Str 7 z 9 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2021-02-06 20:34:38 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
sprezentuj im pare zlotych monet niech poczuja jakie to mile uczucie posiadac troche zlota
|
radzik77 | Post #2 Ocena: 0 2021-02-06 20:41:33 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Pytanie po co ich chcesz do tego przekonywac? Nie uszczesliwiaj innych na sile. Sam wiesz najlepiej, że to tylko doprowadzi do konfliktu jak będziesz cisnal.
|
xxxx1234 | Post #3 Ocena: 0 2021-02-06 20:51:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Radzik bo martwię się tym, że jak oby do tego nie doszło wywróci się ich bank albo dojdzie do jakiejś mega inflacji, to na stare lata zostaną bez pieniędzy, a czyj to będzie problem mój i mojego brata, ja w pewien sposób próbuje im, sobie i bratu oszczędzić nerwów i stresu.
|
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2021-02-06 21:01:00 (4 lata temu) |
lepiej zamiast nerwow i problemow miec troche zlota wiadomo
moze na poczatek niech otworza z 3-4 konta i podziela majatek przeciez nic nowego tu nie zrobia pokaz im jakis artykul o gwarantowanym funduszu niech sami przeczytaja wiesz ojciec moze podchodzi z dystansem bo moze byles mlokosem cale zycie a teraz nasluchales sie yuotubowego wieszcza i mydlisz ze pozjadales wszystkie rozumy poki co to oni maja fortune a ty na dorobku jestes tak to przynajmniej wyglada z twojego opisu moze to oni ciebie powinni edukowac ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 06-02-2021 21:09 ] |
radzik77 | Post #5 Ocena: 0 2021-02-06 21:42:48 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-02-06 20:51:01, xxxx1234 napisał(a): Radzik bo martwię się tym, że jak oby do tego nie doszło wywróci się ich bank albo dojdzie do jakiejś mega inflacji, to na stare lata zostaną bez pieniędzy, a czyj to będzie problem mój i mojego brata, ja w pewien sposób próbuje im, sobie i bratu oszczędzić nerwów i stresu. Na pewne sprawy wpływu nie mamy. Znasz swoich rodzicow lepiej niż my i zapewne już wiesz czy warto dalej próbować. Ja swoich do niczego nie przekonuje bo nie widzę takiej potrzeby. Przeszli w swoim zyciu wiele, nie chce psuc im tego co mają teraz. Psuc poczucia bezpieczenstwa, nawet jeśli jest zludne. Strach przed nieznanym nie da im spać. Zamiast ich do czegoś zmuszac, odpusc. Będziesz w stanie, to po możesz, nie będziesz to też sobie poradza. |
|
|
xxxx1234 | Post #6 Ocena: 0 2021-02-07 14:08:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Cris mój tato to jest taki typ człowieka, któremu jak by sam Warren Buffett powiedział kup złoto to stwierdził by, że on się nie zna. Czy ma prawo uznawać mnie za małolata, który naoglądał się YT moim zdaniem nie, ja już wieku 18 lat potrafiłem się ogarnąć jako uczeń technikum załatwiłem sobie praktykę "na lewo" w polskiej firmie, a na ten czas pojechałem do pracy do Austrii, później na wakacjach też pracowałem w Austrii, z której wróciłem kupionym tam golfem 3 piękne czasy, szkołę średnią łączyłem z pracą na wysokościach przyjemne z pożytecznym od 14 roku życia uprawiam wspinaczkę w trakcie studiów razem z kolegą mieliśmy swoją firmę pracowaliśmy na linach nawet w więzieniu wymienialiśmy kraty w oknach (pamiętam, że obawiałem się żeby, któryś z "pensjonariuszy" nie uszkodził nam liny też ciekawe 2 miesiące mojego życia). Faktycznie czasem coś tam zdarzało się zawalić bo nie zdążyłem z gór wrócić na czas, poza tym bardzo często proszę żeby kupili mi książki do tej pory tak na oko kupili mi około 25-30 pozycji związanych ekonomią i inwestowaniem więc raczej rozumieją to, że jednak "jakąś" wiedze mam na ten temat.
Radzik dzięki za Twoją opinię pomogła mi spojrzeć na ten temat z zupełnie innej perspektywy. |
cris82 | Post #7 Ocena: +1 2021-02-08 19:21:38 (4 lata temu) |
tylko bez wykladow ze sprzedaz przenosi sie do sieci itp: )
fajnie wyglada hammerson szkoda ze dopiero teraz rzucilem okiem naprawde wierzycie w to ze brytyjczycy mieliby zmienic styo zycia po lockdownie przestac uprawiac shoping w galeriach ? ![]() poki co jest mala dywidenda ale przyjdzie dzien ze pewnie wroci do przyzwoitych poziomow [ Ostatnio edytowany przez: cris82 08-02-2021 19:22 ] |
radzik77 | Post #8 Ocena: 0 2021-02-09 07:56:38 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
TWST, QCOM
Buy the dip |
xxxemi | Post #9 Ocena: 0 2021-02-10 18:40:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-12-2011 Skąd: kto wie? |
Czy mając jakieś oszczędności lepiej wpłacić na mortgage czy może jednak zainwestować w jakiś kruszec?
Przyznaje ze nie bardzo się w sprawach inwestycyjnych orientuje, a widzę że nie jeden z Was ma ogromną wiedzę w tym temacie. Co byście zrobili? |
Gwontownik | Post #10 Ocena: 0 2021-02-10 20:23:26 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
[LIST]
Cytat: 2021-02-10 18:40:05, xxxemi napisał(a): Czy mając jakieś oszczędności lepiej wpłacić na mortgage czy może jednak zainwestować w jakiś kruszec? Przyznaje ze nie bardzo się w sprawach inwestycyjnych orientuje, a widzę że nie jeden z Was ma ogromną wiedzę w tym temacie. Co byście zrobili? Moim zdaniem lepiej zainwestować, bo; 1. mortgage jest nisko oprocentowany więc kwota zadłużenia nie wzrasta nie wiadomo jak bardzo. 2. W razie czego zawsze możesz spłacić sprzedając kruszec czy inna inwestycję. 3. Nawet w przypadku nagłej zmiany kursu GBP i oszczędności i zadłużenie masz w tym samym pieniądzu. Należy jednak pamiętać o tym, że inwestując w cokolwiek zyski możesz podliczyć dopiero po spieniężeniu inwestycji, która w rzeczywistości nie musi przynieść zysków. Tzw. ryzyko inwestycyjne. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 10-02-2021 20:29 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|