MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

UK citizenship- warto?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 4 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2021-09-06 08:28:59 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2021-09-05 20:48:08, cris82 napisał(a):
mam obywatelstwo wpadam i zyje w uk kiedy mam na to ochote skazani na pobyt sa tu tylko s.statutowcy

gardza paszportem kraju ktory zmienil ich zycie tacy k..de dumni co? obywatelstwo b. ? phi! ja mam swoja godnosc! 😅 ciekawe czy inne nacje tez maja takie idiotyczne podejscie pewnie cala dumna sciana wschodnia...

ja jak najbardziej rozumiem taka postawe jest za drogo- nic mi to nie daje

ale tutaj ewidentnie prezentowana jest postawa dumy narodowej wielkich patriotow 😅 zyja tu po 20lat dzieci czesto nie znaja polskiego ale obywatelstwo beee tylko gorszy sort Polakow jest wstanie pasc przed krolowa na kolana hehe

Bzdury piszesz Cris , po pierwsze SS tez mogą tu wpaść kiedy tylko chcą, wystarczy jeden dzień w ciągu 5 lat . Po drugie za co ja mam być wdzięczny Anglii ? To raczej brytyjski przemysl i gospodarka powinna być wdzięczna Polakom , Rumunom i innym wschodnioeuropejskim nacjom za siłę robocza. Jej braki juz widzimy , chociażby kierowców ciężarówek brakuje ponad 100k a będzie coraz gorzej . Brexit niedługo odbije im się czkawką. Tak fałszywego narodu nigdy nie widziałem. Myślisz że oni mówiąc ci goodmorning how are you Cie kochają? Mowia to fałszywie jednocześnie obgadując imigrantów w domowym zaciszu . Dla nich zawsze nim będziesz i żaden papier tego nie zmieni . Nie wiem chciałeś poczuc się z nim kimś lepszym ? Kim ? Wystarczy spojrzeć na wydarzenia z ostatnich dni by zobaczyć jaki to obludny naród. Wielki rasistowski skandal po meczu z Węgrami a zapomnieli jak kilka tygodni temu opluwali swoich zawodników w rasistowski sposób a angielskie ... zniszczyło ulice Londynu. Nie zapominajmy o ich "pomocy" podczas drugiej wojny światowej a zwłaszcza PO DRUGIEJ WOJNIE SWIATOWEJ i sprzedaniu Polski Stalinowi . Oczywiście bez polskiego złota. Teraz wielcy BLM a grabili , gwałcili i zabijali na całym świecie. Nie chce mieć z nimi nic wspólnego. Mój syn mówi po polsku . Ma również polski paszport . Brytyjski tez ale tylko ze względów formalnych. Odzyskam chociaż część polskiego złota, chociażby milionowy ułamek i spadam , nie wyobrażam sobie mieszkać tu na zawsze

Opinia moderatora: Post częściowo edytowany z obraźliwej wypowiedzi. Konefka

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2021-09-06 08:43:35 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

tak tak a Polacy w Polsce maja chodzic na kolanach przed ukraincami

stary a co mnie obchodzi co o mnie mysla anglicy japonczycy czy kurdowie

ja mam podejscie jak cygan wywalone mam na to mysle ze wiecej pogardy spotkalo mnie z twojej strony na tym forum

moze nie bezposrednio ale w przeszlosci popularne tu byly okreslenia "farbowane lisy" itp na osoby ktore obywatelstwo wyrobily

czesto byl tu widoczny brak poszanowania takiej decyzji : P

czasami sie niepo$ajcie ze szczescia myslac o tym upadku uk po brexicie pierwsza prace jak podejmowalem w 2006 w uk (krotki epizod) to juz wtedy! juz wtedy te bzdury slyszalem" co oni by bez nas zrobili wszysyko by padlo" nic nigdy tu nie padnie oswojcie sie z ta mysla

zwlaszcza dlatego ze obywatelstwo brytyjskie wam smierdzi ale brytyjskie funty juz nie ...o nie one pachna na tyle cudownie ze mozna tu przesiedziec cale zycie

