Str 31 z 35 |
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: 0 2013-05-10 22:50:58 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie ma co gadać. Juz to raz napisałem w tym wątku.
Jeśli Lech wygra wszystkie swoje mecze do końca rundy, to zostanie Mistrzem Polski. Jednemu chyba nikt nie zaprzeczy, w tej chwili (niekoniecznie przez cały sezon) Kolejorz to drużyna najlepiej grająca w lidze. Kładę nacisk również na słowo drużyna. Jeśli Lech wygra to będę wniebowzięty, ale jeśli skończy na drugim miejscu to niestety będzie to efekt słabej postawy w kilku meczach na własnym stadionie. Ale jestem dobrej myśli. |
PeterGriffin | Post #2 Ocena: 0 2013-05-11 19:09:45 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-07-2012 Skąd: Mcr |
Absolutnie zasłużone zwycięstwo Legii. Dominacja od pierwszej do ostatniej minuty, chyba jedna składna akcja Jagiellonii przez cały mecz. Świetny mecz Łukasika i Marka Saganowskiego. Widać, że doskonale rozumieją się w ataku z Wladimirem Dwaliszwili.Dobra gra Gola i Kucharczyka.Fajnie to wszystko wyglądało.
Za tydzień mecz sezonu.Szykuje się komplet na trybunach. Presja będzie po stronie Lecha.Po tym, co dziś widziałem w wykonaniu Legii, to mogę z optymizmem patrzeć na sobotnie starcie. Semper Invicta, Semper Heroica!
|
tevez86 | Post #3 Ocena: 0 2013-05-11 19:22:01 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-07-2011 Skąd: Londyn |
Witaj 1 ligo.
|
keramczak | Post #4 Ocena: 0 2013-05-11 19:23:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2010 Skąd: U.K |
Naprawdę cieszę się że mecz z Legią odbędzie się w telewizji otwartej!!!
Mam też nadzieję że sędzia nie będzie głównym aktorem widowiska. [ Ostatnio edytowany przez: keramczak 11-05-2013 19:24 ] #MajsterNaStulecie
|
PeterGriffin | Post #5 Ocena: 0 2013-05-11 19:28:56 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-05-11 19:23:58, keramczak napisał(a): Naprawdę cieszę się że mecz z Legią odbędzie się w telewizji otwartej!!! Mam też nadzieję że sędzia nie będzie głównym aktorem widowiska. Mecz w Białymstoku był przykładem jak nie należy sędziowac. 1 karny dla Legii, jak również czerwona dla Norambueny absolutnie zasłużone. Saganowski był już przed bramkarzem i składał się do strzału, został zaczepiony. Dalej, sędzia nie uznaje prawidłowego gola dla Legii.Nie było spalonego. Drugi gol dla Legii ze spalonego - błąd sędziego. ( Można więc przyjąć że sie wyrównało.) Drugi karny dla Legii również zasłużony,Ukah zaczepił w kolano Gola.Powinien dostać za to drugą żółtą. Semper Invicta, Semper Heroica!
|
|
|
keramczak | Post #6 Ocena: 0 2013-05-12 16:38:07 (12 lat temu) |
1.Przy takim faulu sedzia mogl dac karnego,dac czerwona kartke albo polaczyc obie te kary -wybral najgorsza wersje dla Jagi.
2.Druga bramka(nieuznana)padla po gwizdku kiedy bramkarz wlasciwie nie bronil. 3.Druga bramka (uznana)padla z ewidentnie spalonego. 4.Ktory to juz mecz gdy decyzje sedziow sa wybitnie pod zespol Legii? 5.Za tydzien w W-wie niech wygra zespol lepszy bez jakis kontrowersji. #MajsterNaStulecie
|
Mustafa1975 | Post #7 Ocena: 0 2013-05-12 16:45:14 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-01-2010 Skąd: Birmingham |
Oczywiscie ze wygra lepszy czyli (L).
