Przegl±daj forum |
Dzia³em "Sport" opiekuj± siê: krunschwitz, Redakcja |
|
Strona g³ówna » Sport » chcialbym zostac trenerem |
| Autor | (Odpowiedzi: 4) |
|---|---|
| patryk4330 | Post #1 2008-02-20 16:54:51 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 20-01-2008 |
Wiêc tak mam nieca³e 15 lat , ale ju¿ teraz powa¿nie my¶lê o karierze trenera do jakich szkó³ mogê siê udaæ aby mi siê to uda³o co mam zrobiæ aktualnie jestem w high school mieszkam w Accrington kilka km od Blackburn czekam na odpowiedzi .
|
| ewamik | Post #2 2008-02-20 17:22:16 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Sk±d: London/Neasden |
trenerem? Ale w jakiej dziedzinie?
Jesli pi³karskim,to musisz ukoñczyc kurs trenerski,niestety na poczatek ten najni¿szy czyli trenujesz szkó³ki i 4-ta lige. |
| patryk4330 | Post #3 2008-02-21 15:37:10 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 20-01-2008 |
tak ale gdzie ?? i co dalej robiæ aby trenowaæ wy¿ej ?
|
| petemal74 | Post #4 2008-02-22 22:00:27 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 08-09-2007 |
Kursy trenerskie prowadzi kazdy regionalny zwiazek. Najlepiej zacznij od www.fa.com
|
| ewamik | Post #5 2008-02-23 00:03:06 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Sk±d: London/Neasden |
Kolega dobrze Ci napisa³.Najlepiej zadzwoñ do FA odpowiednik naszego PZPN i tam wszystkiego sie dowiesz.To jest Federacja pi³karska.
Zaczynasz od najni¿szego stopnia czyli chyba do 4 ligi.Nastêpnie musisz miec do¶wiadczenie czyli trenowac albo by³ drugim trenerem by i¶c na kurs oczko wy¿ej czyli do wy¿szej ligi. £atwiej by Ci by³o gdybys mia³ jak±s styczno¶c z pi³ka,czyli powinienes byc pikarzem by wiedziec co sie dzieje na tym polu.Kurs,to nic innego tylko troche gadania i ogladania dvd.Trwa to zaledwie kilka dni. Musisz byc znany w srodowisku pi³karskim,co nie znaczy ze musz byc wspania³ym pi³karzem.Dla przyk³adu powiem Ci,¿e Jose Mourinho by³ s³abym zawodnikiem na boisku ale jego ojciec by³ wspania³ym trenerem i facet móg³ sie od niego wiele nauczyc.Przez wiele lat by³ tez drugim trenerem Barcelony. Jak nietrudno zauwa¿yc,prawie wszyscy trenerzy kiedys byli mniej lub bardziej znanymi pi³karzami. Mój m±z by³ pi³karzem w Grecji.Niedawno skoñczy³ kariere.Jego trenerem by³ m.in Jacek Gmoch.Chyba nie musze go przedstawiaæ,ka¿dy zna tego Pana. Super pi³karze by³,a jest teraz trenerem -Rudi Fehler. Tak wiêc o wiele ³atwiej bedzie Ci gdy juz teraz zaczniesz kopac pi³eczkê,ewentualnie ukoñczysz kurs trenerski i gdzie¶ bêdziesz drugim trenerem.nabierzesz do¶wiadczenia i nic nie stoi na przeszkodzie by i¶c wy¿ej. Zapomnia³am dodaæ-to kosztuje i to niema³o. Co¶ mi m±z wspomnia³,¿e w Niemczech jest szko³a trenerska.By³a albo jeszcze jest. Musisz miec pojecie o treningach,jak je robiæ,co po kolei.Jakiego zawodnika gdzie wstawiæ.To co widac w tv,to nie wsystko. Tak wiêc powodzenia i dzwon do federacji. |