2021-06-02 13:09:53, sqlserver napisał(a): ale znasz to z relacji gazety wyborczej?
w zeszłej kadencji to bym uwierzył ale teraz to wytłumacz mi co prezes ma/może w związku z czym Prezydent miałby być miękki
A co prezes takiego ma, że ma posłuch w całym PiSie i kolejny raz wybrano go na prezesa? Mogliby przecież wybrać sobie kogoś innego. Więc pytanie powinno być ukierunkowane raczej w drugą stronę.
Wiem, że chodzi Ci o to, że w pierwszej kadencji Dudą mógł się bać tego, że nie będzie kandydatem PiSu na drugą kadencję. Teraz niby prezydent może być w pełni niezależny, na razie tego nie obserwuję. Dalej jest długopisie rządu.
Kaczyński jest twarzą i centralnym punktem PiS, przy okazji rządzi korytem i kto z nim zadziera możne zostać od niego odsunięty
Prezydent niczego od niego nie potrzebuje bo Kaczyński nie ma mu nic do zaoferowania i nie uważam żeby był miękki, to jest opinia powielana przez totalna opozycje, która liczy na to ze Duda okaże się głupkiem i będzie chciał pokazać ze jednak jest silnym gościem i pokaże kurduplowi kto tu rządzi a to wywoła zgrzyty w pis, o którym marzy opozycja
Nie bierzesz pod uwagę, ze oni realizują politykę oparta na podobnej wizji Polski i nie maja się o co sprzeczać i nie będzie tego robił tylko po to żeby nikt nie mówił ze jest miękka faja
To, ze ja nie kłócę się, a przynajmniej nie publicznie ze swoja zona jak to ma zwyczaj robić wiele osób to nie oznacza ze jestem pantoflarzem tylko ze mam trochę kultury osobistej i brakuje nam powodów do kłótni
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Wizja Polski to też wizja jakiś układów np. personalnych. Pamiętam jak Duda był robiony w konia, np. w sprawie Kurskiego. Nie potrafił się postawić.
No ale samą oceną Dudy i tego czy jest miękki, czy twardy możemy się różnić. Mam jednak wrażenie, że co do powyższego filmiku opinie są zgodne. Prezydent zaprezentował się niezbyt dobrze.
Nie chodzi o treść, ale o osobę, która to mówi. Podaj trzy przykłady (1 na 2 lata) kiedy PAD był taki "twardy".
może nie o tym samym Andrzeju mówimy, to nie jest agent GRU czy nordycki król ze ma być twardzielem. Wygrał wybory z hasłem Prezydent Polskich Spraw a nie ja wam ku..a pokaże kto tu rządzi. Nie przewracał się pijany ani nie robił z siebie idioty w Japonii dla mnie wystarczy
czy twardzielem by byl jakby obalił rząd żeby nie dopuścić do lustracji
2021-06-02 13:50:13, daavid napisał(a): Prezydent zaprezentował się niezbyt dobrze.
Napewno jest na nim sobą, różne reakcje mogą wynikać z tego, że niektórzy po prostu nie trawią jego aparycji jako takiej i już.
Myślałem, że powiesz coś w stylu "każdy czasami powie coś co można przedstawić w ten czy inny sposób" plus to, że każdy czasami może chlapnąć coś co zostanie odebrane inaczej od intencji. No, ale jak on taki po prostu jest to ja wysiadam.
Nie chodzi o treść, ale o osobę, która to mówi. Podaj trzy przykłady (1 na 2 lata) kiedy PAD był taki "twardy".
może nie o tym samym Andrzeju mówimy, to nie jest agent GRU czy nordycki król ze ma być twardzielem. Wygrał wybory z hasłem Prezydent Polskich Spraw a nie ja wam ku..a pokaże kto tu rządzi. Nie przewracał się pijany ani nie robił z siebie idioty w Japonii dla mnie wystarczy
czy twardzielem by byl jakby obalił rząd żeby nie dopuścić do lustracji
To ja chyba już wolę Szoguna. Oni przyjemniej nie wiedzieli, że są nagrywani. Każdy czasami grzebie w nosie, nie każdy robi to publicznie
To teraz powiedz o czym on mówi i w jakim celu to mówi?
Szogun dobrze wiedział kiedy jest nagrywany, stara radziecka szkoła agentów
2021-06-02 15:32:20, daavid napisał(a): To teraz powiedz o czym on mówi i w jakim celu to mówi?
Dobre pytanie powinieneś je raczej skierować do tego kto akurat tak przyciął rozmowę że nie ma pytania. Każdego można przyciąć w dowolny sposób bez czekania aż może zacznie dłubać w nosie.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.