MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Coming out polskiego księdza w Watykanie: Jestem gejem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 8 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2015-10-08 23:11:45 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Ależ robicie z tego x celebryte. Facet w stanie bezżennym czy kobieta w stanie niezamężnym to wg biblii człowiek niepełny. Czy jest jakaś religia która by w jakiś sposób rozgrzeszała takich ludzi? Zawsze uważałem że taki człowiek jest ułomny, więc dlaczego wystawiać go na piedestał? Każdy ułomny "z natury" powinien spotkać się z powszechnym współczuciem. Czy ułomność wystawiona na "widok" publiczny powinna być powodem do chluby i dumy? W takim wypadku, ja jeszcze dodaje że ten człowiek oprócz tej ułomności, ma umysłową ułomność i powinno się go leczyć w zamkniętym zakładzie.
Czy jestem nietolerancyjny? Czy mam jakąś fobię? Jeżeli tak, toć to nie moja wina. To wina tego, co mnie takiego, na świat powołał.
Uważasz, że moja wypowiedź jest bez sensu?
No to wiec, że jeżeli przybędzie Ci kilka... punktów IQ to dopiero sens zobaczysz.

Uwaga moderatora: edyt moderatora

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zuczek2246

Post #2 Ocena: 0

2015-10-08 23:13:12 (10 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

xxxxx
Idę spac

Uwaga moderatora: KOlejny raz przenosisz dyskusje z jednego tematu do drugiego.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2015-10-08 23:20:18 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2015-10-08 23:11:01, andyopole napisał(a):
Cytat:

2015-10-08 23:04:22, Adacymru napisał(a):
Sa odpowiednie okreslenia, nie trzeba uzywac wulgaryzmow, czy az takim wysilkiem jest uzycie slowa gay np, czy ktos sie stara sprowokowac pyskowke. Pedalowac sobie mozecie na swoim podworku. Kolejne wulgaryzmy zakoncza udzial w dyskusji.

Inna sprawa, ze temat nie jest kolonia watka o islamizacji, niektorzy chyba sie pomylili w jakim temacie dyskutuja.

Ada, a co za roznica czy ktos pisze "pedal" czy "gay"? To pierwsze jest starym (nawet starszym niz ja) okresleniem mezczyzny o wiadomych preferencjach a "gay to kolejne zangielszczenie polskiego jezyka. Potrzebne, lepiej brzmi, bardziej swiatowo? Znaczy przeciez to samo I jest tak samo wulgarne. Bo przeciez nie termin, tylko to co ci chlopcy robia jest wulgarne.*DANCE*

To, ze dla ciebie zwiazki homoseksualne sa wulgarne to twoja sorawa, jak nie narzucasz tego innym, slowo "pedal" jest wulgarne. Napisalam "gay np", co sugeruje ze nie jest to jedynym okresleniem jakiego mozna uznac np= na przyklad. Uzyj polskiego okrelenia jesli ci to odpowiada bardziej, nie chcesz chyba powiedziec ze ppo polsku mozesz tylko rynsztokowym jezykiem mowic???
Ada

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2015-10-08 23:25:55 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2015-10-08 23:20:18, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2015-10-08 23:11:01, andyopole napisał(a):
Cytat:

2015-10-08 23:04:22, Adacymru napisał(a):
Sa odpowiednie okreslenia, nie trzeba uzywac wulgaryzmow, czy az takim wysilkiem jest uzycie slowa gay np, czy ktos sie stara sprowokowac pyskowke. Pedalowac sobie mozecie na swoim podworku. Kolejne wulgaryzmy zakoncza udzial w dyskusji.

Inna sprawa, ze temat nie jest kolonia watka o islamizacji, niektorzy chyba sie pomylili w jakim temacie dyskutuja.

Ada, a co za roznica czy ktos pisze "pedal" czy "gay"? To pierwsze jest starym (nawet starszym niz ja) okresleniem mezczyzny o wiadomych preferencjach a "gay to kolejne zangielszczenie polskiego jezyka. Potrzebne, lepiej brzmi, bardziej swiatowo? Znaczy przeciez to samo I jest tak samo wulgarne. Bo przeciez nie termin, tylko to co ci chlopcy robia jest wulgarne.*DANCE*

To, ze dla ciebie zwiazki homoseksualne sa wulgarne to twoja sorawa, jak nie narzucasz tego innym, slowo "pedal" jest wulgarne. Napisalam "gay np", co sugeruje ze nie jest to jedynym okresleniem jakiego mozna uznac np= na przyklad. Uzyj polskiego okrelenia jesli ci to odpowiada bardziej, nie chcesz chyba powiedziec ze ppo polsku mozesz tylko rynsztokowym jezykiem mowic???

"Pedal" jest rynsztokowym okresleniem?
a jakie jest polskie - eleganckie? Seksualny dewiant? Homoseksualista? Zbyt dlugie do wklepywania z telefonu, np. Jakies krotsze, uswiadom niedouczonego prosze.

Qrde, ale se nababralem w papiery, podpadlem Adzie... *STOP* Juz nie bede...

Juz wiem, bede uzywal wyrazu "pederasta". dlugi ale dobrze sie klepie bo literki blisko siebie na keyboardzie.
Umuslnie uzylem slowa "keyboard" bo tak ponoc jest bardziej swiatowo...

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 08-10-2015 23:32 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2015-10-08 23:33:26 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Orentacja seksualna nie jest w sumie sednem tematu, jak homoseksualista jest zbyt dlugim slowem, temat jest w sumie o zasadach, wartosciach, zmianach i opiniach o nich, czy kosciol ma sie dostosowac do nowych "trendow" czy jak sie komus zmienily priorytety to powinien zmienic zawod, przynaleznosc.

Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2015-10-09 22:17:34 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #7 Ocena: 0

2015-10-09 22:29:03 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Mi, co niektórzy wmawiali że księdzem nie zostaje się z umysłowej choroby, tylko z powołania, z naznaczenia Bożego...
Cytat:

2015-10-08 23:20:18, Adacymru napisał(a):
(...) Napisalam "gay np", co sugeruje ze nie jest to jedynym okresleniem jakiego mozna uznac (...)

No to wyszło że Polacy to gęsi i swego języka nie mogą...

[ Ostatnio edytowany przez: ie2ox4-b 09-10-2015 22:37 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2015-10-09 23:02:27 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2015-10-09 22:17:34, panika napisał(a):
Moim zdaniem, znal zasady, jak zlozyl sluby. Chociaz, kto wie, jak to sie zmieni w ciagu kilkudziesisciu lat. Moze zostac rzeczywiscie swietym od gejow.
Mi jest to obojetne.

Ano znal zasady i co z tego? Kazdy nowozenca zna, przysiega, pije wodke, a potem rozwod. Koscielny, cywilny, jakas roznica? Chyba zadna.
Tak samo ksiadz wierzy w przysiege, ktora sklada, jak kazdy inny. Proponuje zlozyc przysiege o niedrapaniu sie po plecach za kazdym razem jak nas zaswedza. I powodzenia.
Zycie ja zweryfikuje tak samo jak zweryfikuje moja i twoja przysiege malzenska (uprzedzajac posty X Fish..).
Ale hipokryzja to slowo klucz *THUMBS UP*

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2015-10-09 23:18:53 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2015-10-09 23:22:38 (10 lat temu)