Str 4 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2007-12-31 18:43 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ParaDox | Post #2 Ocena: 0 2007-12-31 20:42 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Hmmm, widze ze idotyczny temat sie tu meczy to JA wyjasnie.
Mialem dlugie wlosy, bylem lysy, mialem odjazdy punkowe itp a teraz mam maszynke jak masa ludzi na swcie (nie tylko polakow) i robie to co mi sie podoba wtedy kiedy mi sie podoba. Nie umawiam sie z fryzjerem, ale wiem gdzie jest i w razie W zawsze moge tam wskoczyc, prawda? Przestancie sie czepiac - jedyne co mamy TYPOWE my polacy to czepianie sie jeden drugiego a jak nie ma drugiego to wszyskiego innego, lacznie z tramwajem ![]() PolSka dLa PolaKuF :-W:-W:-W Ps. Paranoja All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident
|
ex-rak | Post #3 Ocena: 0 2007-12-31 20:53 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2007 Skąd: WILMSLOW |
W Nowym Roku zycze co niektorym, aby mniej przywiazywali wage do tego czym sie kto strzyze, a bardziej zwracali uwage na to co jest w istocie swej przedmiotem strzyzenia.
|
czytelnik1 | Post #4 Ocena: 0 2007-12-31 20:59 (17 lat temu) |
Z nami od: 12-06-2007 |
Pracuje w eleganckim salonie meblowym, moi koledzy Anglicy nosza tam koszule i krawaty ale... no wlasnie. Kiedy ich spotykam prywatnie to nawet moj szef ktory jest bardzo kulturalna osoba ( raczej do burakow nie nalezy )wskakuje w dresy. Wiec nie wiem co jest w tym takiego dziwnego. ja tez czasami chodze w dresie bo jest mi wygodnie i zamiast myslec o cisnacych mnie szpilkach lub oczkach w ponczoszkach moge do woli oddawac sie rozkoszy zakupow lub podziwianych krajobrazow na wycieczce. A co do wlosow, moj maz chodzi do fryzjera, ale nie tak latwo trafic na osobe ktora dobrze obcina wlosy, kilka razy po wizycie wygladal tak samo jak przed lub wracal z plackami krotszych wlosow. Kazdy nosi to co lubi. Ja rowniez moge napisac ze wkurzaja mnie paniusie ktore sprzataja ( nic do nich nie mam )a po pracy ubieraja sie w garsonki i ze niby z biura wracaja. Takie jest zycie i uwazam ze dzieki temu jest kolorowo i mniej nudno na ulicach.
![]() |
Krystek | Post #5 Ocena: 0 2007-12-31 21:02 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2005 Skąd: Essex |
a skoro tacy jesteśmy światowi to czasem poDsłuchajcie jak inne narodowości się obgadują za plecami... JA nieraz słyszę ich narzekania za swoich ziomków... każdy tak ma--- ludzie!!! nawet żydzi a poza tym jak ma ktoś ochotę zje..ć dresa to niech to robi ma do tego prawo.Ja dziś pojechałem do sklepu w dresach bo nie chciało mi się przebierać i co z tego???HEHE oglądnij se lala film: I CO Z TEGO!( tak sobie go przypomniałem dzięki tobie Edyto i temu że Cię naszło z łysymi drechami za co Ci dziękuję i obejrzę go jutro)
P.S ja wydaję 8 funtów na Paddingtonie na Arabskiego fryca co 3 tygodnie...a za pół roku będę się golił na łyso maszynką z TESCO bo mam na to ochotę ech... dobra kończę bo ja sylwestra nie mam i na 5 do roboty rano zasuwam pozdrawiam ale wam miłej zabawy życzę HEY! |
|
|
anaemm | Post #6 Ocena: 0 2008-01-01 11:25 (17 lat temu) |
Z nami od: 22-10-2006 |
