRYWA!!!!!! Brawo brawo brawo !!!! Wygramy wygramy wygramy! Nikomu się NIE DAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PS. A jak macie sapy do Milika???? Proponuję ustawić napad w pionie odwrotnie. MILIK wysunięty jako szpica, Lewy biega od 16ki rywala do 16 Polaków i dubluje Krychowiaka i narobi tyle km, ma z 6 setek tak jak Milik i zobaczymy ile wykorzysta z tego sytuacji??? Ciekawe czy będzie miał cokolwiek do strzelenia tak jak Milik???? AREK MILIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MILIK ROBI TĄ RÓŻNICĘ KTÓREJ NIE WIDZIELIŚCIE ZA SMUDY ( MILIK ma 22 lata)Aby wykorzystywał to co ma i on będzie robił NAM TĄ RÓŻNICĘ!!!!!! A DLA MILIKA NA NASTĘPNY MECZ TO MAM RADĘ: Niech tak nie zapier... nie pokazuje się na boisku ( tak jak w 2 meczach nie było widać większości zawodników). a w razie czego jakaś setka się trafi to niech dopnie w pełni sił bez wcześniejszego biegania km i będzie bohaterem!!!!!!!!!! DLA PRAWDZIWIE KUMATYCH KIBICÓW!!!! [ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 16-06-2016 23:53 ] |
AlmostFamous | Post #9 Ocena: 0 2016-06-17 08:10:37 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Ale o czym ty piszesz.
Piszemy o Euro i aktualnych meczach. Co mnie obchodzi Obraniak?!?!?! Może i biegał. Nic z tego nie wynikało. Lewy tez był często w obronie. Choć jak sam napisałeś był "dziewiątka" a nie ofensywnym pomocnikiem. Może nie jestem tak "kumatym" kibicem jak Ty, ale na muszę nim byc zeby widzieć co sie dzieje. Nikt nie pisze, ze w kadrze nie jest potrzebny. Tylko, ze grał słabo. Ale co my wiemy? Przecież nie jesteśmy kumatymi kibicami. Hmm. Jednocześnie cieszymy sie, ze jestes kumatym kibicem i dzieki tej kumatosci masz inna opinie od praktycznie wszystkich byłych i obecnych piłkarzy i trenerów, którzy uważają, ze Milik był akurat w tym meczu bardzo słaby. Nawet koledzy koledzy z drużyny to widzieli. Ale co oni tam mogą wiedzieć... A tu wywiad z ekspertem na temat biegania, np takiego które nic nie daje drużynie... https://www.laczynaspilka.pl/specjalne/to-ze-wiecej-biegasz-nie-znaczy-ze-bardziej-sie-starasz Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2016-06-17 11:52:09 (9 lat temu) |
Mam taką zagadkę i nurtuje mnie to od rana
Co się stanie gdy wygramy z Ukraina 2:0 a Niemcy z Irlandia 1:0 ? Kto zajmie pierwsze miejsce ? Przy równej liczbie punktów o wyższym miejscu w tabeli decyduje w pierwszej kolejności wynik bezpośredniego meczu (bezpośrednich meczów) zainteresowanych drużyn (punkty, potem bramki). Następnie dopiero liczy się bilans bramkowy w całej grupie. No ale wtedy sytuacja nasza i Niemców będzie identyczna. Czy decyduje wtedy miejsce w tym śmiesznym rankingu FIFA czy rzut moneta? A może merkelowa bo ona ostatnio rządzi całą Europą. .. A może Polacy wcale nie awansują bo Niemcy naślą na Nawalke komisje wenecka ze złamał zasady demokracji przy ustalaniu składu na mecz... [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 17-06-2016 12:09 ] |