MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Artykuł politycznie niepoprawny

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-04-26 12:33:16 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-04-26 12:54:36 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #3 Ocena: 0

2011-04-26 13:00:46 (14 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Cytat:

2011-04-26 12:33:16, pmarcys1 napisał(a):
Autor 65 po pierwsze ciekawy pomysl.

Tylko, po kilku pierwszych zdaniach, rysuje sie obraz nastepujacy (jak dla mnie);

"Anglicy to brudasy",
"Nie zgadzało się to troszkę z mitem o angielskiej punktualności",
"biegał jak oparzony. Pognał do bramki przed parkingiem,
"Toyota Avensis, która wracaliśmy zrobiła na mnie naprawdę wrażenie. Ja biedny chłopak z Galicji…. takiego chlewu jeszcze nie widziałem!",
"O tym, ze szef nie umiał do stu liczyć nie będę pisał bo to jest oczywiste"

Jednym slowem przyjezdza gosc z zagranicy i drze lacha z glupawych tubylcow, a to ze wytrzymal z nimi juz 4 i pol roku to tylko dlatego ze zal mu sie zrobilo ulomnej nacji i postanowil ich oswiecic i nauczyc dobrych manier.

A ja to odbieram jako obserwacje, różnice w tym jakie autor miał wyobrażenie o Anglii, a co zastał w środowisku, w którym przebywa. I nie myślę, że autor chce naprawiać świat.
Na pewno każdy z nas przeżył szok, gdy tu przyjechał. Okna otwierane góra-dól lub na zewnątrz, dwa krany, wilgoć i grzyb na ścianach , dywan w łazience, kierownica w aucie dla pasażera, szerokie, dwupasmowe drogi łączące małe mieściny, mili policjanci, uśmiechnięci ludzie, duże obniżki w sklepach, tanie rozmowy telefoniczne, wszędzie dostępny internet, parki w miastach ale brak lasów, ludzie nie kąpią się w jeziorach, nie jedzą ryb słodkowodnych itp. Może dodacie coś jeszcze co was zaskoczyło po przyjeździe na wyspę.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-04-26 13:31:08 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2011-04-26 13:34:10 (14 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-04-26 12:54:36, sniper00 napisał(a):
Dla mnie największy minus, to zbytnia hojność panstwa wobec nierobów, leni i dzieciorobów, kipepskie prawo karne i problem z ochroną siebie jak i swojego mienia, niekompetencja policji i olewactwo w sprawach "drobnijeszej" wagi jak włamy do aut, dewastacje itp.

Kohorty pijanych dresiarzy i krzykliwych małolat, plaga pijaństwa i narkomani.

Mysle, ze czesc minusow mozna wyeliminowac poprzez przeprowadzke do innej dzielnicy/miasta.

Wtedy nie bedziesz musial martwic sie, ze znowu zwandalizuja Ci samochod i nie bedziesz mial stycznosci z policja. Nie wspomne o dresiarzach i pladze pijanstwa.

To nie sa standardowe zjawiska dla kraju, tylko margines. To tak samo, jakbym wyciagnelam wnioski o Warszawie na podstawie Szmulek czy Trojkata Bermudzkiego przy ul. Stalowej. (niezbyt ciekawe miejsca)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-04-26 13:43:22 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

autor65

Post #7 Ocena: 0

2011-04-26 13:52:34 (14 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Panowie! Czy nikt nie zwrocil uwagi w jakim dziale zamieściłem artykul?;-) Popełniacie grzech glowny Naszej Wyspy . Bierzecie wszystko troszke za powaznie i do siebie. Wiecej luzu. Jednak musze przyzna, ze zamiar osiągnąłem. Udalo mi się wywołać dyskusje.

Podoba mi się wypowiedz snipera.

Andy masz racje nie tak sobie wyobrażałem Anglie. Jeździłem troche po Europie i być może się myle ale wyglądał mi troche inaczej.

ie2ox4 nie bardzo rozumie co chiales powiedziec? Faktem jest, ze gosc miał problemy z liczeniem bo widziałem. Co do spolek, miałem sklep z ladnymi ciuchami i siec maszyn vendingowych (czystych) w Polsce. Interesy padly zostaly dlugi. Masz racje jestem nieudacznikiem. Wiem o tym.
Ale co to ma do minusow, które wykazuje w tym artykule mocno je przerysowując!Zaznaczylem to na poczatku....ktos nie zrozumial?:-D

O plusach napisze oddzielny artykul… o czym uprzedzalem.
Dzieki za zainteresowanie.
Nie jestem pewny czy pisac dalej ….to dopiero mialo być niepoprawne
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kroliczek432

Post #8 Ocena: 0

2011-04-26 13:54:58 (14 lat temu)

kroliczek432

Mężczyzna

Z nami od: 05-07-2009

pisac i sie nie zastanawiac;-)

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2011-04-26 13:55:47 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-04-26 14:15:10 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,