MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Paszport dla dziecka, Brytyjski/Polski?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 8 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2007-07-25 13:53 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2007-07-25 15:00 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Odmieniasz przez przypadki? To łaskawie powiedz jaki to przypadek od vitek brzmi vitus.
A jeśli nie jesteś w stanie, to w takim razie po co wypowiadasz się o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia?
No tak, ale gdybyś tego nie robiła, musiałabyś zamilknąć całkowicie :-D
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mdziuniak

Post #3 Ocena: 0

2007-07-25 15:33 (18 lat temu)

mdziuniak

Z nami od: 20-07-2007

dla zainteresowanych wyrobieniem dowodu os. dla dziecka -muszę wszystkich zasmucić że jest to możliwe tylko w polsce i nie mam zadnego linka do str.ani żadnej strony z informacją na ten temat,wiem że w konsulacie niestety ale nie można wyrobić dziecku dowodu.Tylko dziwi mnie dlaczego? skoro można na dowodzie poruszać się na terenie uni TO UWAŻAM ŻE POWINNA BYĆ TAKA MOŻLIWOŚĆ(niestety nie ma)może kiedzyś wpadną na ten pomysł by ułatwiać ludziom życie a nie utrudniać.Odnośnie tego jak to załatwić w posce -to też jest z tym zachodu i swoje musi to trwać jak to w każdym polskim urzędzie(nam zajęło to 2,5 m-ca)

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2007-07-25 15:35 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mdziuniak

Post #5 Ocena: 0

2007-07-25 15:38 (18 lat temu)

mdziuniak

Z nami od: 20-07-2007

witam cię sedecznie!Rodziłam w UK a konkretnie NHS Luton-Dunstable,moja córka ma teraz 5m-cy

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

annyhill

Post #6 Ocena: 0

2007-07-31 14:08 (18 lat temu)

annyhill

Z nami od: 18-07-2007

Ja mam termin na za 3 tygodnie, w Queen Elisabeth II Hospital w Welwyn. Ale chyba troche rozmywamy watek, zapisze sobie Twoj numer gg :)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

aguchaw

Post #7 Ocena: 0

2007-07-31 15:34 (18 lat temu)

aguchaw

Z nami od: 07-05-2007

oczywiscie dowod osoobisty mozna wyrobic dziecku to jest tzw tymczasowy dowod ale tylko w Polsce
Agucha

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Malutka2007

Post #8 Ocena: 0

2007-07-31 18:38 (18 lat temu)

Malutka2007

Z nami od: 30-07-2007

Witam wszystkich...
prosze napiszcie w jaki sposob mozna wyrobic dziecku dowod osobisty bedac a anglii?
moja corcia ma miesiac i w tym roku zaplanowalismy odwiedziny rodziny meza w Turcji, jednak jak wszyscy wiedza mamy problem z naszym...konsulatem i wyrobieniem paszportu.
jak juz dowiedzialm sie ze bedzie mozliwe wyrobienie paszportu tymczasowego na podstawie brytyjskiego aktu urodzenia to pojawil sie kolejny problem z terminem-najblizsze spotkanie paszportowe bylo na 24 grudnia:-[:-[.
do tego czasu jestem zmuszona czekac, jednak probuje cos zalatwic, zobaczymy co z tego wyjdzie.
chcialam z dzieckiem pojechac do polski zeby zlozyc wniosek o paszport, majac nadzieje ze konsul mi jakos pomoze, a tu odpowiedz ze nie ma mozliwosci wydania paszportu na "powrot do Polski" dla dziecka ktore nie ukonczylo 5 roku zycia.
pomyslalam ze moze wyrobie corce dowod osobisty, ale czy jest to mozliwe jezeli jestem tutaj i nie moge wyjechac? czy tak jak do paszportu wymagaja zlozenia wniosku przez rodzica? jezeli ktos z Was wie cos na ten temat prosze napiszcie.
jestem naprawde zrozpaczona i mam ogromna prosbe, jezeli ktos ma umowione spotkanie paszportowe w najblizszych dniach, tygodniach i nie jest to takie pilne, moze odstapic termin lub zamienic sie na 24 grudnia baaaaardzo pieknie prosze.
pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Malutka2007 01-08-2007 10:46 ]

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #9 Ocena: 0

2007-08-05 21:41 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2007-07-20 13:45, annyhill napisał(a):
Ja wyczytalam na stonie Konsulatu (ale poprawcie mnie, jesli sie myle), ze powinnas umiejscowic akt urodzenia w Polsce i postarac sie o pesel PRZED wizyta paszportowa w konsulacie...

Wiec po koleji co trzeba zrobic (wcale to nie musisz byc Ty ale moze byc ktos z najblizszej rodziny):
-przetlumaczyc brytyjski akt urodzenia u przysieglego w Polsce;
-wyrobic polski akt urodzenia w USC;
-umiejscowic ten akt w USC;
Oczywiscie zwiazane z tym sa oplaty ok 50zl za kazde z podpunktów.

Cytat:

...Dla swojego dziecka chce wlasnie wyrobic tymczasowy na podstawie brytyjskiego aktu...

Nie ludz sie bo moze ci nie wyjsc to. Ja tak próbowalam bo tak pisalo na stronie konsulatu a na miejscu powiedzieli mi, ze teraz nie ma akceptowania brytyjskich aktów urodzenia (co jest dla mnie glupota), chyba ze to nagly wypadek: smierc czlonka rodziny itp.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #10 Ocena: 0

2007-08-05 21:43 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Jesli chodzi o PESEL to wyrabia sie go w Polsce i potrzebny jest on DOPIERO PRZY STARANIU SIE O PASZPORT 5-CIOLETNI.
Urzedasy powiedza ci pewnie, ze dziecko musi zostac zameldowane w Polsce, ale to nieprawda.
Mozesz prywatnie wystapic o nadanie nr. pesel dla dziecka i trwa to ok 3 tygodni (nawet wysla ci to poczta do UK)

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,