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2021-09-06 08:45:17 (4 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Wielim, co to znaczy, ze Twoj syn ma brytyjski paszport ze wzgledow formalnych? Kazdy sie ubiega o obywatelstwo ze wzgledow formalnych. Dlaczego mu wyrobiles paszport? Czyli jednak widzisz w tym sens, jesli nie dla siebie, to dla dziecka. Co do reszty- off topic. Trzymajmy sie tematu.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2021-09-06 08:53:49 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2021-09-06 08:45:17, Turefu napisał(a):
Wielim, co to znaczy, ze Twoj syn ma brytyjski paszport ze wzgledow formalnych? Kazdy sie ubiega o obywatelstwo ze wzgledow formalnych. Dlaczego mu wyrobiles paszport? Czyli jednak widzisz w tym sens, jesli nie dla siebie, to dla dziecka. Co do reszty- off topic. Trzymajmy sie tematu.

Sens byl taki ze potrzebowałem szybko paszportu a angielski paszport można bylo załatwić dużo szybciej co chyba oczywiste , tak samo jak polski paszport w Polsce. Ale byłem w Anglii . Ale nadrobiłem zaległości szybko , syn ma i pesel, i polski dowod i paszport. Mało tego od tego tygodnia idzie w weekend do polskiej szkoły. I dziecko będzie miało wybor co będzie chciało robić w przyszłości i gdzie mieszkać z czym się utożsamiać. Ja taki wybór mam i nie przyjmę nigdy obywatelstwa innego kraju a zwłaszcza takiego jak Anglia.
Criss do tego co napisałes, że od 2006 mówią że "co oni by bez nas zrobili" hahaha no tylko od 2006 imigrantow nie brakowało, a było coraz więcej. A teraz nie będzie tego komfortu. Już teraz brakuje towarów w sklepach , magazyny puste , mc Donald zrezygnował ze sprzedawania szejków bo nie ma kto mleka dostarczyć i tak dalej . A będzie coraz gorzej . Narazie pandemia to nie widać ale rok czy dwa a zobaczysz ile ludzi będzie brakować w branży turystycznej i gastronomicznej. Nie wspomnę o magazynach i fabrykach. Amazon juz na dzień dzisiejszy placi £1000 bonusa dla nowych pracowników!!! Nie wspomnę o budżecie bo wg badan imigranci z nowych krajów jako jedyni WIECEJ WPŁACALI DO KASY NIZ WYPLACALI
Co do farbowanych lisow jest nawet takie przysłowie ale nie będę pisać bo może ktoś czuć się urażony na forum .
Miłego dnia

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 06-09-2021 08:59 ]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #5 Ocena: 0

2021-09-06 09:00:12 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-09-06 07:30:20, galadriel napisał(a):
Tu nie chodzi o wizy do usa. Zanim pomysl brexitu zaswital w umyslach tutejszych nigeli to moze i sensu w wyrabianiu obywatelstwa nie bylo. Teraz- dla bezpieczenstwa miec ten papier warto. To nie kwestia ideologii ani patriotyzmu tylko pragmatyzm. Zabezpieczenie.

Dalej nie widzę sensu, brexit nic nie zmienił. Tylko rąk do pracy brakuje i puste półki, nie ma to związku z obywatelstwem, bo ludzie nie zostali pozbawieni możliwości pracy. U nas może 10% tubylców pracuje, reszta z poza, nie mam pojęcia czy ludzie ci mają obywatelstwa, wiem, że Bułgarka sobie niedawno zrobiła, bo ma męża Anglika.

