MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Coming out polskiego księdza w Watykanie: Jestem gejem.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 6 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

andyopole

Post #1 Ocena: 0

2015-10-08 19:11:56 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2015-10-08 17:26:36, tyniek napisał(a):
Cytat:

2015-10-08 16:55:59, andyopole napisał(a):
Pedal to pedal. Jesli ktokolwiek zapisuje sie do jakiejs bandy: handlarzy narkotykow, janosikow, partii robotniczej, kleru, to musi przestrzegac zasad tam obowiazujacych.
Nie przestrzega - won!
Nie jest to zadne meczennictwo tylko zwykla zdrada i oszustwo. w porzadnych organizacjach rozmowa jest krotka, kulka w leb I tyle.

Aż boję się spytać o jakich to porządnych organizacjach piszesz.

heh, wiadomo, tam gdzie jest duza odpowiedzialnosc. Reszta to "zydzi I cyklisci"....*DANCE*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2015-10-08 19:16:38 (10 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2015-10-08 18:48:33, SweetLiar napisał(a):
Nie sluby sa nieludzkie tylko celibat taki jest. Ludzie maja zony/mezow i tez zdradzaja na boku, a wy sie dziwicie ksieza, ze cisnienia nie wytrzymuja. Wszystko mi jedno (za wyjatkiem pedofilow) czy lubi panow czy panie czy moze jedno i drugie.

Jesli komus nie pasuja rygory organizacji to albo ich przestrzega albo do niej nie wstepuje, proste.
Obojetnie czy obowiazuje celibat, zakaz jedzenia wieprzowiny, bicia zon po polnocy, picia alkoholu czy zabijania swietych krow. Lamiacy rygory wystepuje z organizacji badz jest z niej wyrzucany jako dupek a nie celebryta.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #3 Ocena: 0

2015-10-08 19:37:24 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2015-10-08 19:05:16, x_fish napisał(a):
Cytat:

Nie sluby sa nieludzkie tylko celibat taki jest. Ludzie maja zony/mezow i tez zdradzaja na boku, a wy sie dziwicie ksieza, ze cisnienia nie wytrzymuja. Wszystko mi jedno (za wyjatkiem pedofilow) czy lubi panow czy panie czy moze jedno i drugie.

Widac z tego, ze monogamia tez jest nieludzka skoro niektore osoby nie potrafia sie powstrzymac.
Powinnas z podobna zaciekloscia jak za zniesieniem celibatu walczyc o wykreslenie z przysiegi malzenskiej "... I ślubuję Ci wierność..."
Chociaz dla ciebie sluby swoja droga a zycie swoja wiec w sumie slub w niczym nie przeszkadza. (Pozdrowienia dla meza)

Najpierw mi piszesz, ze mi maz bedzie opowiadal po gazetach jak mnie zdradzal z sasiadem, teraz ze monogamia jest nieludzka, nastepnie sugerujesz, ze nie jestem wierna mezowi, a na koniec powiesz, ze ja rozmywam temat.

Jedyna zacieklosc jaka widze w tym temacie to ta z jaka ty atakujesz moja osobe. Az sie boje o ciebie co bedzie jak Kosciol kiedys jednak zniesie ten celibat, chyba cie z wscieklosci rozniesie na milion kawalkow, zwlascza ze Watykan juz prowadzil dyskusje nad korzysciami i wadami bezzenstwa wsrod ksiezy wiec po cos chyba to robil.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2015-10-08 20:46:23 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2015-10-08 21:42:29 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2015-10-08 19:16:38, andyopole napisał(a):
Cytat:

Jesli komus nie pasuja rygory organizacji to albo ich przestrzega albo do niej nie wstepuje, proste.
Obojetnie czy obowiazuje celibat, zakaz jedzenia wieprzowiny, bicia zon po polnocy, picia alkoholu czy zabijania swietych krow. Lamiacy rygory wystepuje z organizacji badz jest z niej wyrzucany jako dupek a nie celebryta.

Rozmawiamy nadal o cebibacie czy juz tylko o orientacji seksualnej? Bo odnosze wrazenie, ze to ostatnie tak strasznie niektorych uwiera.
Ksieza maja potrzeby zarowno duchowe jak i rodzinne. Oczywiscie nie kazdy, sa rozni ksieza jak my wszyscy jestesmy rozni.

Zdarza sie, ze ludzie zostaja mysliwymi, a potem im sie odwidzi i zostaja weganami, czy nie maja wtedy prawa mowic o okrucienstwie, ktorego wczesniej byli udzialem? Bo jak zaczna to ich nazwiemy celebrytami?

X_fish, dla kogos kto zestawia monogamie i poligamie z celibatem, analogia to rzeczywiscie wyzsza polka *THUMBS UP*
Podobnie jak dla kogos kto na slowo schizma w kosciele, odczuwa potrzebe napisania czegos co grozi banem. Moze wyjdz poza to co znasz z lekcji religii i dowiedz sie, poczytaj wiecej, co pozwoli nam uniknac kolejnych nieporozumien.

