MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polska Ekstraklasa 2012-2013

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2012-08-18 19:07:27 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Nowy sezon rozpoczęty i już kilka niespodzianek. Za takie na pewno trzeba uznać wczorajsze wysokie zwycięstwo beniaminka Pogoni nad Zagłębiem Lubin i dzisiejsze zwycięstwa Lecha 4:0 nad ubiegłorocznymi wicemistrzami Polski z Chorzowa, oraz Widzewa nad Śląskiem.
Jak będzie dalej? Zobaczymy. Cały sezon przed nami.
Zapraszam do dyskusji, bez obrażania wyzwisk czy animozji klubowych.

ps.Lechowi gratuluje zwycięstwa i wreszcie dobrej murawy na stadionie. Oby tak dalej:))

Pogoń Szczecin 4:0 (1:0) KGHM Zagłębie Lubin
Piast Gliwice 1:2 (1:0) Górnik Zabrze
Jagiellonia Białystok 2:1 (0:1) Podbeskidzie Bielsko-Biała
Widzew Łódź 2:1 (0:0) Śląsk Wrocław
Lech Poznań 4:0 (3:0) Ruch Chorzów

Jutro dokończenie kolejki i mecze:

Wisła Kraków PGE GKS Bełchatów
Legia Warszawa Korona Kielce
Lechia Gdańsk Polonia Warszawa

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2012-08-18 19:29:24 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Rozstrzygnie sié w trójkącie: Legia, Wisła, Lech.
Śląsk to straszne dziadostwo obecnie. Lenczyk już nic nie zrobi, zresztą ma prawo chłopina i dziwaczeć. Ruch też słabizna.
Wisła nie ma specjalnie kasy, ale został całkiem mocny skład.

Wszystko to nie zmienia faktu, że cała liga składa się europejskich kelnerów. Wyjątki, jednorazowe wyskoki, potwierdzają regułę. Oglądanie tego chłamu, to jakiś masochizm, któremu z niewiadomych przyczyn ulegamy. Pewnie, bo czekamy na jakiś renesans...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2012-08-18 20:37:17 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-08-18 19:29:24, stanislawski napisał(a):
. Oglądanie tego chłamu, to jakiś masochizm, któremu z niewiadomych przyczyn ulegamy. Pewnie, bo czekamy na jakiś renesans...

No fakt, w zeszłym sezonie zdarzyło mi się kilka razy przysnąć oglądając jakiś "szlagier" ligowy.
Dzisiaj przyjemnie się oglądało pierwszą połowę meczu Lech - Ruch. Nie tylko dlatego że Lech strzelał naprawdę ładne bramki ale także iż mecz był w toczony w dosyć szybkim tempie.
Nie wiem jak Lech(choć oczywiscie wierze że będzie dobrze) ale chyba najmocniejszy skład i największe szanse na ligową czołówkę ma Legia. Z Wisłą może być różnie, a raczej też bym nie obstawiał Sląska czy Ruchu. Kto wie, może Pogoń coś pokaże?

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2012-08-18 20:50:34 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Tak naprawdę, to nikt w tym grajdole nie ma mocnego składu. No może "stosunkowo" mocny, tzn. w porównaniu do innego polskiego dziadostwa.
Kiedyś skład miał Lech, a ostatni poważnie ne Europę miała Wisła - wtedy kiedy biła Parmę, Schalke w Niemczech, walczyła wyrównanie z Milanem i Barceloną.
Teraz takiego czegoś nikt nie ma.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

lukasz2719

Post #5 Ocena: 0

2012-08-18 22:22:47 (13 lat temu)

lukasz2719

Mężczyzna

Z nami od: 22-09-2010

Stanislawski masz rację Wisła miała skład kiedy biła Parmę itd,ale nie możesz zapomnieć co zrobił Lech w Lidze Europejskiej,a przecież grał z czołówką Europy(Man City czy Juventus). Można też wspomnieć o Legii z zeszłego roku. W sumie nie grała z potęgami,ale np Spartak Moskwa do słabeuszy nie należy. Co do tego sezonu to jestem zaskoczony tym co dzieje się z Ruchem. Najpierw lanie w Lidze Europy,a teraz kolejne z Lechem(przy okazji gratulacje za te 4:0).Jeśli będzie tak dalej to wicemistrz plasuje się gdzieś w okolicach dolnej częsci tabeli. Śląsk wg mnie nie powtórzy sukcesu z zeszłego sezonu-skład im sie trochę posypał i raczej będzie cięzko. Nie chcę nikogo obrazac,ale chyba właśnie ta trójka Lech,Legia i Wisła może znalezc sie ,,na pudle",a i myślę,że właśnie te trzy drużyny są w stanie coś zdziałać w europejskich pucharach.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2012-08-18 22:51:26 (13 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

ManCity jeszcze nawet wtedy nie był tym, co teraz. A kiedyś to w ogóle miał problemy z Groclinem...
Ale właśnie nie zapominam o Kolejorzu, mówię, że to oni ostatni mogli powalczyć, choć to nie ten kaliber klubów. Juve też nie.
Wisła wciąz pozostaje - i pewnie długo tak będzie - jedynym polskim klubem, który pokonał Barcę. Oczywiście biorę poprawkę na to, że Barca awansowała.

A teraz (po tym sezonie)... obym się mylił, będę wtedy happy. Zapowiada się kicha w Europie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

hanibal36

Post #7 Ocena: 0

2012-08-19 07:51:30 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2012

Jestem ciekaw jak Ruch poradzi sobie z mlodszym bratem Fornalikiem. Ruch sie rozegra, jestem tego pewien, tamten sezon zaczal tez nie najlepiej ladujac na 2 miejscu. Jestem pelen nadzieji na lepsze jutro ;)

12, gratki ;)

happy jestem bo moje sztamiaki ladnie polechaly Śląsk :)

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-08-19 09:16:27 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-08-19 11:02:10 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

PeterGriffin

Post #10 Ocena: 0

2012-08-19 18:10:14 (13 lat temu)

PeterGriffin

Mężczyzna

Z nami od: 03-07-2012

Legia - Korona 4:0 w meczu zakończonym przed kilkoma chwilami. 3 gole Ljuboji, którego cofnięcie i przesunięcie Saganowskiego na szpice jak widać sprawdziłlo się świetnie. Będzie ciekawie w tym sezonie, chyba wielka trójka (Legia, Lech, Wisła)rozstrzygnie między sobą w tym sezonie sprawę mistrzostwa. W czwartek Legia z Rosenborgiem w Lidze Europejskiej.Powinno być dobrze :)
Semper Invicta, Semper Heroica!

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,