Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Śmiech to zdrowie » Przyzwyczajenia/Obsesje/Fobie

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Śmiech to zdrowie" opiekują się: Pluszowa, stokesay

Strona główna » Śmiech to zdrowie » Przyzwyczajenia/Obsesje/Fobie

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 7
Martitas

Post #1

2007-10-31 14:10 (10 miesięcy temu)

Martitas

Kobieta

Z nami od: 06-07-2007

To ja tez sie podziele moim "dziwnym" acz praktycznym przyzwyczajeniem (jednym z). W kazdym pokoju mamy alarm przeciwpozarowy i przed pojsciem spac zawsze sprawdzam czy bateria sie nie popsula;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Pluszowa

Post #2

2007-10-31 14:49 (10 miesięcy temu)

Pluszowa

Kobieta

Moderator

Z nami od: 13-02-2007

1). Nigdy nie stawiam tłukących się rzeczy ( np. kubki) przy krawędzi (np. stołu) - przestawiam nawet kilka razy jeśli mam wrażenie że spadną
2). Przed pójściem spać zawsze chowam do szuflady wszystkie ostre rzeczy które znajdują się w pokoju (np. nożyczki) lub układam je tak, aby ostra część była schowana
3). Zamykając dzrzwi ustawiam się tak, żeby nie było mnie widać z zewnątrz oraz żeby nic lub nikt mnie nie mógł złapać w ostatniej chwili
4). Nigdy nie odwracam się plecami do uchylonych lub otwartych drzwi ciemnego pokoju (szczególnie wieczorem lub w nocy)
5). WIEM, że coś siedziało pod moim łóżkiem (ale już sobie poszło, na szczęście)
6). Idąc ulicą nigdy nie oglądam się za siebie, nawet wtedy, gdy słyszę niepokojące głosy - wolę nie wiedzieć co mnie dopadnie
7). Idąc spać, dokładnie okrywam się kołdrą zostawiając tylko głowę, aby mieć dobre pole widzenia na cały pokój
8). Wychodząc z domu zabieram ze sobą wszystko co moim zdaniem może się przydać, włączając nożyczki i taśmę klejącą (chcę być przygotowana na każdą ewentualność)
9). Nie mogę jeździć dużym samochodem bo boję się, że wjadę gdzieś skąd nie będę mogła wyjechać
10). Podnoszę z ziemi i zjadam wszystko co mi spadnie (podnoszę wszystko co jest jadalne i w dobrym stanie - nie lubię marnować jedzenia)

:-]:-]:-]:-]:-]
No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Krzysztof_L

Post #3

2007-10-31 15:04 (10 miesięcy temu)

Krzysztof_L

Z nami od: 02-10-2007

Jesli cos lezy w lodowce dluzej niz dwa dni to wyrzucam mimo iz jest dobre.
Rzadko myje rece, bo wydaje mi sie ze w ten sposob pozbawiam organizm moliwosc cwiczenia systemu immunologicznego na roznych bakteriach :)
Kiedys mialem odwrotna fobie - mylem rece kilka-kilkanascie razy dziennie i zachorowalem na sepse. Od tamtej pory tego nie robie.

Do góry stronyOffline

wonka21

Post #4

2007-10-31 17:13 (10 miesięcy temu)

wonka21

Z nami od: 14-05-2007

To ja tez cos napisze :-]
Nie wychodze z domu bez telefonu komorkowego, mam go zawsze i wszedzie ze soba. Nie wsiade do samochodu pod wplywem alkoholu!!! Panicznie boje sie smierci-nie koniecznie swojej ale bliskich mi osob!! A i nienawidze szpitali :-]

[ Ostatnio edytowany przez: wonka21 31-10-2007 17:16 ]

Do góry stronyOffline

AMONIAK

Post #5

2007-10-31 22:30 (10 miesięcy temu)

AMONIAK

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

ja swoja fobie "wymyslilam" pod wplywem alkoholu;-)
kiedy swiat mi wirowal w glowie i nie moglam zamknac oczu i wlepialam galy w sufit....hahahah
mam budzik, ktory wyswietla czas na suficie, nie zasne dopoki nie zobacze "urodzin godziny", np.13.13, 22.22, 05.05:-P
aha, i jeszcze :nigdy nie zasne przy otwartych drzwiach do sypialni...
pozdrawiam;-)wszystkich fobiaczy...
bye bye beautiful :-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Pluszowa

Post #6

2007-10-31 22:43 (10 miesięcy temu)

Pluszowa

Kobieta

Moderator

Z nami od: 13-02-2007

Ja również nie mogę zasnąć przy otwartych drzwiach :-] A co do godzin, to nie przepadam za 21:21. Miałam sytuację, kiedy 3 dni z rzędu kładąc się spać zerknęłam na zegarek i za każdym razem była TA godzina :-] Nadal jest tak, że przez cały dzień mogę nie sprawdzać czasu, ale kiedy tylko popatrzę na zegarek jest 21:21 :-]:-]:-]
No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

nocnyMarek

Post #7

2007-11-02 04:09 (10 miesięcy temu)

nocnyMarek

Mężczyzna

Z nami od: 27-09-2007

To i ja o moich dziwactwach:

- mam obsesje - na punkcie liczenia - czegokolwiek np. groszki,draze ,zelki - musi byc parzysto - jesli nie jest - zjadam sztuke - a nastepnie juz zajadam po 2...w ogole - uwielbiam cyfry parzyste - nie parzyste - mozna by usunac...

