MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

domeryk

Post #1 Ocena: 0

2009-10-04 13:58:56 (16 lat temu)

domeryk

Konto zablokowane

Z nami od: 26-10-2007

Mam pytanie odnośnie Residence Permit UK wysłałem aplikacje z dowodem osobistym koło stycznia 2009 roku wypełniła mi to osoba która wielokrotnie to robiła , podałem adres pod którym mieszkałem czekając do lipca nadal nic nie przyszło , wyjechałem z dziewczyną na urlop , oczywiście zdałem mieszkanie i od razu po powrocie miałem rozpocząć nowy kontrakt jednak troszkę się sytuacja zmieniła wróciłem do Polski czekając na telefon w sprawie nowego kontraktu wszystkie korespondencje trafiały na stary adres ponieważ nie miałem jeszcze nowego adresu. Będąc we wrześniu podjechałem odebrać moją korespondencje na stary adres niestety zamieszkała angielka powiedziała mi , że nie ma pojęcia gdzie one się teraz znajdują ona nic nie posiada , zapytałem agencje gdzie wynajmowałem mieszkanie oni jak zawsze też nic nie wiedzieli kazali pytać obecnego właściciela na pewno przyszły jakieś korespondencje ponieważ przychodziły wyciągi bankowe oraz dwa ostatnie paski z wypłaty gdzie można dowiedzieć się czy została wysłana moje rezydentura i czy mogła inna osoba odebrać bez mojej wiedzy np. zamieszkała angielka która obecnie mieszka po opuszczeniu mojego adresu ??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2009-10-04 14:45:34 (16 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kazdy mogl odebrac Twoje listy oprocz tych za potwierdzeniem odbioru i kazdy mogl zrobic z nimi co chcial, np wyrzucic lub odeslac z powrotem.

Musisz skontaktowac sie z Home Office i dowiedziec sie czy wyslali Ci te dokumenty w ogole, bo moze ciagle je maja.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 04-10-2009 14:46 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

domeryk

Post #3 Ocena: 0

2009-10-04 17:41:43 (16 lat temu)

domeryk

Konto zablokowane

Z nami od: 26-10-2007

Rozumię dziękuję za informacje jest jakaś możliwość , rozmowy w języku Polskim mogę mieć kłopot z wytłumaczeniu tej sprawy , czy może jest jakaś lita lub jakiś raport z nazwiskiem gdzie można to sprawdzić , czyli Residence Permit jest nadawany jako polecony i tylko ja mogę odebrać tak ?

Do góry stronyOffline

Netta6

Post #4 Ocena: 0

2010-06-23 17:31:41 (15 lat temu)

Netta6

Kobieta

Z nami od: 19-01-2006

Czy aby uzyskac prawo stałego pobytu trzeba pracowac przez caly okres 5 lat?

Wypełniając formularz EEA1 trzeba mieć przepracowane 12 miesięcy z przerwami nie dłuższymi niż bodajże 30 dni. Jak to jest w przypadku wypełniania druku EEA3? Wymagany jest okres 5-cio letniego pobytu w UK,i nie przerwanego okresu zatrudnienia?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2010-06-23 19:06:59 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Mozesz byc rowniez samowystarczalna, studiowac, byc utrzymywana przez druga polowe (czyli w pewnym sensie samowystarczalna).
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,