...muzyka-kolory...
...jakie kolory wplywaja na muzyke albo odwrotnie?...
...jak sadzicie?...
...czy dany rodzaj muzyki mozna porownac do jakiegos koloru?...
...pozdrawiam...
dzikusik
buszek
...
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Buch » MUZYKA i JEJ KOLORY |
| Autor | (Odpowiedzi: 6) |
|---|---|
| Anonim | Post #1 2005-03-05 04:40 (4 lata temu) |
|
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
...Witam Milosnie...
...muzyka-kolory... ...jakie kolory wplywaja na muzyke albo odwrotnie?... ...jak sadzicie?... ...czy dany rodzaj muzyki mozna porownac do jakiegos koloru?... ...pozdrawiam... dzikusik buszek ... |
| Dark_Side_of_The_Moon | Post #2 2005-03-05 16:54 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-02-2005 |
najlepiej wpływa zielony pod każdą postacia
|
Post #3 2005-03-05 17:05 (4 lata temu) |
|
|
hm... czerwnony do romantycznej-spokojna ,ciepla,dla zakochanych wiec czerwony ten kolor zawsze kojarzy sie z miloscia
|
| Dark_Side_of_The_Moon | Post #4 2005-03-05 21:09 (4 lata temu) |
a ostatni kawałek janerki (z nowej płytki "plagiaty") jest czarny i dla mne rewelacyjny...
|
| Anonim | Post #5 2005-03-06 02:30 (4 lata temu) |
|
kolory na muzyke a muzyka na kolory. Wszystko to wzgledne. Mysle ze zanim zaczeniemy dopasowywac muzyke do kolorow to pomyslmy; przeciez kolory to obrazy (filmy, spacery, opowiadania) co za tym idzie zaraz jak tylko cos nam nie pasuje to CZRNE a ak jest OK to Niebieskie (pieklo i niebo), itd, ect.
Paranoiczne pytanie. Pytasz o schematy w jakie popadamy? Dalcze np. rasta to takie a nie inne kolory. Bo taka jest flaga, czy tak jest muzyka. Czytamy zanki, mowimy znaki. Pomysl. to nic inego jak tylko SCHEMAT. PARANOJA, metafizyczna psia krew, psia ja mac, suka umitrzona. "... materializm biologiczny autora tej sztuki mówi inaczej: jest to synteza poprawionego psychologizmu Corneliusa i poprawionej monadologii Leibniza. Przez miliardy lat łączyły się i różniczkowały komórki, aby takie ohydne ścierwo, jak ja, mogło o sobie powiedzieć właśnie: "ja"! Ta metafizyczna książęca prostytuta - po co zdrabniać? - psiakrew, psia ją mać, tę sukę umitrzoną..." Witkiewicz, Szewcy |
| Dark_Side_of_The_Moon | Post #6 2005-03-06 07:14 (4 lata temu) |
"W tym właśnie jest moja wielkość. W naszych czasach nie być niczym jest o wiele trudniej niż być czymś. Tego nie zrozumiesz nigdy twoim kurzym mózgiem." Witkiewicz, niepodlaegłość trójkątów
|
| Dark_Side_of_The_Moon | Post #7 2005-03-06 09:57 (4 lata temu) |
no mocne tematy, z muzy i kolorów zeszliśmy na ...
witkiewicz ciężki jest, ale jaki trafny... |