Str 12 z 63 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2009-07-19 19:49:45 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2009-07-19 20:08:25 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Pani ma bardzo ladne czerwone usta
Ale zdaje sie ,ze sa troszeczke pomalowane Co za dziw ?Wiadomo,ze kobieta to istota pusta Puchu marny ,jak mowi poeta...To przeciez znane Ale prosze pani,czy to przeszkadza prawdziwej milosci? Pani pozwoli,ze ja do domu odprowadze... Co?Panie nie zawiera na ulicy znajomosci? Nie rozumiem?Ja przeciez pani nie zawadze... Skad zanm pania?To dobre Widzialem,jak z kinematografu Wychodzila pani zeszla raza w towarzystwie gosci... Szukalem pania!Jak bacie kocham!A tu trzeba trafu Ze znowu pania widze...Co za zbieg okolicznosci! Panie wybaczy,ze ja tak mowilem na pani usta... Ale,moja pani,w dzisiejszych czasach Bo tak -to mi sie pani podoba... Nie lubie ,gdy niewiasta jest niesubtelna...sa gusciki i gusta A pani to w sam raz...Przepraszam,po kim ta zaloba? Szanowny tatus powiekszyl grono aniolkow? Co za nieszczescie!Prosze pania,a kto wspomaga matke? Stryjo?No,no...Moze pani przyjmie ten bukiecik fiolkow? Moze pojdziemy razem na herbatke? JULIAN TUWIM Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Post #3 Ocena: 0 2009-07-20 20:29:06 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2009-07-20 20:34:22 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2009-07-21 19:49:37 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-07-21 19:52:11 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2009-07-21 20:00:59 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2009-07-21 20:12:27 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Orfeuszu
Gdzie jestes? Pomyliles znow pietra ja cie czekam na ziemi pietro nizej od piekla tutaj wszystko jest czyjes tylko lzy sa niczyje Orfeuszu na ziemi sie zyje Orfeuszu mezczyzni przybierali twa postac tyle rak tyle ust tyle rozstan Orfeuszu przebaczysz przeciez sam tak spiewales tylko drzewa umieja byc same Orfeuszu klamali skradzionymi slowami ktore tobie ukradli kochany Trzeba bylo je chronic teraz znaja je wszyscy powtarzaja kiedy chca niszczyc Orfeuszu gdzie jestes pomyliles znow pietra ja cie czekam na ziemi pietro nizej od piekla Orfeuszu za pozno patrzysz czemu tak pusto Orfeuszu zabilo mnie lustro JANUSZ KOFTA Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2009-07-22 17:05:12 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Goethe,Poe,Baudelaire,Frye ...poczekamy kto wrzuci Byrona i Dylana(Thomasa),jakos mnie to nie meczy alumarzycielko
![]() Tymczasem z mojej ulubionej poezji spiewanej-jak ciekawie mozna zmiksowac Biblie,Tolkiena,i dorzucic "swoje": Armia Aniołowie powoli wracają do nieba A my na dole patrzymy do góry I każdy z nas umiera od nowa Bo jesteśmy sami, jesteśmy mordercami Podobno budujesz swój mały dom Pośrodku jałowej ziemi Ty jesteś Tym Bo nie chcesz nic I nie zawachasz się Z najwyższej wieży Najmniejszy ptak Którego nigdy nigdy nie widziałem nigdy nigdy nie widziałem Skrzydlata istoto tak późno już Gdy gasły światła traciłem czas Więc podkładam ogień dla ciebie znak Co było stworzone zniszczonym być może Podobno budujesz swój mały dom Pośrodku jałowej ziemi Ty jesteś Tym Bo nie chcesz nic I nie zawachasz się Z najwyższej wieży Najmniejszy ptak Którego nigdy nigdy nie widziałem nigdy nigdy nie widziałem Jeździec bez głowy pomylił drogę Pokazał nam bezsenny kraj I cały nasz grzech zaciążył tak I przerwał marsz Podobno budujesz swój mały dom Pośrodku jałowej ziemi Ty jesteś Tym Bo nie chcesz nic I nie zawachasz się Z najwyższej wieży Najmniejszy ptak Którego nigdy nigdy nie widziałem nigdy nigdy nie widziałem Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2009-07-22 19:04:06 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Oto dzisiaj znow sie blakam
w jakich sie zanurzam lakach w jakich trac sie rozlakach Wciaz w pol gestu.W pol usmiechu i w pol cieniu i w pol slowa Nie doroslam bys mnie Boze na stu swiatach ukrzyzowal A ta kladka taka waska przejdzie ja dziewczyna w wstazkach A ta kladka taka cienka ledwie prsejdzie ja sukienka Zeby tak nie isc po ziemi zeby nie isc przez powietrze trzeba by miec lzejsze serce trzeba by miec lepsze serce Podrzucilam ci pod stopy moich wlosow czarna tratwe przez te swiaty pelne leku nie kaz mi tak isc po ciemku Wciaz w pol gestu w pol usmiechu i w polcieniu i w pol zdania czy Ty widzisz jak ja w sobie jak wciz w sobie sie roztrwaniam W czas okrutny.W zlej godzinie nigdy Ciebie nie ma przy mnie ni w rozlakach ani w lakach pewnies w sobie sie zablakal IRENEUSZ KACZMARCZYK Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|