MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Paszport dla dziecka, Brytyjski/Polski?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 5 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

narviola

Post #1 Ocena: 0

2007-07-16 14:39 (18 lat temu)

narviola

Z nami od: 10-10-2006

TERAZ sie juz wszystko załatwia netem. wejdz na strone konsulatu i tam sie zarejestruj. Najbliższe terminy na grudzień, ale w Twoim przypadku będzie Ciebie interesował termin nie wczesniejszy jak styczeń. Warto to zrobic juz dziś, bowiem podróż do Londynu czeka Was w komplecie-Mama,Tata, i Dzieciątko!:-)
NARVIOLA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

narviola

Post #2 Ocena: 0

2007-07-16 14:44 (18 lat temu)

narviola

Z nami od: 10-10-2006

To może skoro jesteśmy w temacie, ktoś wie więcej ode mnie? Cholera jasna bierze jak sie czyta info. na stronie konsulatu. Co z PESEL-em dla noworodka? Czy należy równocześnie z wnioskime o paszport złożyc wniosek o nadanie nr PESEL-u? Czy obie sprawy idą równolegle? Bo z doświadczenia, urzędnicy lubia odprawiac petenta z kwitkiem.W tym przypadku, nie dotyczałam się szczegółowo w informatorze Konsulatu
NARVIOLA

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2007-07-16 14:46 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Musisz niestety stac dalej w kolejce, jesli Ty albo maz nie macie stalego pobytu w UK lub paszportu brytyjskiego.

W przyszlosci bedziesz mogla wystapic o paszport brytyjski dla dziecka, po spelnieniu odpowiednich kryteriow.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

vitek

Post #4 Ocena: 0

2007-07-16 16:01 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2007-07-16 14:46, Richmond napisał(a):
W przyszlosci bedziesz mogla wystapic o paszport brytyjski dla dziecka

No co ty? Ja bym swojemu dziecku czegoś takiego nie zrobił 8-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #5 Ocena: 0

2007-07-16 16:09 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karmacoma

Post #6 Ocena: 0

2007-07-16 16:40 (18 lat temu)

karmacoma

Z nami od: 26-03-2007

moja corka urodzila sie w anglii ma obywatelstwo angielskie ,ja mam obywatelstwo polskie moj maz jest anglikem...dziecko moze uzyskac brytyjski paszport tylko ze zwiazku malzenskiego..jesli kobieta jest polka i ma chlopaka anglika dziecko nabywa obywatelstwo polskie,dopiero po slubie mozna to zmienic.zreszta na co komus teraz brytyjski paszport?:-)

Do góry stronyOffline

annyhill

Post #7 Ocena: 0

2007-07-20 13:45 (18 lat temu)

annyhill

Z nami od: 18-07-2007

Cytat:

2007-07-16 14:44, narviola napisał(a):
Co z PESEL-em dla noworodka? Czy należy równocześnie z wnioskime o paszport złożyc wniosek o nadanie nr PESEL-u? Czy obie sprawy idą równolegle?

Ja wyczytalam na stonie Konsulatu (ale poprawcie mnie, jesli sie myle), ze powinnas umiejscowic akt urodzenia w Polsce i postarac sie o pesel PRZED wizyta paszportowa w konsulacie, tak zeby moc przedstawic te dokumenty podczas rozmowy.

Jednak na stonie pisza takze: "W uzasadnionych przypadkach konsul moze wystawic paszport [tymczasowy] na podstawie brytyjskiego aktu urodzenia w wypisie zupelnym". Czy ktos wie z autopsji, ktore przypadki sa uznawane za uzasadnione?

Dla swojego dziecka chce wlasnie wyrobic tymczasowy na podstawie brytyjskiego aktu i nie chcialabym uslyszec po 5 miesiacach czekania (spotkanie w grudniu 07), ze moj przypadek jest nieuzasadniony.

Dodam, ze dziecka spodziewam sie pod koniec sierpnia. Zaluje, ze nie zainteresowalam sie wyrabianiem paszportu wczesniej i nie zaklepalam sobie terminu :(

Do góry stronyOffline

Strona WWW

AGALON

Post #8 Ocena: 0

2007-07-20 13:56 (18 lat temu)

AGALON

Konto usunięte

Paszport tymczasowy to tzw zjazdowka - na tym paszporcie dziecko "zjezdza" do kraju i tam umiejscawiasz akt ur, wystepujesz o pesel, wyrabiasz paszport...
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Nycza

Post #9 Ocena: 0

2007-07-20 15:53 (18 lat temu)

Nycza

Kobieta

Z nami od: 25-01-2007

Witam
Z tego co dowiadywalam sie w konsulacie do paszortu tymczasowego (wydawanego dziecku do 5 roku zycia na okres jednego roku) potrzebne jest tylko umiejscowienie angielskiego aktu urodzenia w polsce. PESEL potrzebny jest jezeli chcemy wyrobic dziecku paszport 5 letni, ale z tego co wiem pierwszy paszport jezeli dziecko nie ma skonczonego roku i tak zawsze jest tymczasowy (roczny). Czy ktos wie z autopsji jak to wyglada, bo z doswiadczenia wiem ze pani przez telefon swoje a na miejscu okaze sie ze jednak potrzebny PESEL, nie chcialabym zeby mnie zaskoczono ta nowina kiedy przyjde wyrabiac paszport. Z gory dzieki za info
MAgda

Do góry stronyOffline

vitek

Post #10 Ocena: 0

2007-07-20 16:51 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2007-07-16 16:09, Tlumacz_Ania napisał(a):
A czemu nie, jesli mozna zapytac?

Ano temu że jestem Polakiem, moja żona Polką i dzieci też Polakami są. Ichni paszport czy obywatelstwo tak mi potrzebne jak dziura w moście.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 5 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,