Wyrobiłam chłopakom konta w banku z polskimi paszportami w 5 sekund, nikt nawet powieką nie mrugnął - SS owszem potrzebne.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #6 Ocena: 0

2021-09-06 09:04:59 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2021-09-05 18:35:09, violettaphotography napisał(a):
Cytat:

2021-09-05 18:13:07, ZlotaPerla1 napisał(a):
Cytat:

2021-09-05 15:50:09, Wielim napisał(a):
I za darmo bym nie wziął

To tak jak i ja ;-)

Nie wiadomo czy nawet za pieniadze byscie uzyskali, tut wasz problem :-]

Tzn? Mialem nie komentować ale denerwują mnie Twoje puste komentarze bez uzasadnienia . Spełniam wszystkie wymogi prawne i finansowe. Same testy można sprawdzić w internecie. Pytania banalnie proste . Więc nie wiem po co ten glupi komentarz? Kwestia czy ktoś chce czy nie chce i dlaczego

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2021-09-06 09:34:30 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

"Ja taki wybór mam i nie przyjmę nigdy obywatelstwa innego kraju a zwłaszcza takiego jak Anglia."

haha faktycznie masz wybor zyjesz w kraju ktorego sie brzydzisz i jego obywateli ale bedziesz tu siedzial bo dudki wazniejsze ot i caly twoj wybor jestes niajemnikiem ktory bedzie siedzial w syfie ktorego nienawidzi dla kasy : )

wielka mi tragedia ze amazon daje bonusy nowym pracownikom anglia to duze biznesy jesli zaplaca cos wiecej niz minimalna to krzywda im sie nie stanie

chodze po sklepach zarcia jest od zatrzesienia szybciej wyciagniecie kopyta niz sie doczekacie waszego wymarzonego brexigedonu... 😅

jeszcze dodam ze najemnik to brzmi tak ostro tymczasem ty wozisz anglikow z jednego punktu do drugiego swiadczysz im swoje uslugi czyli usugujesz im na co dzien : ))

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 06-09-2021 09:42 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2021-09-06 09:55:14 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Tak masz racje , robie to dla kasy i tylko dlatego tu jestem obecnie (wcześniej miałem inne powody i przyjechałem tu w zupełnie innych okolicznościach) . Teraz interesują mnie tu tylko pieniądze. Chociaż mieszkam tu 14 lat to nie utożsamiam się z tym krajem i pewnie nigdy się to nie zmieni. I nie , nie brzydzę się tym krajem , ani jego obywatelami , za daleko to zrozumiałeś. Po prostu nie lubię tego kraju , albo może łagodniej, jest mi po prostu obojętny i nie obchodzi mnie zbytnio co się z nim stanie w przyszłości. Nie jestem z nim emocjonalnie związany. I nie widzę potrzeby robienia obywatelstwa tego kraju które nie jest mi do niczego potrzebne . Jestem dumnym posiadaczem polskiego paszportu i nie wstydzę się tego . Tym bardziej nie robie z siebie debiut rozmawiając z dzieckiem po angielsku ;)

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 06-09-2021 09:58 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2021-09-06 10:20:40 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

czyli sprzedajesz swoje zycie dla garsci funciakow zamiast byc dumnym Polakiem w Polsce ty wolisz byc nowoczesnym niewolnikiem w obcym kraju : )

no i spoko najwazniejsze to ustalic stan rzeczy : P

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2021-09-06 10:34:16 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Cytat:

2021-09-06 10:20:40, cris82 napisał(a):
czyli sprzedajesz swoje zycie dla garsci funciakow zamiast byc dumnym Polakiem w Polsce ty wolisz byc nowoczesnym niewolnikiem w obcym kraju : )

no i spoko najwazniejsze to ustalic stan rzeczy : P

Odbieram polską naleznosc , na różne sposoby by później całość wydać w Polsce i przyczynić się do jej daleszego rozwoju gospodarczego. Lepsze to niż płacić podatki na socjale dla ludzi w uk którzy w zaciszu domu z councilu finansowanego z pieniędzy podatników na ciebie plują...

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,