MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przedłużenie umowy najmu

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2007-10-02 19:04 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-10-02 19:32 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Konczy sie umowa i wyprowadzacie sie. Jak chcecie zostac to musicie miec nastepna umowe. To tak w skrocie, bo jest wiele roznych niuansow, ale w zadnym przypadku wlasciciel nie musi sie zgadzac by wynajac Wam na 1 miesiac dluzej.

Pytaja sie wczesniej, bo byc moze wlasciciel ma jakies plany wzgledem mieszkania, moze np chce sprzedac i chce wiedziec na czym stoi.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

iwonam73

Post #3 Ocena: 0

2007-10-02 19:53 (18 lat temu)

iwonam73

Z nami od: 30-09-2007

Witaj.Oczywiscie ze AGENCJA nie ma racji.Umowa najmu przedluza sie aytomatycznie co miesiac jezeli nawet nie pojdziesz i nie podpiszesz przedluzenia umowy.Mowia ze nie mozna bo chca Was jak najdluzej zatrzymac to im na reke.Jezeli sdie nie wywiazuja z umowy np: nie reperuja nic,macie grzyba to mozecie napisac skarge do CUNCIU-u.Masz jakies pytania to pytaj ;) Pozdrawiam
Iwonka

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2007-10-02 19:55 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stokesay

Post #5 Ocena: 0

2007-10-02 20:05 (18 lat temu)

stokesay

Mężczyzna

Z nami od: 30-05-2007

Zgadzam sie z Iwonam73 jesli nie przedluzycie umowy na kolejny okreslony okres nie jest to rownoznaczne z wypowiedzeniem, tylko z przejsciem umowy na czas nieokreslony. Mowi sie ze przedluza sie automatycznie co miesiac, poniewaz miesiac jest okresem wypowiedzenia. Jesli wiec nie chcecie sie wyprowadzic z dniem 30 grudnia, wypowiedzcie umowe po uplywie waznosci aktualnej umowy, ale na pewno agencja nie moze wam tego zabronic, chyba ze sami wypowiedza wam umowe z dniem 30 grudnia (to znaczy poinformuja was ze nie sa zainteresowani podpisaniem kolejnej na czas okreslony)...
Wielu guru mówi, żeby unikać złego towarzystwa, póki się nie jest Mistrzem

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

czarodziej

Post #6 Ocena: 0

2007-10-02 20:22 (18 lat temu)

czarodziej

Mężczyzna

Z nami od: 05-08-2007

Mam mieszkanie wynajęte z agencji i jeśli chodzi o przedłużanie umowy o wynajem to sprawa przedstawia się następująco:Pierwszą umowę dostałem na 6 m-cy drugą również na 6 m-cy i po upływie ostatnich 6-ciu miesięcy nikt mi się nie pytał czy przedłużam umowę po prostu jeśli nie wypowiedziałem umowy jeden miesiąc przed końcem umowy to było równoznaczne z akceptacją umowy na czas nieokreślony oczywiście z możliwością jedno miesięcznego wypowiedzenia.Babka z agencji po prostu wkręca Ci kit.Znam wiele osób które tak samo zawierały umowy.Nie daj się zapchać w kozi róg!!!!!!!!Pozdro.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2007-10-02 20:42 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2007-10-02 21:53 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wystarczy, ze wlasciciel wypowie Wam umowe i po zawodach, wtedy musicie sie wyprowadzic. Umowa zamieni sie w periodic tylko wtedy, gdy Wy nie zlozycie wymowienia i landlord go nie da.
Dlatego agencja mowi, ze przedluzenie umowy na jeden miesiac jest niemozliwe, bo wlasciciel moze chciec podpisac z Wami kolejna umowe na 6-12 miesiecy albo pozegnac sie z Wami. Moze nie chciec wynajac Wam mieszkania na styczen i ma do tego prawo.

Sprawdz tez czy nie podpisalas S21 notice po podpisaniu umowy najmu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #9 Ocena: 0

2023-11-24 08:08:57 (rok temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Mam pytanie. Mam umowę najmu z agencją do 10 lutego 2024.Prawdopodobnie niebawem wyślą emailem renewal na następny rok. Ale ja nie chce podpisywać umowy bo prawdopodobnie będę się przeprowadzał się "na swoje" w pierwszym kwartale 2024 roku. Data nie podana bo domy się jeszcze budują. I nie jestem na 100% pewny dopóki nie dostanę kluczy. Tak już mam dom zarezerwowany , prawników, mam już zaakceptowana przez developera ofertę mortgage ale z doświadczenia z życia wszystko może się jeszcze wydarzyć. Co powinienem odpisać do agencji? Żeby i nie podpisywać umowy na następny rok i żeby mnie nie chcieli się odrazu pozbyc ? Jakie mam prawa? I co jak np dadzą mi mieszkać miesiąc po miesiącu, ktoś inny będzie przychodzić ogladac dom a ja na końcu nie kupię tego swojego i nie będę miał gdzie mieszkać?

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2023-11-24 08:26:16 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Agencje raczej nie wynajmują z miesiąca na miesiac.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,