Oczy Twoje
Oczy Twoje nalane głębią jezior szafirowych
ozdobą i zadumą najukochańszej twarzy
zamyśleniem skrzydlate, rzęsami nakryte
przepojone tęsknotą, pojęte zachwytem.
dziekas

Str 5 z 63 |
|
---|---|
Szubus | Post #1 Ocena: 0 2008-01-05 21:46 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2006 Skąd: london |
i dodatek
![]() Oczy Twoje Oczy Twoje nalane głębią jezior szafirowych ozdobą i zadumą najukochańszej twarzy zamyśleniem skrzydlate, rzęsami nakryte przepojone tęsknotą, pojęte zachwytem. dziekas ![]() |
marcheweczka | Post #2 Ocena: 0 2008-01-05 21:48 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
bardzo ładne.....można czytać i czytać,wiersz,który się nie znudzi z pewnością
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
Szubus | Post #3 Ocena: 0 2008-01-05 22:07 (17 lat temu) |
![]() to na swieta wielkanoce.. ale bozonarodzeniowe tez byly i tez swieta wiec niech bedzie ![]() Chłopskie podróże Jechał se chłop, polnu drogu przez los, Jechoł se i jechoł, to se kunie sikekoł Co by nie stawały, ino w przód jechały. A pryndko mu było, choć i ni mioł na co Bo cosik se myśloł, nie wiadumo po co. Rady był chłopina, cosik se tam dumoł Niby, że za roboto w kumy A niby w kumy za roboto. A gdy juści zjechoł pod strzecho daleko To se glądnoł co na niego nie baco I nie widzioł, co z robota - bo na co I nie chcioł i w kumy - chcioł do dumu noco. Cosik późni cynił mi tam ni wiadumo, Jedno ino pomnuć: Coby chłopy dalyko nie jeździły Bo póżni wrócić ni ma kumu do dumu. |
motylek5 | Post #4 Ocena: 0 2008-01-05 22:30 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2007 Skąd: Londyn |
"nabierz w swe dłonie trochę rannej mgły posmakuj ją ustami i zamknij oczy pomyśl, że...ja i ty a świat cały nic nie znaczy oddycham Twymi ustami smakuję Twym językiem Czuję Twym dotykiem gdy daje Ci rozkosz jestem Twoim krzykiem" [ Ostatnio edytowany przez: motylek5 05-01-2008 22:31 ] ''Należy tak zorganizować życie, aby każda chwila była ważna,,
|
motylek5 | Post #5 Ocena: 0 2008-01-05 22:32 (17 lat temu) |
"ja kocham w Tobie niewidzialne to, co zapewne nie istnieje: te mgły, zachody i diamenty, tę myśl, co gaśnie nim dojrzeje nienapisane nigdy wiersze niedotrzymane przyrzeczenia i ten ulotny ruch powietrza jaki za Tobą trwa w przestrzeni kocham obrazy w Twych źrenicach blask ognia co Twe oczy mruży i strojów czernie tajemnicze Ty mówisz mi, że to za dużo być może nadmiar wyobraźni obudził serca zbytnią śmiałość i zaplątana w nić miłości potykam się o Twoje ciało..." ''Należy tak zorganizować życie, aby każda chwila była ważna,,
|
|
|
Szubus | Post #6 Ocena: 0 2008-01-05 22:33 (17 lat temu) |
mile i ciekawe wspolczene-nowicjusz
![]() |
motylek5 | Post #7 Ocena: 0 2008-01-05 22:58 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-01-05 22:33, Szubus napisał(a): mile i ciekawe wspolczene-nowicjusz ![]() ![]() ''Należy tak zorganizować życie, aby każda chwila była ważna,,
|
Post #8 Ocena: 0 2008-01-06 00:01 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcheweczka | Post #9 Ocena: 0 2008-01-06 09:55 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
LIST
Pisze list do Ciebie... Powiedz jak jest w niebie? Zawędrowała Twoja dusza tam... Na ziemi zostałeś pochowany jakoś symbol zła. Wszyscy myślą, ze się zabiłeś Ale ja wiem, ze tego świadomie nie zrobiłeś... Kiedy patrzyłam na Twoje oczy wiedziałam? Ze mnie już nic nie zaskoczy... Były pełne żalu i goryczy... Jakiego doświadczyłeś w swym życiu skrytym? Próbowałeś ukryć te oczy przede mną... Próbowałeś uciec od tego... Ale ja wiedziałam, ze nie uciekniesz Wiedziałam, ze się nie zlękniesz... Swej śmierci, która Cię pochłonęła Zabiła Cię nienawiść, która w sercu płonęła Chciałeś ugasić pożar, lecz było za późno Wiedziałeś, ze wszystko poszło na próżno. A mimo to odeszłeś z godnością w oczach mych... Odeszłeś choć nie zabrakło Ci sil się. Myślałeś, ze siła to wszystko... Myliłeś się, bo wierzyłeś w to bystro... Wiary nie było w Tobie... Wiara odeszła sobie. Zapomniałeś o niej....Zapomniałeś... Choć tak bardzo się starałeś.... Żyć to umarłeś i pochłonięto twój los. Umarłeś, choć nie wierzyłeś w to. Pisze ten list, bo wiem, ze byłeś i jesteś dobra dusza... Chroń cały świat przed burza Postaraj się poprosić Pana, aby, ludzie mieli szczęście w życiu... Bądź szczęśliwy tam, bo wiem, ze zawsze pragnąłeś tego skrycie... Chroń ludzi zagubionych... Chroń ludzi o zło posadzonych... Podaruj im wiarę, której nigdy nie miałeś... Podaruj im szczęście, które zawsze poznać chciałeś, [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
Post #10 Ocena: 0 2008-01-07 16:02 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|