Kucharczyk dla mnie to taki pilkarski debil. Facet nie mysli jak gra lepiej zeby go oddali szybko nawet do Poznania jak by go chcieli. |
keramczak | Post #8 Ocena: 0 2013-05-12 16:50:25 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-05-12 16:45:14, Mustafa1975 napisał(a): Kucharczyk dla mnie to taki pilkarski debil. Facet nie mysli jak gra lepiej zeby go oddali szybko nawet do Poznania jak by go chcieli. Dzieki ale to raczej z tej slabej akademii Lecha pewien klub podkupuje zawodnikow ![]() Ja tam mysle ze wygraja niebiescy jesli ich czarni nie wykartkuja ![]() #MajsterNaStulecie
|
PeterGriffin | Post #9 Ocena: 0 2013-05-12 16:53:00 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-05-12 16:38:07, keramczak napisał(a): 1.Przy takim faulu sedzia mogl dac karnego,dac czerwona kartke albo polaczyc obie te kary -wybral najgorsza wersje dla Jagi. 2.Druga bramka(nieuznana)padla po gwizdku kiedy bramkarz wlasciwie nie bronil. 3.Druga bramka (uznana)padla z ewidentnie spalonego. 4.Ktory to juz mecz gdy decyzje sedziow sa wybitnie pod zespol Legii? 5.Za tydzien w W-wie niech wygra zespol lepszy bez jakis kontrowersji. 1.Bzdura. Wykładnia przepisów jasno określa, że w przypadku gdy fauluje w polu karnym ostatni obrońca, należy się czerwona kartka i rzut karny. To nie podlega żadnej dyskusji. 2.Bramka padła prawidłowo.Bramkarz próbował bronić. Można obejrzeć powtórki. 4. W tym meczu sędzia nie był pod Legię. Nie pokazał chociażby drugiej żółtej Ukahowi a powinien. Widziałem gdzieś tabelę, która przedstawiała ile poszczególne drużyny zyskały poprzez błędne decyzje arbitrów, i Legia nie była na górze, więc takie twierdzenia można włożyć między bajki. Dziś Piast grający w 10 ogrywa Śląsk i wskakuje na 3 miejsce w tabeli. Skazywany na pożarcie przed sezonem zespół, walczy o puchary. Nieźle. Cytat: Dzieki ale to raczej z tej slabej akademii Lecha pewien klub podkupuje zawodnikow ![]() Ja tam mysle ze wygraja niebiescy jesli ich czarni nie wykartkuja ![]() Jak trafia się ktoś dobry to czemu nie korzystać, taka jest piłka. A kto ma najlepszą młodzież, to wystarczy spojrzeć na tabelę Młodej Ekstraklasy(ostatnie kilka sezonów plus bieżący). Lech będzie się musiał otworzyć na Łazienkowskiej, a to będzie wodą na młyn Legii.Nie potrzeba już tydzień przed meczem zrzucać niepowodzenia na sędziego ![]() [ Ostatnio edytowany przez: PeterGriffin 12-05-2013 17:02 ] Semper Invicta, Semper Heroica!
|
Dwunasty | Post #10 Ocena: 0 2013-05-12 17:00:48 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-05-12 16:53:00, PeterGriffin napisał(a): 4. W tym meczu sędzia nie był pod Legię. Nie pokazał chociażby drugiej żółtej Ukahowi a powinien. Dziś Piast grający w 10 ogrywa Śląsk i wskakuje na 3 miejsce w tabeli. Skazywany na pożarcie przed sezonem zespół, walczy o puchary. Nieźle. To akurat przy wyniku jaki był nie miało najmniejszego znaczenia. A wręcz dawało alibi. Ja tam uważam że pierwszy karny i czerwona była zgodna z przepisami. Inna sprawa to Sagan się przy tym przewracał jakby mu pół szyi wyrwali...ale cóż ![]() Sędzia był beznadziejny(nie pierwszy raz) ale akurat to nie on wygrał Legii mecz tylko Jaga do Legii przegrała. A Piast mam nadzieje że skończy na trzecim miejscu i zagra w pucharach ![]() |