Forum dyskusyjne

Formalności, Finanse... » Prawo jazdy

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Formalności, Finanse..." opiekują się: Redakcja, AGALON

Strona główna » Formalności, Finanse... » Prawo jazdy

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 45)
Nenna1

Post #1

2007-09-26 09:53 (11 miesięcy temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Z nami od: 22-05-2007

Witam cieplo wszystkich forumowiczow :)
Syn konczy 18 lat i chcialabym mu "zafundowac" kurs prawa jazdy. Czy ktos orientuje sie moze ile taki kurs kosztuje tutaj w Londynie?
I czy mozna ewentualnie /jesli jest bardzo drogi/ rozbic oplaty na raty?Jesli ktos ma jakies informacje zwiazane z tego typu kursami to bylabym bardzo wdzieczna za podzielenie sie nimi.
Pozdrawiam Nenna .
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2

2007-09-26 10:11 (11 miesięcy temu)

vitek

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2007

Zobacz w książce tel. pod Driving Schools albo wyjdź na ulicę i jak będzie przejeżdżał samochód z L zapisz numer telefonu który ma na drzwiach i zadzwoń. Prawdopodobnie będą lepiej wiedzieć niż ludzie na forum :-)
Btw. nie wiem czy się orientujesz ale w Anglii chodzenie na kurs nie jest obowiązkowe żeby dostać stałe prawko.
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Nenna1

Post #3

2007-09-26 10:18 (11 miesięcy temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Dziekuje za rade...nie wiedzialam,ze nie trzeba chodzic na kurs,serio? To na jakiej zasadzie ?Tylko na egzamin ? Jestem zielona w tych sprawach ,wiec prosze sie nie smiac z mojej ignorancji,ja prawko robilam jakies 20 lat temu i to w PRL :D
...Jak latwo zapomniec,przekreslic swoj czas.. Jak latwo - w milczeniu pochylic twarz.. "

Do góry stronyOnline

vitek

Post #4

2007-09-26 10:46 (11 miesięcy temu)

vitek

Mężczyzna

Szybko:
najpierw musi mieć prawko tymczasowe (wnioski są na poczcie)
potem nakleja czerwone L na dowolny samochód i jeździ w towarzystwie osoby która już ma prawko (nie zapomnij o uzupełnieniu danych w polisie!)
jednocześnie ucząc się teorii (księgarnia)
gdy jest gotowy zgłasza się na egzamin po zdaniu którego dostaje stałe prawko, zdejmuje L i pozbywa się osoby towarzyszącej ;-)
'Some call me selfish, some call me strange, but everyone knows that I will never change'

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Nenna1

Post #5

2007-09-26 10:52 (11 miesięcy temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Dzieki.Ale jeszcze jedno wazne /chyba/ czy osoba z ktora jezdzi musi miec angielskie prawko ? czy tez moze miec jak ja i maz - polskie?

Do góry stronyOnline

Maya64

Post #6

2007-09-26 10:59 (11 miesięcy temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

No jezeli polak bedzie uczyl jady w UK drugiego polaka to moga byc marne szanse na zdanie egzaminu.W szczegonosci tego praktycznego.Teorii mozna sie z ksiazki nauczyc, to prawda, ale polecam wziasc pare profesjonalnych lekcji samej jazdy zamiast korzystac z wiedzy znajomych z Polski.Technika jazdy na lekcjach bardzo sie rozni od polskiej wiec lepiej sie z nia zapoznac profesjonalnie niz isc w ciemno.;-)

Do góry stronyOffline

vitek

Post #7

2007-09-26 12:02 (11 miesięcy temu)

vitek

Mężczyzna

Oczywiście można brać lekcje z zawodowym instruktorem.
Prawo jazdy polskie w niczym nie różni się od angielskiego skoro możesz je w każdej chwili wymienić.

PS. Maya zastanawia mnie to co podajesz w rubryce 'skąd'. Czy dobrze rozumiem że twoja wspaniała firma którą sama stworzyłaś i prowadziłaś, zatrudniając Polaków jednak nie była taka wspaniała skoro zbankrutowała a ty wyjechałaś do kaczlandu? 8-)

Do góry stronyOnline

Strona WWW

_Steve_

Post #8

2007-09-26 12:04 (11 miesięcy temu)

_Steve_

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 17-05-2007

A tak sie podepne pod temat, a prawko na autobusy?
Lepiej patyczek pocieńkować niż go poźniej pogrubasić

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Nenna1

Post #9

2007-09-26 12:34 (11 miesięcy temu)

Nenna1

Kobieta

Moderator

Wychodzi na to,ze o prawku na autobusy nikt nic nie wie.
Maya nie obraz sie ,ale maz jezdzi juz jakies 30 lat/z czego 7 w Londynie/ wiec nie sadze azeby nie posiadal praktycznych umiejetnosci /o sobie nie wspomne bo nie wypada samej sie oceniac/
Chodzilo mi tylko o to czy maz moze byc praktycznym nauczycielem majac niewymienione prawko na angielskie.

Do góry stronyOnline

Maya64

Post #10

2007-09-26 13:19 (11 miesięcy temu)

Maya64

Z nami od: 04-02-2007

A mnie chodzilo tylko o to ze polak prosto z polski to moze nie najlepsze wyjscie na nauczyciela nauki jazdy w UK.Nie mam nic przeciw polakom ktorzy tu juz jezdza od jakiegos czasu bo napewno oswoili sie z ruchem drogowym i swietnie sobie radza.
Nie sadzisz jednak ze byloby dobrze zeby po 7 latach jazdy po Londynie wymienic prawo jazdy polskie na angielskie?Zdaje sie ze jazda na polskim prawie tyle lat to nie zgodne z prawem.
Dodam jeszcze ze tak jak ty mialam polskie prawo jazdy 25 lat temu.Co prawda tylko 5 minut i zaden byl ze mnie kierowca w tych czasach ale jak mialam lekcje tutaj to musialam sie zlych nawykow oduczyc zeby zdac tutaj egzamin.

Vitek!!! o czym ty znowu sarkastycznie bredzisz?
Chlopie czy ty naprawde nie masz nic w sobie milego?
Ja cie juz omijam jak karalucha a ty znowu cos dosolisz.
Zejdz mi z drogi bo juz nabieram wizualnego urazu na twoje imie.

Richmond!!
Przepraszam,wybacz ale musialam cos na to odpowiedziec.;-);-);-)

[ Ostatnio edytowany przez: Maya64 26-09-2007 14:25 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony