MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozwód w Anglii ???

« poprzednia strona

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 7 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

milutka24

Post #1 Ocena: 0

2011-11-17 20:36:33 (13 lat temu)

milutka24

Kobieta

Z nami od: 17-11-2011

Dziekuje bardzo za odpowiedz to teraz juz wiem co mam robic. z tego co wiem trzeba placic za rozwod 340 lub 360 funtow czy bede musiala to zaplacic?? A akt malzenstwa potrzebny jest oryginal czy moze kopia byc??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2011-11-17 20:39:34 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Oryginal aktu malzenstwa, najlepiej juz przetlumaczony na angielski.
Nic nie bedziesz musiala placic.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

hamzder

Post #3 Ocena: 0

2011-12-30 02:01:30 (13 lat temu)

hamzder

Konto usunięte

witam, dwa dni temu po dwunastu latach malzenstwa
majac dwojka wspanialych dzieci dolanczylem do "klubu zdradzanych". Mieszkamy w council house, ktory jest na nas oboje.
Ja postawilem sprawe jasno " jest to rozpad malzenstwa z twojego powodu i musisz sie wyprowadzic."a ona " to jest tez moj dom i ze wzgledu na dzieci musze tu mieszkac, a my mozemy zyc w separacji".
Po tym co nam zrobila jest to dla mnie nie do zaakceptowania.
Z gory dziekuje za pomoc

Do góry stronyOffline

znowu-ciupek

Post #4 Ocena: 0

2011-12-30 02:22:51 (13 lat temu)

znowu-ciupek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-02-2010

Cytat:

2011-12-30 02:01:30, hamzder napisał(a):
witam, dwa dni temu po dwunastu latach malzenstwa
majac dwojka wspanialych dzieci dolanczylem do "klubu zdradzanych". Mieszkamy w council house, ktory jest na nas oboje.
Ja postawilem sprawe jasno " jest to rozpad malzenstwa z twojego powodu i musisz sie wyprowadzic."a ona " to jest tez moj dom i ze wzgledu na dzieci musze tu mieszkac, a my mozemy zyc w separacji".

Racje zona miala...To wasze dzieci dostaly dom z council'u a dokladniej wy zeby tym dzieciom zapewnic dach nad glowa...
To nie wasza wlasnosc zebyscie sie drapali kto zostaje w domu a kto spada.Zostaja dzieci i ta osoba ktorej sad przyzna opieke nad nimi.Zona zaproponowala ci polubownie ze mozecie tam mieszkac wszyscy a nie byc razem.Jesli sie na to nie godzisz a zachodzi taka ewentualnosc ze opieka nad dziecmi zostanie przyznana matc e to mozesz juz szukac lokum...

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-12-30 07:02:03 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #6 Ocena: 0

2011-12-30 08:38:34 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Issakaa, a co to za problem z sumieniem i wyrzucaniem zony z domu?? To jak zona meza wywala bo ja zdradza to ok, ale jak maz niewierna zone chce wyrzcic to juz nie ma sumienia??

On nigdzie nie napisal ze chce ja z dziecmi wyrzucic, a moze to on wlasnie ze wzgledow moralnych bedzie lepszym rodzicem dla dzieci od niej? Pisze ze dzieci sa wspaniale, co samo przez sie dla mnie jest zrozumiale ze kocha swoje pociechy i moim zdaniem jesli rodzice nie chca byc rzem to zrobia dzieciom krzywde dalej razem mieszkajac - klutnie, sprzeczki - dzieci nie powinny byc tego swiadkiem.

Do góry stronyOffline

Bhnladen

Post #7 Ocena: 0

2011-12-30 15:42:20 (13 lat temu)

Bhnladen

Mężczyzna

Z nami od: 20-04-2011

Uaktualniam swojego posta ze strony 4. Więc tak, przede wszystkim doszliśmy z żoną do porozumienia i przestaliśmy się szarpać. Chcemy się rozwieść zgodnie, bez komplikowania sobie życia. Ona jest w ciąży z kolesiem do którego odeszła, ja też mam już kogoś - wiemy o sobie oboje więc problemów nie ma z ukrywaniem się i jakimiś pretensjami. O warunkach rozwodów w Anglii się już naczytałem. Pytanie - oboje chcemy wziąć rozwód w Polsce, ze względu przede wszystkim na koszty. Czy jest to możliwe biorąc pod uwagę fakt iż oboje mieszkamy w Anglii od ok 7 lat, mamy statusy rezydenta no i braliśmy ślub cywilny też w Anglii. Kościelny był w Polsce i nie pamiętam dokładnie ale chyba zgłaszaliśmy fakt zawarcia ślubu w polskim urzędzie stanu cywilnego, ale pewien już nie jestem i jeszcze muszę to sprawdzić. Zatem, czy możemy w Polsce się rozwodzić czy też nie?

Do góry stronyOffline

hamzder

Post #8 Ocena: 0

2012-01-02 20:37:46 (13 lat temu)

hamzder

Konto usunięte

dziekuje za komentarze,
moze nie sumienie ale przywiazanie, a moze milosc do niej, takze dzieci sprawily, ze znowu tworzymy pelna rodzine. bolalo mocno, momentami niedozniesienia, zona czesciowo mi wytlumaczyla co sie stalo i teraz wiem, ze postepowanie z mojej strony moglo choc nie musialo doprowadzic do takiej sytuacji.
moze jestem naiwny ale mysle, ze to zdazenie wzmocnilo nasz zwiazek, oboje sie dowiedzielismy jak wiele moglismy stracic.
pozdrawiam.
mieczak ze mnie!!!

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #9 Ocena: 0

2012-01-02 20:45:24 (13 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Nie mieczak!Podziwiam naprawde...i zycze powodzenia,przyznam sie bez bicia,ze zdrada to cos czego nie potrafie wybaczyc,i dzis w zwiazku z tym mija wlasnie rok od rozwodu.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-04-02 10:41:43 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie