Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Sport » chcialbym zostac trenerem

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Sport" opiekują się: krunschwitz, Redakcja

Strona główna » Sport » chcialbym zostac trenerem

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 4)
patryk4330

Post #1

2008-02-20 16:54:51 (7 miesięcy temu)

patryk4330

Z nami od: 20-01-2008

Więc tak mam niecałe 15 lat , ale już teraz poważnie myślę o karierze trenera do jakich szkół mogę się udać aby mi się to udało co mam zrobić aktualnie jestem w high school mieszkam w Accrington kilka km od Blackburn czekam na odpowiedzi .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamik

Post #2

2008-02-20 17:22:16 (7 miesięcy temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

trenerem? Ale w jakiej dziedzinie?
Jesli piłkarskim,to musisz ukończyc kurs trenerski,niestety na poczatek ten najniższy czyli trenujesz szkółki i 4-ta lige.

Do góry stronyOffline

patryk4330

Post #3

2008-02-21 15:37:10 (7 miesięcy temu)

patryk4330

Z nami od: 20-01-2008

tak ale gdzie ?? i co dalej robić aby trenować wyżej ?

Do góry stronyOffline

petemal74

Post #4

2008-02-22 22:00:27 (7 miesięcy temu)

petemal74

Z nami od: 08-09-2007

Kursy trenerskie prowadzi kazdy regionalny zwiazek. Najlepiej zacznij od www.fa.com

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5

2008-02-23 00:03:06 (7 miesięcy temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

Kolega dobrze Ci napisał.Najlepiej zadzwoń do FA odpowiednik naszego PZPN i tam wszystkiego sie dowiesz.To jest Federacja piłkarska.
Zaczynasz od najniższego stopnia czyli chyba do 4 ligi.Następnie musisz miec doświadczenie czyli trenowac albo był drugim trenerem by iśc na kurs oczko wyżej czyli do wyższej ligi.
Łatwiej by Ci było gdybys miał jakąs stycznośc z piłka,czyli powinienes byc pikarzem by wiedziec co sie dzieje na tym polu.Kurs,to nic innego tylko troche gadania i ogladania dvd.Trwa to zaledwie kilka dni.
Musisz byc znany w srodowisku piłkarskim,co nie znaczy ze musz byc wspaniałym piłkarzem.Dla przykładu powiem Ci,że Jose Mourinho był słabym zawodnikiem na boisku ale jego ojciec był wspaniałym trenerem i facet mógł sie od niego wiele nauczyc.Przez wiele lat był tez drugim trenerem Barcelony.
Jak nietrudno zauważyc,prawie wszyscy trenerzy kiedys byli mniej lub bardziej znanymi piłkarzami.
Mój mąz był piłkarzem w Grecji.Niedawno skończył kariere.Jego trenerem był m.in Jacek Gmoch.Chyba nie musze go przedstawiać,każdy zna tego Pana.
Super piłkarze był,a jest teraz trenerem -Rudi Fehler.
Tak więc o wiele łatwiej bedzie Ci gdy juz teraz zaczniesz kopac piłeczkę,ewentualnie ukończysz kurs trenerski i gdzieś będziesz drugim trenerem.nabierzesz doświadczenia i nic nie stoi na przeszkodzie by iśc wyżej.
Zapomniałam dodać-to kosztuje i to niemało.
Coś mi mąz wspomniał,że w Niemczech jest szkoła trenerska.Była albo jeszcze jest.
Musisz miec pojecie o treningach,jak je robić,co po kolei.Jakiego zawodnika gdzie wstawić.To co widac w tv,to nie wsystko.
Tak więc powodzenia i dzwon do federacji.

Do góry stronyOffline