Spokojnie moge kontynuowac liste, co konkretnie w Polakach mi sie nie podoba -(zalozylam temat)- wymagaja wiecej uwagi, energii, uczucia niz przecietny obcokrajowiec i wcale za to nie daja o wiele wiecej niz przedstawiciel jakiejkolwiek innej kultury (to generalizowanie, wiec mam nadzieje ze nikt sie nie poczuje dotkniety), ale nie moge znalesc powodu do narzekania na czyis wyglad czy sposob bycia poki nie jest niezgodny z ogolnie przyjeta definicja dobrych mannier. Krotko obcieci sa nie tylko Polacy,zeby nie szukac dlugo - Beckham, torebki z Lidla czy Aldi czy Netto nosza wszyscy, i kazdy kto szanuje pieniadze tam zaglada. Inna sprawa, ze nie wszyscy moga czy chca szanowac swoje zdrowie na tyle, by jedzenie nie pochodzila tylko z tych sklepow. To, co mnie cieszy, i z czego jestem dumna, to fakt, ze nawet jesli ja jestem rozpoznawalna jako Polka, to sama nie rozpoznaje juz Polakow. Coraz czesciej mijaja mnie ludzie, ktorzy nie wyrozniaja sie niczym, poza prowadzeniem rozmowy w jez. polskim. Wiesmacki sa procentowo w kazdej wspolnocie kulturowej. Anglicy maja Essex Girl, czarni rozpoznaja swoich po ubrankach z baaaardzo widocznymi tagami, niewiem, co Hindusi nie lubia u swoich? Co kogo obchodzi, jak kto sie ubiera?? Jakie ma podejscie do zycia, to i owszem, ale tylko kiedy mnie to moze dotyczyc.
ana
|
Post #7 Ocena: 0 2008-01-01 13:16 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
nikada | Post #8 Ocena: 0 2008-01-01 13:34 (17 lat temu) |
Z nami od: 28-10-2007 Skąd: bedfordshire |
Cytat: 2007-12-31 18:43, monikaspodymek napisał(a): Cytat: 2007-12-31 18:33, nikada napisał(a): Cytat: 2007-12-31 15:38, monikaspodymek napisał(a): tak o lysinach: zauwarzyliscie ze czym bardziej lysy facet, tym jego broda dluzsza??? nie obraz sie ex-raczku, ale tak mi to przyszlo do glowy jak na ciebie patrze... pamietam mego tate: czym mniej wlosow mial na glowie - tym wiecej na twarzy... ![]() Patrzac twoje wypowiedzi to sie moge domyslacz,ze z rodu CZARTORYSKICH sie wywodzisz ![]() DO Lidla przychodzicie z siateczkami z Mark Spencer bo niedaj Boze zeby ktos zauwazyl,ze byliscie tam gdzie to cale zburaczone polskie spoleczenstwo chodzi. Widzisz jestes typem wlasnie takiego buraczka i plotkary spojz w lustro-oby sie nieokazalo,ze te spodenki ktore masz na sobie nie sa z HARODSA a z jjb SPORT. ![]() wiesz nikada, szczerze mowiac to nie wiem o co ci chodzi??? co ma twa wypowiedz do mojej??? zreszta ja do lidla i dresow nic nie mam - chyba pomylilas osobe... a tym bardziej do mezczyzn z lysa glowa i broda... nie widze w tym nic buraczanego ani dziwnego - ot takie spostrzezenie przy okazji tematu wlosow. [ Ostatnio edytowany przez: <i>monikaspodymek</i> 31-12-2007 18:45 ] Oczywiscie ,ze sie pomylilam przepraszam Cie najmocniaj ta wypowiedz sie tyczyla zalozycielki watku jeszcze raz przepraszam ![]() |
peonia | Post #9 Ocena: 0 2008-03-15 12:49:26 (17 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2007 Skąd: Lancashire |
Cóż, racja, a przecież image w Anglii jest tak ważny...
|
roztocz | Post #10 Ocena: 0 2008-03-15 13:17:00 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
Cytat: 2007-12-31 13:12, Pluszowa napisał(a): niestety Polacy kojarzeni są z dresikiem, krótkimi włosami i plecaczkiem ![]() co jest zlego w noszeniu plecaczka?! rozumiem i popieram ze plastikowa reklamowka TO JEST obciach, ale plecaczek!? ![]() Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|