MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Paszport dla dziecka, Brytyjski/Polski?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 6 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

GENOWEFA-PIGWA

Post #1 Ocena: 0

2007-07-20 17:24 (18 lat temu)

GENOWEFA-PIGWA

Z nami od: 17-07-2007

Cytat:

2007-07-20 15:53, Nycza napisał(a):
Witam
Z tego co dowiadywalam sie w konsulacie do paszortu tymczasowego (wydawanego dziecku do 5 roku zycia na okres jednego roku) potrzebne jest tylko umiejscowienie angielskiego aktu urodzenia w polsce. PESEL potrzebny jest jezeli chcemy wyrobic dziecku paszport 5 letni, ale z tego co wiem pierwszy paszport jezeli dziecko nie ma skonczonego roku i tak zawsze jest tymczasowy (roczny). Czy ktos wie z autopsji jak to wyglada, bo z doswiadczenia wiem ze pani przez telefon swoje a na miejscu okaze sie ze jednak potrzebny PESEL, nie chcialabym zeby mnie zaskoczono ta nowina kiedy przyjde wyrabiac paszport. Z gory dzieki za info
MAgda

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

GENOWEFA-PIGWA

Post #2 Ocena: 0

2007-07-20 17:29 (18 lat temu)

GENOWEFA-PIGWA

Z nami od: 17-07-2007

Właśnie oczekuję na spotkanie z Konsulem- O ZGROZO!!!- w grudniu!. Wysłałam meila do Konsulatu z pytaniem- czy koniecxzny jest PESEL przy wyrabianiu paszportu niemowlęciu. Otrzymałam odpowiedź. NIE JEST POTRZEBNY.
Na dowód tego, kopiuje odpowiedź z Konsulatu:

Szanowna Pani,
Uprzejmie informujemy, iż do aplikacji o pierwszy paszport dla dziecka nie jest konieczne posiadanie nr PESEL.

Z poważaniem,

Dział Paszportowy
Tak więc....o jedną sprawę mamy mniej.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

mdziuniak

Post #3 Ocena: 0

2007-07-20 18:13 (18 lat temu)

mdziuniak

Z nami od: 20-07-2007

mam do odstąpienia termin na rozmowę w sprawie paszportu na 22 sierpnia-my małej wyrobiliśmy dowód osobisty:-Wwięc ten termin nie jest mi juz potrzebny ,może ktoś jest zainteresowany?

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Dodziunia

Post #4 Ocena: 0

2007-07-20 20:52 (18 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

Cytat:

2007-07-20 17:24, GENOWEFA-PIGWA napisał(a):
Cytat:

2007-07-20 15:53, Nycza napisał(a):
Witam
Z tego co dowiadywalam sie w konsulacie do paszortu tymczasowego (wydawanego dziecku do 5 roku zycia na okres jednego roku) potrzebne jest tylko umiejscowienie angielskiego aktu urodzenia w polsce. PESEL potrzebny jest jezeli chcemy wyrobic dziecku paszport 5 letni, ale z tego co wiem pierwszy paszport jezeli dziecko nie ma skonczonego roku i tak zawsze jest tymczasowy (roczny). Czy ktos wie z autopsji jak to wyglada, bo z doswiadczenia wiem ze pani przez telefon swoje a na miejscu okaze sie ze jednak potrzebny PESEL, nie chcialabym zeby mnie zaskoczono ta nowina kiedy przyjde wyrabiac paszport. Z gory dzieki za info
MAgda

musisz umiejscowic dziecko i wymienic ang.akt urodzenia na polski jesli chcesz otrzymac paszport dlugoterminowy, jesli chodzi o paszport 12-miesieczny potrzebujesz akt urodzenia dziecka brytyjski ale ten dlugi-zupelny, paszporty obojga rodzicow. musicie sie stawic oboje z maluszkiem . koszt paszportu 18F. czas oczekiwania 4tygodnie. powodzenia

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Dodziunia

Post #5 Ocena: 0

2007-07-20 21:19 (18 lat temu)

Dodziunia

Kobieta

Z nami od: 02-05-2007

i jest jeszcze cos. zeby umiejscowic maluszka trzeba miec przetlumaczony ang.akt urodzenia. Trzeba to przetlumaczyc u tlumacza przysieglego ktory jest zameldowany na terenie Polski,bo nasze madre urzedy wymyslily sobie ze nie beda przyjmowac tlumaczen od osob mieszkajacych poza granicami kraju. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

baska4321

Post #6 Ocena: 0

2007-07-22 22:30 (18 lat temu)

baska4321

Z nami od: 30-05-2007

a czy jak mam umiejscowiony akt urodzenia,a moje dziecko ma juz roczny paszport to moge teraz starac sie o ten dlugoterminowy?jestem teraz w Polsce i moglabym zlozyc tu o paszport,bo jak wiadomo w Angli czeka sie na niego baaaardzo dlugo

Do góry stronyOffline

madus3

Post #7 Ocena: 0

2007-07-23 02:35 (18 lat temu)

madus3

Z nami od: 23-07-2007

Jejku byłabym bardzo wdzieczna jezeli mogłbys lub mogłabys mi odstąpic ten termin, wogole od 1,5 miesiąca probuje sie doprosic wczesniejszego temiu na spotkanie ale niestety otrzymuje odpowiedz "prosimy o zrozumienie ale niestety..." A potrzebuje paszortu dla mojego synka jak najszybciej poniewaz moj dziadek jest juz w cięzkim stanie i chciałabym go jeszcze zobaczyc i niestety nie moge zosawic małego tutaj. Prosze o odpowiedz. Moj adres poczty to adus3@wp.pl">madus3@wp.pl

Do góry stronyOffline

mdziuniak

Post #8 Ocena: 0

2007-07-23 09:02 (18 lat temu)

mdziuniak

Z nami od: 20-07-2007

dla wszystkich zainteresowanych moim terminem na sierpień-informuję że już odstąpiłam ten termin(miałam niestety tylko jeden,niestety bo widzę że jest dużo chętnych )Wszystkim życzę powodzenia i cierpliwości w oczekiwaniu!

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

annyhill

Post #9 Ocena: 0

2007-07-23 09:53 (18 lat temu)

annyhill

Z nami od: 18-07-2007

Cytat:

2007-07-20 18:13, mdziuniak napisał(a):
my małej wyrobiliśmy dowód osobisty

A czy mozesz napisac cos wiecej na ten temat? Jaka jest procedura / koszty / czas oczekiwania? Moze masz jakies linki do stron, gdzie to jest opisane?

A tak w ogole, ja tez mieszkam w Hatfield :) Mozna zapytac, czy rodzilas w Polsce czy w UK?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

sebaelland

Post #10 Ocena: 0

2007-07-23 13:13 (18 lat temu)

sebaelland

Z nami od: 29-04-2007

witaj jesli dalej masz to miejsce wolne ,to prosilbym o udostepnienie tego mojej szwagierce ona ma dopiero na pazdziernik,podaje numer jej gg 9331635.z gory dziekuje i pozdrawiam:-D

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,