Str 4 z 63 |
|
---|---|
dominika-essex | Post #1 Ocena: 0 2007-12-10 21:16 (17 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2007 Skąd: Basildon |
Skoro juz o Zebrowskim i poezji.....
![]() ![]() ![]() ![]() |
fusiee | Post #2 Ocena: 0 2007-12-11 23:25 (17 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2007 Skąd: Netherlands |
piszemy wiersze
stoimy w szeregu imaginacji ja mam krawat i biała koszulę ty masz krawat i białą koszulę nasze słowa tak samo kanciaste jak linie naszych wyprasowanych spodni jesteśmy elegantcy umyci uczesani dobrze ułożeni w czarnych walizkach prawej ręki nosimy rękopisy swych myśli i jeszcze czyste kartki myślimy że tworzymy poezję na miarę wszechczasów nie buntujemy się-układamy rymy dokładne w doskonałe zwrotki jesteśmy tak schematyczni jak niedziele i jak rozkład jazdy autobusów próbujemy odkrywać nowe prądy i wyznaczać nowe drogi rymujemy mama-tama miód-cud tańczymy przed liną schematów nigdy nie przekroczoną mamy czyste koszule nie skalane żadnym kapiącym ketschupem ani krwią cały czas obracamy swe ciała w kręgu imaginacji *nihilizm cynizm sarkazm orgazm*
|
Nenna1 | Post #3 Ocena: 0 2007-12-12 01:58 (17 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-05-2007 Skąd: London - Harrow |
Do nn...
Co dzień kochając Cię-płaczę Tęsknię za Tobą-patrząc Wycieram łzę popielatą W smutku, w tęsknocie Wiedząc, że dziś Cię Nie zobaczę I zanurzając się w kipieli rozpaczy Uczę się swojego ciała na pamięć I umiem... Nie starczy słów i ukochania I tak się spalam Wiedząc, że dziś nie zasnę... Może gdybym tęskniła w milczeniu I w cierpieniu także Z miłością w oczach Spoglądając na Ciebie Powiem: "Jestem" Chociaż dziś mnie nie ma Odejdziemy w zapomnienie Chyląc się ku ciemnym obłokom Płakać będą na ziemi Cienie... Pozostawione Po nas obojgu... ****************************** ...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas..
Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "
|
marcheweczka | Post #4 Ocena: 0 2008-01-04 13:04 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
,,Przyjaciel jest tylko jeden...
Ten, który przychodzi, Gdy cały świat odchodzi! Ten, który pomaga w biedzie, Którego darzysz szacunkiem... Do którego masz zaufanie... Ale czy jest taki?? Czy to nie jest za wiele?? Człowiek jest tylko człowiekiem Nie jest Bogiem... Jest wyolbrzymieniem... Samym przez siebie!!! Jest stworem wyobraźni... Przyjaciel...nie daje prób! Zwątpienia.... Zatracenia...!! Jest spełnieniem człowieka! Przyjaźń...: Nie jest bolesnym upadkiem, Drżeniem!! Nie zdradza się....i Ciebie! Więc zastanów się .... CZY MASZ TAKIEGO PRZYJACIELA! Bo często przyjaźń jest tylko... Zagapieniem!! [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
motylek5 | Post #5 Ocena: 0 2008-01-04 13:29 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2007 Skąd: Londyn |
Czy mam wierzyc samej sobie kiedy w kazdej myśli, słowie w każdym geście i spojrzeniu trace wszystko w oka mgnieniu... Czy mam wierzyc twoim słowom , które walczą z mą chorobą. One inne, niepojęte, pełne prawdy, czy przeklęte... Nie chcę bac się już i słuchac, nie chcę myślec, ciągle szukac. Chcę jedynie zapomnienia, ujrzec wreszcie czego nie ma... ''Należy tak zorganizować życie, aby każda chwila była ważna,,
