Cytat:
2022-07-26 17:02:26, niebieskieucho napisał(a):
2. odrzut, bo starałem się o wtórnik, a w ewidencji mieli angielskie. Ponadto, chcieli zaświadczenie, że jeździłem autem ubezpieczonym.
3. odrzut, bo prawo jazdy nie jest z kraju UE i musi być przetłumaczone. Na pytanie czy dokument potwierdzający ubezpieczenie auta i bezszkodową jazdę, też musi być przetłumaczony, inna odrzekła, że nie nie ma wymogu przedkładania takiego dokumentu, natomiast jest konieczność podania numeru NIN (!), żeby (rzekomo?) mogli sprawdzić moje brytyjskie prawo jazdy.
Z takim oto cyrkiem trzeba się liczyć, gdyby ktoś miał zamiar ubiegać się o wydanie polskiego.
czyli w systemie polskim jest informacja, ze nasze angielskie prawko z UK istnieje? (ze bylo wymienione z PL na brytyjskie)
co to za dokumenty potwierdzajace ubezpieczenie auta? to ten dokument co dostajemy gdy kupujemy ubezpieczenie auta w UK? takie potwierdzenie na rok?
i co to za dokument potwierdzajacy bezszkodowa jazde? trzeba sie odezwac do ubezpieczalni w UK o to?
Cytat:
Twoja supozycja jest chybiona. Nigdy nie tworzę problemów. Moja podejrzliwość wzięła się stąd, że panienka z okienka próbowała wysondować od jak dawna mnie nie było
ale po co by jej byla ta informacja potrzebna jak dawno Cie nie bylo? mysle ze raczej chodzi o NIN dla celow podatkowych