Witam,
Planuje przeslac wieksza kwote, cos miedzy 100tys a 150tys zloty, na moje konto w UK. Nigdy wczesniej nie transferowalem takich pieniazkow, czy jest moze ktos kto to robil i mogl by cos na ten temat opowiedziec z doswiadczenia.
|
|
---|---|
Mobi11 | Post #1 Ocena: 0 2021-10-28 11:10:35 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-02-2014 Skąd: Manchester |
Witam,
Planuje przeslac wieksza kwote, cos miedzy 100tys a 150tys zloty, na moje konto w UK. Nigdy wczesniej nie transferowalem takich pieniazkow, czy jest moze ktos kto to robil i mogl by cos na ten temat opowiedziec z doswiadczenia. |
Emeryt56 | Post #2 Ocena: 0 2021-10-28 13:05:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Ja kiedyś to robiłem za pomocą Alior Kantor.
Mam konto w Alior Bank więc łatwo było otworzyć konto w Alior Kantor. Przelałem z Alior Bank pieniądze do Alior Kantor gdzie po dobrym kursie kupiłem funty i zrobiłem transfer do Banku w UK. Podobna procedura jest w SANTANDER BANK i kursy wymiany podobne. Nie robić żadnej wymiany waluty w dni weekendowe bo kursy wymiany są bardzo nie korzystne. Tu na forum jest kilka wątków na ten temat. Np. http://www.mojawyspa.co.uk/forum/42/57024/Transfer-pieniedzy-z-Polski-do-UK,20 Tak czy tak to trzeba wszystko sprawdzić bo procedury mogą ulec zmianie. |
|