|
|
|
motylek5 | Post #6 Ocena: 0 2008-01-05 20:14 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2007 Skąd: Londyn |
Dlaczego tak się stało? Tego nie wie nikt, nawet Ty... Czemu Tobie ciągle było mało? Pozostały mi tylko łzy. Czy to się kiedyś zmieni ? Wróci nasza przyjaźń? Tak bardzo nie chciałam żeby się skończyła. Wiem to moja wina, bardzo przepraszam Cię! Może mi nie wybaczysz, ale KOCHAM CIĘ! Chcę byś o tym wiedział, nic nie obchodzi mnie. Nie obrażę się, kiedy wyśmiejesz mnie. Jestem Ci to winna i mam nadzieję, że wszystko będzie jak dawniej. O to proszę CIĘ ! ''Należy tak zorganizować życie, aby każda chwila była ważna,,
|
Post #7 Ocena: 0 2008-01-05 20:45 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2008-01-05 21:00 (17 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
marcheweczka | Post #9 Ocena: 0 2008-01-05 21:07 (17 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Pragnę napisać zwykły wiersz…
W styczniowy dzień, z uśmiechem na twarzy, pragnę napisać zwyczajny wiersz, nie zważać na rymy ni bzdurne frazesy, niech płyną słowa prosto z serca, atramentu purpurą ślad ciepły zostawią, na małej kartce papieru. Nie będę w nim pisać o szmatkach, ani miłościach wzniosłych, ni krwawych, ot ja opiszę w kilku zdaniach, o przyjaźni dwojga dojrzałych ludzi , chociaż zdaję sobie sprawę, że to temat z ”brodą”. Ty wiesz jak lubię być z tobą o każdej porze, śmiać się często bez powodu, paplać albo milczeć u twojego boku, patrzeć w drogie oczy koloru nieba, słuchać twoich radości i żali. Wiem, że zawsze na ciebie mogę liczyć, szczególnie wtedy gdy jest mi źle, ocierasz z czułością „spocone oczy”, mówiąc; maleńka to minie, wytrzymaj, przytulasz by z rytmem serca znikły smutki. Przyjaźń nasza przetrwała nie jedną życiową burzę, jednak nadal błyszczy niczym najcenniejszy diament, czas oszronił nam włosy a uroda przemija, lecz jesteśmy dla siebie, jak dwa najwspanialsze łabędzie, które po tafli jeziora zdarzeń płyną wciąż razem, więc na koniec wiersza napiszę, dziękuję tobie miły, że mnie nauczyłeś cenić, to co najpiękniejsze… [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
Szubus | Post #10 Ocena: 0 2008-01-05 21:42 (17 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2006 Skąd: london |
A co powiecie na to ?
* * * Czułem dzisiaj dotyk dłoni Twoich zapach słodkich perfum Twych czy do snu dzisiaj mnie ukoi dobry anioł z marzeń mych? I widziałem cień Twój gdzieś tam pośród drzew, gdzie zwykłaś być będę już na zawsze z Tobą czy pozwolisz mi tak śnić ? Słyszę odgłos kroków Twoich Małych stopek,butków stuk kiedy do mnie Cię sprowadzą kręte drogi by być tu? Pozwól mi uczyć się Ciebie poznawać każdy Twój gest Bym mógł bez słów z Toną rozmawiać wiedzieć nim powiesz co ważne jest Nie chce Cię ranić, rzucać w smutku toń chcę widzieć wiecznie Twą promienną skroń Powiedz mi co lubisz, czego nie chcesz znać gdzie lubisz bywać, w jaką grę grać. Co Ci radość sprawia, twarz Twą rozweseli co w zadumę wpędzi, ruch Twój onieśmieli Chce Cię całą poznać, każde Twe westchnienie Niepozorny ruch ręką, niedbałe skinienie A to wszystko po to, a bym mógł Ci sprostać Kiedy by mi by przyszło z Tobą już pozostać. |