[ Ostatnio edytowany przez: SweetLiar 08-10-2015 21:48 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2015-10-08 21:50:14 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2015-10-08 21:55:25 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zakladam, ze chodzi chyba o to ten bohater oczekuje ze caly "klub" dostosuje sie do jego potrzeb. Zasady "klubu" sa takie a nie inne, w kosciele katolickim ksiexzy obowiazuje celibat, i jesli twierdzisz ze te zasady ci nie odpowiadaja, to zmien klub, albo wyrzeknij sie swoich potrzeb. Celibat jest jedna z wazniejszych zasad, pomniejsze zasady zmieniaja sie z begiem czasu, te wazniejsze pozwalaja na zachowanie glownych wartosci "klubu".

Robi ksiadz z siebie sensacje pod tytulem, odkrylem ze nie nadaje sie do powolania, podjalem bledna decyzje, ale zamiast zrobic cos co wiekszosc ludzi robi bez fanfar- zmienic zawod, on krzyczy ze zasady klubu ograniczaja jego charakter, czy wolnosc. Bo on chce zeby klub sie do niego dostosowal, bo takich jak on jest wiecej. Sa inne koscioly, ktore nie bronia zwiazkow, a Bog jest ponoc jeden.

Ada

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2015-10-08 22:09:05 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Cytat:

2015-10-08 21:50:14, x_fish napisał(a):
Cytat:

2015-10-08 21:42:29, SweetLiar napisał(a):
Zdarza sie, ze ludzie zostaja mysliwymi, a potem im sie odwidzi i zostaja weganami czy nie maja wtedy prawa mowic o okrucienstwie, ktorego wczesniej byli udzialem? Bo jak zaczna to ich nazwiemy celebrytami?

X_fish, dla kogos kto zestawia monogamie i poligamie z celibatem, analogia to rzeczywiscie wyzsza polka *THUMBS UP*

Faktycznie slubow czystosci ksiezy nie da sie porownac do slubowania wiernosci w slubie miedzy kobieta i mezczyzna. Slaba analogia.
Juz lepiej porownac do mysliwego, ktory (jest) zostal weganem.
*ROFL*

Dokladnie. Tak samo jak nie da sie porownac przyrzeczenia, ktore skladaja sobie dwoje ludzi sobie nawzajem, do przyrzeczenia, ktore skladasz jakiejs organizacji (niech to beda ci mysliwi). Zawsze mozesz zmienic zdanie i organizacja cie wywali na zbity pysk. Tak sie stalo w tym przypadku w czym wiec problem i co ma do tego monogamia, a juz tym bardziej moj maz???

Brniesz w glupoty X fish i personalne zagrywki z braku innych argumentow.

Fakty sa takie, ze celibat nie jest dogmatem, a tradycja, ale o to juz miej pretensje nie do mnie. Ja tylko stwierdzam fakt, a ze jestem praktyczna to uwazam, ze jak cos nie dziala to trzeba to zmienic.
Oczywiscie, rozumiem hipokryzje udawania, ze ksieza nie maja ludzkich potrzeb, ale to juz co kto lubi.
Watykan jednak bierze pod uwage rozne scenariusze, co jest pocieszajace, ale z drugiej strony grozi to kolejna schizma, o czym pisalam juz wczesniej, a historia lubi sie powtarzac.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2015-10-08 22:15:59 (10 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuczek2246

Post #10 Ocena: 0

2015-10-08 22:29:32 (10 lat temu)

zuczek2246

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2015

Nie rozumiem obrońców tego gościa od Eduardo. Koleś złamał reguły ,które tam panują i wypad bez żalenia się i promowania swojej osoby.
Druga rzecz. Następna sytuacja po muzułmanach ,gdzie 99 procent ludzi myśli inaczej niż ten 1 procent ,ale ten jeden procent narzuca swoje pozostałym 99 procentom. I jeżeli te 99 procent nie zgadza się z tym 1 procentem to jest lament ,nietolerancja i wszystko inne rzeczy ,które ubliżają ludzi tak jak napisał to WUJEK SAM tekst do prostych chłopców. Chłopie trochę lat już mamy a chłopcy to mogą mieć po kilkanaście.
Panowie się kochają to niech koleś zapomni o kościele i zamieszka z nim bez nakazywania kościołowi czy chrześcijanom zaakceptowania sytuacji, że on będzie nowe prawo kościelne pod siebie organizował i wszystko do góry nogami przewracał. Ludzie możecie go bronić ale nie zmuszajcie reszty do akceptowania tej chorej sytuacji bo pogrążacie się oglądaniem świata przez różowe okulary. Jak wcześniej pisałem .Rozochoceni księża zaczną nowe zboczenia pokazywać przed kamerami i ciekawy jestem ,gdzie ta granica ma koniec? Jak ksiądz lubi zwierzęta i powie ,że ma takie zboczenie?TEż będziecie go chronić?

[ Ostatnio edytowany przez: zuczek2246 08-10-2015 22:32 ]

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,