zrzec sie obywatelstwa...
ciekawie sie czyta - katem oka na nas samych, a przy okazji po czesci na temat postu,
poz
Str 2 z 4 |
|
---|---|
marcinb | Post #1 Ocena: 0 2007-11-28 19:03 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2006 Skąd: Newark on Trent |
a props zrzeczenia sie obywatelstwa:
zrzec sie obywatelstwa... ciekawie sie czyta - katem oka na nas samych, a przy okazji po czesci na temat postu, poz Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy, ponieważ wiedza jest ograniczona - Albert Einstein
|
vitek | Post #2 Ocena: 0 2007-11-28 20:19 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2007-11-28 18:28, ironiqus napisał(a): Cytat: W twoim wypadku powinnaś się raczej ubiegać o obywatelstwo Pakistanu. Allaaah akbar!
To raczej nie bylo mile i w dodatku nic merytorycznego do watku nie wnosi. Dlaczego niemiłe? Niemiłe to jest jak ktoś po 1sze pisze że chce pozbyć się polskiego obywatelstwa i to jest dla mnie jako Polaka niemiłe, a poza tym niemiłe jest jak ktoś pisze że jest żoną Anglika a naprawdę ten 'Anglik' jest ciapaty i chodzi do meczetu, to jest dla mnie niemiłe bo lubię szczerość. Na dodatek koleżanka obraziła się na Polskę bo ta nie chciała dać obywatelstwa człowiekowi który z Polski ani nie pochodzi ani tam nie mieszka, a prawdopodobnie nigdy w Polsce nie był, no to już wybaczcie Moim zdaniem jeśi ktoś chce wyzbyć się obywatelstwa bo tak mu przeszkadza bycie Polakiem, powinien być konsekwentny i przestać używać tego języka a co za tym idzie nie wchodzić na to forum The Mythbuster
|
Post #3 Ocena: 0 2007-11-28 20:59 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2007-11-28 21:01 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
iloclaude | Post #5 Ocena: 0 2007-11-29 17:43 (18 lat temu) |
Z nami od: 23-07-2007 Skąd: Luton (Poznan) |
Cytat: 2007-11-28 18:21, vitek napisał(a): W twoim wypadku powinnaś się raczej ubiegać o obywatelstwo Pakistanu. Allaaah akbar! Ty VITEK a kto Ci do cholery powiedzial, ze moj maz jest pakistanczykiem,co????????!!!!!!!!!!!!! :-Y Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!
|
|
|
iloclaude | Post #6 Ocena: 0 2007-11-29 17:52 (18 lat temu) |
Dlaczego niemiłe? Niemiłe to jest jak ktoś po 1sze pisze że chce pozbyć się polskiego obywatelstwa i to jest dla mnie jako Polaka niemiłe, a poza tym niemiłe jest jak ktoś pisze że jest żoną Anglika a naprawdę ten 'Anglik' jest ciapaty i chodzi do meczetu, to jest dla mnie niemiłe bo lubię szczerość. Na dodatek koleżanka obraziła się na Polskę bo ta nie chciała dać obywatelstwa człowiekowi który z Polski ani nie pochodzi ani tam nie mieszka, a prawdopodobnie nigdy w Polsce nie był, no to już wybaczcie Moim zdaniem jeśi ktoś chce wyzbyć się obywatelstwa bo tak mu przeszkadza bycie Polakiem, powinien być konsekwentny i przestać używać tego języka a co za tym idzie nie wchodzić na to forum I JESZCZE JEDNO! MOJ MAZ I JA POLTORA ROKU MIESZKALISMY W POLSCE, PRACOWALISMY, CZYLI CO ZA TYM IDZIE MOJ MAZ BARDZO DOBRZE ZNA JEZYK POLSKI I HISTORIE POLSKI!!!!!!! SLUB ROWNIEZ BRALISMY W POLSCE, WIEC JESLI NIC NIE WIESZ TO SIE DO CHOINKI NIE WTRACAJ!!! JESZCZE RAZ CI NAPISZE, ZE MAZ NIE JEST ANI PAKISTANCZYKIEM ANI INNEJ WIARY NIZ JA, CZYLI RZYMSKOKATOLICKIEJ! POMIMO TEGO Z MOIM MEZEM RACZEJ NIE ROZMAWIAMY W J. POLSKIM ANI W ANGIELSKIM (CHOC OBA DOBRZE ZNAMY!) TYLKO WE FRANCUSKIM, PONIEWAZ UZYWAC POLSKIEGO TO WSYDZIC SIE POLAKOW TAKICH JAK TY- OBLUDNYCH, KLAMLIWYCH RASISTOW!!!! Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!
|
iloclaude | Post #7 Ocena: 0 2007-11-29 18:01 (18 lat temu) |
marcinb; spoko artykul-argumenty chlopaka z reportazu sa prawie takie same jak moje....
Polka jeszcze jestem i bede jeszcze przez okolo 3,5 roku, bo nie zmienie zdania dotyczacego zrzeczenia sie obywatelstwa polskiego. Bo tak na prawde POLSKA jako OJCZYNZA nie dala mi naprawde NIC. Moim rodziom takze takze oni w pelni popieraja moja decyzje. NIE BYLAM PATRIOTKA, jedynie LOKALNA PATRIOTKA-i na zostane, bo kocham moje miasto, TYLKO MIASTO. To ono dawalo mi radosc i daje nadal kiedy sie tam pojawiam! Co mnie nie zabije to mnie wzmocni!!!
|
Jaacek | Post #8 Ocena: 0 2007-11-29 19:47 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2006 Skąd: Londyn |
...wiec dlaczego nie starasz sie o obywatelstwo francuskie?:
|
Jaacek | Post #9 Ocena: 0 2007-11-29 19:52 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2006 Skąd: Londyn |
...i jeszcze jedno co mogl Ci dac tak biedny kraj jak Polska.Polakiem sie jest niezaleznie od tego ile sie dostaje to sie ma gdzies w srodku w sercu ...
|
Post #10 Ocena: 0 2007-11-29 21:06 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|