MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Paszport dla dziecka, Brytyjski/Polski?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 11 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mateo83

Post #1 Ocena: 0

2007-08-18 14:00 (18 lat temu)

Mateo83

Mężczyzna

Z nami od: 07-06-2007

W UK nie ma prawa ziemi, czyli jesli jakiekolwiek dziecko urodzi sie w UK, to nie dostaje automatycznie obywatelstwa (jak to sie ponoc dzieje w USA). Reszte sobie dopowiedzcie.
Once a Red always a Red.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

Mateo83

Post #2 Ocena: 0

2007-08-18 14:17 (18 lat temu)

Mateo83

Mężczyzna

Z nami od: 07-06-2007

Jak czytam wypowiedzi co niektorych to noz sie otwiera. Do czego wam jest potrzebny paszport brytyjski? Ok, pomieszkacie tu pare lat, spelnicie niektore kryteria, dostaniecie paszport. Niektorzy przyjezdzaja tutaj i zaraz sie goraczkuja kiedy dostana ten sliczny paszport brytyjski w czerwonych okladkach. Co z nim chcecie robic? Wyjechac do USA/Kanady/Australii/Nowej Zelandii? Widze ze co niektorzy sprzedaliby za niego dusze diablu. Jestesmy POLAKAMI, dopiero potem mieszkancami UK.
Pozdrawaim
Once a Red always a Red.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

kate73

Post #3 Ocena: 0

2007-08-18 16:21 (18 lat temu)

kate73

Z nami od: 23-06-2007

Ja chce polski paszport aby moc wyjechac do Polski,gdyby nie sytuacja ktora zmusza mnie do wyjazdu w grudniu poczekalabym na termin w styczniu.Poprosilam o pomoc a zostalam obrzucona epitetami.Cenie sobie wszystkie uwagi ale niektore sa obrazliwe a nie temu sluzy forum.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

daevar

Post #4 Ocena: 0

2007-08-18 16:56 (18 lat temu)

daevar

Mężczyzna

Z nami od: 18-01-2006

Wszyscy przyjechaliśmy tutaj właściwie z dwóch powodów - pieniędzy i sytuacji życiowej. Więc może zamiast rzucać w siebie mięsem zaczniemy sobie nawzajem pomagać? Wiem, wiem - historie jak to Polak Polaka potrafi załatwić... Dobra i co z tego? Jeżeli nie znajdą się wśród nas ludzie życzliwi, którzy nawet jeśli nie są w stanie pomóc chociaż odpiszą na forum coś z sensem, to kiepsko widzę całą sprawę.
Jak się nie ma co się lubi, to się kradnie co popadnie.

Do góry stronyOffline

rom_ek

Post #5 Ocena: 0

2007-08-25 17:29 (18 lat temu)

rom_ek

Z nami od: 24-08-2007

Witam
Czy ktoś nie orientuje się czy do wyrobienia później paszportu dla dziecka w Polsce wymagane jest, żeby rodzice byli tam zameldowani? Przecież wiele osób wymeldowało się przed przyjazdem tutaj i posiada tylko angielski meldunek.
Pozdrawiam
Roman

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #6 Ocena: 0

2007-08-25 23:22 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Zameldowanie rodziców oraz dziecka w Polsce nie jest wymagane.

Kazdemu obywatelowi polskiemu przysluguje prawo do paszportu nawet jesli nie ma stalego zameldowania na terenie RP.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

natki85

Post #7 Ocena: 0

2008-02-10 02:41:51 (17 lat temu)

natki85

Kobieta

Z nami od: 10-02-2008

ja juz roznie slyszalam w domu mam wniosek a nie wiem co robic ojciec mojego dziecka mieszka tu od 14 lat jednak ja nie chce zeby paszport dla malego byl wyrabiany z jego udzialem bo on ktoregos dnia moze znikanac ehhh on jest polakiem powiedzcie mi prosze jak mam zrobic zeby nie wyrabiac paszportu z nim on jest wpisany w akcie urodzenia jako ojciec al maly ma moje nazwisko :-[:-[

Do góry stronyOffline

vitek

Post #8 Ocena: 0

2008-02-10 11:06:38 (17 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

bo on ktoregos dnia moze zniknac

Mówię wam, przy tym forum każda komedia wysiada.

Nie ma sposobu żeby ominąć ojca (jeżeli figuruje w metryce) przy robieniu paszportu. Ale jak już paszport będzie to tato może sobie znikać i nic.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

natki85

Post #9 Ocena: 0

2008-02-10 16:48:00 (17 lat temu)

natki85

Kobieta

Z nami od: 10-02-2008

wysiada kazda komedia hehe bardzo smieszne potrzebuje rady :-[szkode ze Cie to bawi

Do góry stronyOffline

martapol

Post #10 Ocena: 0

2010-03-06 14:08:55 (15 lat temu)

martapol

Kobieta

Z nami od: 06-03-2010

Witam, nie czytałam wszystkich odpowiedzi na pytanie ale również zamierzam ubiegać się o brytyjski paszport dla mojej 2-tygodniowej córeczki ze względu na ogrom formalności w ambasadzie i długi czas oczekiwania a na majówkę musimy być w Polsce na chrzcinach mojej siostrzenicy :)
Zapytałam ostatnio mojej pielęgniarki środowiskowej czy orientuje się w takich sprawach i gdzie szukać informacji na ten temat, dobrze zrobiłam, poradziła mi iść do biura porad obywatelskich, tam otrzymam darmową pomoc przy formalnościach związanych z benefitami i wszystkie niezbędne informacje które mnie interesują. W poniedziałek odwiedzę to biuro i dowiem się czy jest szansa na paszporcik dla córci :) je

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,