Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
Działem "Formalności, Finanse..." opiekują się: stokesay, AGALON |
|
Strona główna » Formalności, Finanse... » Mandat za korzystanie z bus lane |
| Autor | Strona: 2 z 2 |
|---|---|
| l_eser | Post #1 2007-09-15 18:14 (rok temu) |
Z nami od: 15-09-2007 |
Dziekuje slicznie!
|
| Tlumacz_Ania | Post #2 2007-09-15 18:22 (rok temu) |
Z nami od: 17-04-2007 Skąd: Na granicy Leics, Derbys i Staffs! |
You're welcome i sprawdz poprzedni post z listem jeszcze raz bo byla dwa bledy, ktore poprawilam.
|
| l_eser | Post #3 2007-09-15 19:10 (rok temu) |
Sprawdz prosze prywatne wiadomosci.
Swietych ani Aniolow nie lepia - niektore pochodza z Warszawy, a mieszkaja w Derbyshire. |
| ex-rak | Post #4 2007-09-15 23:15 (rok temu) |
Z nami od: 25-03-2007 Skąd: West Bridgford |
Te kamery od bus line sa jakos bardziej zakamuflowane niz te do pomiaru predkosci. Ciezko je wypatrzyc.
Daj znac czy Ani czar zadzialal. Nawet ja bym sie nie oparl. [ Ostatnio edytowany przez: ex-rak 15-09-2007 23:15 ] |
| l_eser | Post #5 2007-11-12 18:22 (11 miesięcy temu) |
Witam szanownych forumowiczow!
Czar Ani zadzialal, co niniejszym potwierdzam. Z czterech wystawionych PCN zaplacilem tylko jeden. Jeszcze raz dziekuje ci Aniu przepieknie. I pozdrawiam serdecznie! |
| martanestorowska | Post #6 2007-11-12 19:41 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 22-09-2007 Skąd: Wychbold,Droitwich,Bydgoszcz |
az sie cieplej robi na serduszku jak sie czyta jak jeden drugiemu pomaga.JESTESCIE SUPER
|
| Mona_Liza | Post #7 2007-11-12 19:57 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 17-04-2007 Skąd: Bridgwater |
Te wredne kamery. Wiesz, że w Angli istnieje grupa osób kyóra je niszczy.
Jeśli chcesz mieć spokój to zapłac. Mój przyjaciel miał podobną sytuację, tylko on dostał 3 mandaty za przekroczenie prędkości, w tym samym miejscu o różnych porach. Wkurzył się, bo to były jego pierwsze dni pracy i nie wiedział o speedkamerach a przekroczył może 2-3 mile i pykneli mu zdjęcie. Wiem, że to wkurza. A co on zrobił. Nękali go pismami o płatność, a on im na to wpierw odp, że to niesprawiedliwe, jak tak można 3 mandaty w tym samym miejscu, że dopiero zaczął pracę itd. Odrazu odpowiadam, to nic nie dało. Więc odpisał im, że w takim razie chce aby tą sprawę rozwiązał Sąd. I od tej pory nastąpiła grobowa cisza (z 4 miesiące). Bo tak naprawde koszty rozprawy przerastają koszty tych 3 mandatów. Ale nigdy nie wiadomo, może kiedyś sie odezwą. Sankcje angielskie BOLA finansowo. Monika
|
| krakn | Post #8 2008-05-22 20:39:30 (5 miesięcy temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
Cytat: 2007-11-12 19:57, Mona_Liza napisał(a): Te wredne kamery. Wiesz, że w Angli istnieje grupa osób kyóra je niszczy. [...] Mój przyjaciel miał podobną sytuację, tylko on dostał 3 mandaty za przekroczenie prędkości, w tym samym miejscu o różnych porach. Wkurzył się, bo to były jego pierwsze dni pracy i nie wiedział o speedkamerach a przekroczył może 2-3 mile i pykneli mu zdjęcie. [...] Sankcje angielskie BOLA finansowo. No cóż wandali jest wszędzie pełno, kamery na linie autobusową sa tak samo oznaczone jak inne, zazwyczaj są umieszczone gdzieś na budynkach, albo po prostu na wysokich słupach, czasami podobnie jak speed camery na słupkach, np koło mnie jest kamera na 11 piętrze, obejmuje i wyłapuje cały zjazd ze wzgórza. co do tego ze koleś przekroczył o 2-3 mile nie wierze! dlaczego? bo mnie się zdarza niemal o 5-8, chyba ze jechał gdzieś koło szkoły i była "suwmiareczka" ta trzeaska precyzyjnie ale w takich miejscach są wysepki zwężenia itd , pozostałe mają dość sporą tolerancje. Poza tym jak nazwać kogoś komu lampa błysnęła raz, a on dalej ma to w D i dalej łamie prawo?? Jak dla mnie to mam wątpliwości czy oby jechał trzeźwy? Mnie jak strzeliła lampa z przeciwka to poczułem respekt na długo, a kolesiowi waliło po lusterkach trzy razy i nic he brak słów, ale co tam niedawno był taki co rozwalił samochód i się chwalił (ze niby było czym??) ze skasował trzy barierki a jechał taki nawalony że miał problem trafić do domu gdy uciekł z samochodu, i że nie wie co będzie w sądzie, bo w polsce już raz też skasował samochód po pijaku... Dziwni jacyś. Pewnie że każdy jest omylny, zdążą się że wjedziemy kawałek na linie i walną ci mandat, można się kłócić mnie dali mandat mimo że miałem pozwolenie na parkowanie, odwołałem się i mi anulowali, podobnie bło gdy nie do końca wyskrobałem bilet, ale sądze że następnym razem za gapiostwo zabulę, i nie potraktują tego jako "trening" bom obcy w tym kraju [ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
* ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku
|