- gdy jade jako pasazer - licze drzewa lub samochody jadace z przeciwnej strony ...

- lubie cyfry ktore stoja kolo siebie np 11,22,33 itd - szybko wylapuje je np na tablicach rejestracyjnych lub na bilboardach reklamowych.

- mam straszny lek wysokosci - ale oddalem 2 skoki ze spadochronem...( do dzis nie wiem jak mi sie to udalo?):-?

- odklejam nalepki,naklejki ze wszystkiego co mi wpadnie w rece...

- lepiej chowac zapalniczki przy mnie - po kazdej imprezie - mam ich minimum 5...(nieswiadomie oczywiscie)...

- nie zjem - grzybow

- mam schize - z godzina 00:00 - podobnie jak u Ciebie Pluszowa - moge zegarka nie ogladac caly dzien - patrze - a to polnoc...wiele razy mam to samo - po prostu 00:00,

- nie wezme ostatniego papierosa,

- nie usiade na obcym(poza domem) sedesie,

- mam korbe na punkcie - slicznych kobiecych stop...

- ogladam sie-zawsze- za 'ladnymi'tyleczkami - robie to nieswiadomie - nawet jak jestem (ide ) z kobieta - nie raz dostalem za to po glowie ...

8-)

Do góry stronyOffline

Anette

Post #8

2007-11-02 08:28 (10 miesięcy temu)

Anette

Z nami od: 09-10-2007

fajny temat,sypmatyczny;)
nie wiem czy to jest fobia,moze milosc(haha)idac ulica nie przejde kolo zwierzecia(zwlaszcza kota)dopuki go nie poglaskam:)
ciekawostka:czy wiecie ,ze tutaj koty nie reaguja na "kici,kici"?trzeba do nich powiedziec przeciagle i miekko"hello" i wtedy zawsze podejda:-D
mam obsesje na punkcie zazdrosci,poniewaz moj facet jest dosc mocno zazdrosny o mnie,nabawilam sie obsesji,ze mnie kontroluje
jak przyjdzie do mnie sms a on zapyta"kto pisze"-zaraz wlacza mi sie zarowka,ze mnie o cos podejrzewa..:-?
poza tym mam obsesje na pluszaki,po prostu je kocham,czesto je kupuje,jak zobacze slodkiego misiaczka,zaraz sobie wmawiam ze jest nieszczesliwy,bo nie ma domu(tak robilam gdy bylam mala,przywlekalam do domu zwierzeta-wszystkie byly bezdomne!hahhaha)
uwielbiam czarne koty,nie mam nic do "13" ale jesli chodzi o kupowanie rzeczy dla nienarodzonego dziecka,nie zrobilabym tego wczesniej
i nie zycze(staram sie)komus zle,bo wierze ze zla energia wraca..;-)
i mam obsesje na punkcie mojego domu-musi byc przytulny i cieply,dekoruje go,przestawiam,co jakis czas mam wene tworcza i ulepszam,upiekniam..
poza tym panicznie boje sie pajakow,gdyby mi taki przeszedl po lozku,nie poloze sie na nim,bo mnie zaraz obleza...
i boje sie meskiego,ciemnego szlafroka wiszacego na bialych drzwiach sypialni w nocy,wiec zawsze przed polozeniem sie go zdejmuje,bo moj facet notorycznie o tym zapomina..:-]
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Maya64

Post #9

2007-11-02 08:31 (10 miesięcy temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

Ciekawy temat.Nie wiedzialam ze ludzie maja takie przyzwyczajenia.
Musze byc piekielnie nudna bo nie mam zadnych takich przyzwyczajen.
Probowalam cos wymyslec i nic pustka.Moge spac z drzwiami otwartymi lub zamknietymi,nie sprawdzam smoke alarm,nie ogladam sie za facetami,nie boje sie dzwiekow ani ciemnosci itd itd.
Dziwne czemu nic takiego nie mam.

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #10

2007-11-02 09:13 (10 miesięcy temu)

marcheweczka

Moderator

Z nami od: 27-07-2007

To i ja sie przyznam:
Przyzwyczajenia:
1:Strasznie przyzwyczajam się do ludzi miejsc i przedmiotów. Jak mam wyrzucić nawet stary szpargał to jest mi żal
2: gdy jestem sama w domu w nocy, musi grać radio
3: co kilkanasie minut odsiwezam formum MW,by sprawdzic,czy sa nowe posty(to raczej jest uzaleznienie...)

obsesje:
1:ogólne, takie jak: dążenie do ładu, porządku, harmonii, ciszy i spokoju

fobie
1:mam lek wysokosci,ale uwielbiam zjazdy na linach i wspinaczke
2:boje sie ciasnych pomieszczen;-)
✿✿ (¯`·.¸ღRaz Anioł, raz diablica-jedna twarz, a dwa obliczaღ¸.·´¯)✿✿

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony