Str 25 z 28 |
|
---|---|
AbacusII | Post #1 Ocena: +1 2021-06-04 22:50:29 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-05-2021 Skąd: Londyn |
Fajne
![]() ![]() |
autor65 | Post #2 Ocena: 0 2021-06-05 00:09:46 (4 lata temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
Gal!
![]() ![]() ![]() ale mam dla Ciebie nagrodę za zainteresowanie moją "twórczością'' a natchnęła mnie końcówka Twojego wpisu...miłej zabawy(ble, ble) wstęp: opowiadanie to łatwo będzie Ci wizualizować ponieważ wszystko dzieje jak w greckiej tragedii w jednym miejscu i czasie...np. w Twoim mieszkaniu! Opowiadanie na śniadanie sobota rano, pora raczej śniadaniowa, duże mieszkanie w centrum miasta, po remoncie i świeżym, amatorskim malowaniu przez mieszkanie przebiega w koszuli nocnej, na bosaka, rozczochrana kobieta w średnim wieku, wrzeszcząc w niebogłosy zgrabna osóbka o ślicznej cerze umyka niczym dojrzała, spłoszona łania tak, jest i myśliwy! prześladowca goni zwierzynę po całym mieszkaniu ładny to on nie jest, ale za to zgrabny...też nie inaczej już dawno by ją złapał poznacie go po długim podkoszulku z dziurką i starych pantoflach i masz ...już by ją dopadł, gdyby spryciula nie zatrząsnęła mu drzwi przed nosem! - Otwieraj! - wrzeszczał prześladowca - I tak Cię dopadnę i zrobię to co powiedziałem - dokończył złowieszczo - Nigdy! - odpowiedziała spłoszona dojrzała łania - Otwórz proszę - zmienił taktykę łowca - Zrobię Ci śniadanie - łgał - Naprawdę? - dobiegał przytłumiony głos zza drzwi - Obiecuje - zarzekał się satyr - Bo jak zrobisz tak jak wczoraj to Ciebie zwolnię - odparowała bidulka w kusej koszuli - Przyrzekam na moje głośniki, że to się nie powtórzy - obiecał skruszony bambosznik w koszulce z dziurką - Wierzę Ci - zakończyła ...tymczasem z kuchni dobiegły słowa chyba któregoś z dzieci, dorosłych dzieci: - Jak zwykle. - Wariaci. Albo się zjarali, albo Kaz znowu wyżebrał u doktora viagrę! Wszystkie postacie i zdarzenia nie są fikcyjne, wszystkie podobieństwa do osób lub zdarzeń nie są przypadkowe... człowiek się zmienia za ...granicą
|
autor65 | Post #3 Ocena: 0 2021-06-05 00:13:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 02-08-2010 Skąd: Portsmouth |
Maat17
dziękuję za trafną uwagę, niestety nigdy nie czytałem żadnego Harlequina i nie potrafię się odnieść do tego wpisu ale jako znawczynię tematu zapytam po prostu jak moje mini opowiadanie wypada na tym dziewiczym dla mnie terenie: dobrze, średnio czy raczej blado? wdzięczny autor65 ![]() człowiek się zmienia za ...granicą
|
Maat17 | Post #4 Ocena: 0 2021-06-05 00:35:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Ja czytalam za mlodu...
![]() Rzeczywistosc I zycie jest inne. |
sqlserver | Post #5 Ocena: 0 2021-06-05 00:36:03 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Mała rada, we współczesnych harlekinach musi być trochę przemocy ale najważniejsze jest to żeby główny podmiot był niewyobrażalnie bogaty a opis jego bogactwa to gra wstępna która musi zajmować polowe opowiadania a cała reszta to taka pianka poliuretanowa do wypełniania
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
|
|
daavid | Post #6 Ocena: 0 2021-06-05 00:47:37 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Kiedyś w szkole miałem zajęcia w muzeum. Co tydzień chyba dwie godziny. Uczyła nas bardzo sympatyczna Pani, która miała bardzo potężną wiedzę na wiele tematów, poczynając oczywiście od historii sztuki oraz samej historii. Zawsze nam powtarzała, że każdy mężczyzna powinien raz w życiu przeczytać Harlequina po to żeby się dowiedzieć, że jego tors może być stalowo-jakiś tam. W tym miejscu ciągnęła opis tegoż torsu takimi zmyślonymi cytatami właśnie z Harlequinów.
|
andypolo | Post #7 Ocena: 0 2021-06-05 09:12:14 (4 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Coś kobitki nie mają odwagi skomentować poprzedniego opowiadanka Autora65. 😀
Czy mężczyzna jest wstanie opisać uczucia kobiety? Dobrze, że Autor65 wróciłeś. Miło przeczytać coś zabawnego o poranku. [ Ostatnio edytowany przez: andypolo 05-06-2021 09:23 ] |
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2021-06-05 15:13:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Brutalnie szczerze autor? To akurat twoja muza ci na to tylko moze odpowiedziec, czy ... wart jestes wspomnien, tudziez inne to co czujesz, to co wiesz.
W temacie natomiast czy facet moze opisac dokladnie sposob myslenia i odczuc kobiety polecam poczytac Sapkowskiego. Konkretnie arcy super mega serie Wiedzmin. Czytalam czasami kilka razy, nie wierzac, ze to autor jest facetem. I nie chodzi o jakies "akcje" typu damsko meskie aktywnosci reprodukcyjne, ale ogolnie o caloksztalt postaci jaka stworzyl, tytulowego Geralta z Liwii, ktorego emocjonalnosci, uczuciowosci, tolerancji, wspolczucia, empatii, ogolnie rozumienia swiata i zrozumienia natury ludzkiej nie powstydzilby sie najbardziej "lewacki" z lewicowych aktywistow spod sztandaru zielonych, eko, greenpeace, hippi love and peace and undestanding, Jesus ChrIst Superstar we wlasnej osobie, czy przecietna kobieta uwarunkowana biologicznie i ewolucyjnie do cech typu opiekunczosc i tak dalej. Podsumowujac, tak facet potrafi opisac co czuje i jak mysli kobieta. Byc moze on sam tez tak czuje, skoro w odczucie te ubral swojego boehatera. Anyway, nie zacieraja te dywagacje z niepamieci mojej obrazu autora65 odzianego w zwiewna (moze jesszcze czerwona ![]() ; ) [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 05-06-2021 15:15 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2021-06-05 18:20:35 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-06-05 09:12:14, andypolo napisał(a): Coś kobitki nie mają odwagi skomentować poprzedniego opowiadanka Autora65. 😀 Czy mężczyzna jest wstanie opisać uczucia kobiety? Dobrze, że Autor65 wróciłeś. Miło przeczytać coś zabawnego o poranku. Mogę skomentować, mam nadzieję tylko, że mi Autor focha nie walnie. No to opowiadanko to nie moje klimaty. Zalatuje właśnie Harlequinem ale takim dla nastolatek albo 50 twarzy Greya przez które nie przebrnęłam, bo usnęłam. Cos z serii chciałabym, ale sie boję. Te ochy, achy, ta kwiecistośc to nie moja bajka. Wychodzi na to, że niektórzy faceci są bardziej kobiecy niż same kobiety ![]() Autor Twoje pozostałe wpisy bardzo lubie, ten mi nie podszedł Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2021-06-05 18:44:34 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Czyli nawiazując do wątku netflixa Efka lubi jak w niemieckich filmach z lat 90
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|