MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 7 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikana36

Post #1 Ocena: 0

2022-10-10 17:13:50 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Mi sie zdarzyla blokada kart pare razy, kredytowa Lloyds, bierzaca LLoyds, kredytowa Halifax ( nie w tym samym czasie). Zawsze odblokowywali po telefonie i przejsciu security, zawsze tlumaczyli , ze to standardowe procedury (losowo blokuja karty do weryfikacji). Ja nie mialam nigdy problemu bo zawsze to bylo w UK a ja kart to akurat mam zapas.
Ale kolege kiedys pieknie Barclays zalatwil- na wakacjach, blokujac mu jednoczesnie kredytowa i debetowa, konto firmowe i osobiste i kazac stawic sie w branch osobiscie w celu idntyfikacji. Jak juz wrocil to sie stawil, w celu zamkniecia wszystkich rachunkow i pozegnania sie z instytucja na dobre.
Z Revolutem nie mialam problemu nigdy.
Najlepiej po prostu miec przynajmniej 2 karty, roznych grup bankowych i jakas pre-paid dodatkowo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2022-10-10 18:33:44 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2022-10-10 16:47:57, xxxx1234 napisał(a):
Rich idąc tym tokiem myślenia kartę/konto może zablokować każdy bank i dobrze mieć trochę gotówki w szufladzie na taką sytuację, a zanim ktoś powie, że to niemożliwe to właśnie coś takiego zrobiła Kanada mniej więcej rok temu.
Bardziej hardcorowy scenariusz nikt nie chce nic niewartego pomalowanego papieru niemożliwe? W Wenezueli ludzie nie chce za usługi i towary oficjalnej waluty rozliczają się w złocie i srebrze.
Oczywiście to są skrajne sytuacje, ale nie niemożliwe.
Szczyt idiotyzmu już osiągnęliśmy płacenie telefonem,zegarkiem, kartą itd teraz tylko kwestia czasu kiedy ktoś to wykorzysta przeciwko idiotom.

Moze kazdy bank zablokowac, ale jedne robia to szybciej i czesciej, inne rzadziej. A o Revolucie bylo duzo o blokadach. Pewnie gdzies w tym watku wczesniej tez, bo pamietam, ze byla o tym dyskusja.

Nationwide raz mi nie przepuscil transakcji jak kupowalam bilet na samolot w Polsce, ale nie zablokowal karty. I raz nie chciala zadzialac karta Nationwide przy placeniu za hotel w Japonii, wiec uzylam Curve. Tyle, ze do Nationwide bardzo latwo dodzwonic sie i wyjasnic sprawe, w przeciwienstwie do Revoluta, gdzie jest tylko chat. Dzwonilam do NW z Korei jak mialam problemy z wyplatami i okazalo sie, ze to znany problem z bankomatami nie wyplacajacymi z zagranicznych kart, a nie problem z moja karta. 10 minut rozmowy korzystajac z darmowego wifi w centrum handlowym i problem wyjasniony.

MBNA nigdy nie zatrzymalo mi transakcji, nawet zdziwilam sie, ze nie probuja nic weryfikowac.

Nalezy tez wziac pod uwage, ze duzo podrozowalam do roznych krajow, wiec moge powiedziec, ze testowalam rozne karty w wielu krajach.

Ja padlo w poscie powyzej, najlepiej miec backup kart z roznych grup bankowych, zeby uniknac awarii systemow czy blokady.

A teraz taka uwaga do Twojej wypowiedzi. Obrazasz osoby, ktore uzywaja roznych urzadzen do platnosci elektronicznych wyzywajac ich od idiotow. Nie jestem moderatorem, ale zwracam Ci na to uwage, jako uzytkownik forum.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #3 Ocena: 0

2022-10-10 22:49:04 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Bo uważam ludzi używających w 99% kart, zegarków itd... zamiast gotówki za idiotów, i nie będę używał "ładnego języka" bo tak wypada tylko nazywał tego typu działanie po imieniu, a jeśli administratorowi, moderatorom innym użytkownikom to nie pasuje zawsze mogą mnie usunąć z forum, ani dla mnie ani dla forum nie będzie to wielka strata.

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2022-10-10 23:31:50 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Zawnioskuje o to, skoro nie masz szacunku dla innych użytkowników forum.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

1_Inch

Post #5 Ocena: +3

2022-10-10 23:42:11 (3 lata temu)

1_Inch

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 17-05-2022

Cytat:

2022-10-10 23:31:50, Richmond napisał(a):

Pomijając formę-to koleś ma rację. Rezygnacja z gotówki- którą lud pracujący miast i wsi tak samodzielnie wprowadza (bo to takie posh płacić telefonem ręką tyłkiem czy uśmiechem) - wprowadzi nas w erę cyfrowego niewolnictwa gdzie już każdy ruch obywatela robotnika chłopa pańszczyźnianego będzie kontrolowany i limitowany- właśnie poprzez blokady, limity i zakazy. A powód się znajdzie. CO2, lodowce, foki wymierają , Putin ma biegunkę, żółwie się wkręcają w zgrzewki po piwie. Cokolwiek. Otępiały lud to zrozumie i będzie wspierał. Więc my ludzie świadomi wspierajmy raczej gotówkę. Jeszcze rok, Jeszce dwa. Ile się da.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2022-10-11 03:18:14 (3 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

A sobie wspieraj. Jeden lubi trzymać pieniądze w skarpecie (w onuce zawinąć też się da), drugi w banku, trzeci w banku. Co to ci przeszkadza?

Do góry stronyOffline

Antyszczepan

Post #7 Ocena: 0

2022-10-11 05:00:18 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-07-2022

Przeszkadza, bo jak widze dziadka co idzie do sklepu i placi 2 funty Za chleb karta to mi sie cos otwiera i on napedza ta machine i braku wolnego wyboru, bo nie chce mu sie miec klepakow, placenie karta jest spoko tranzakcje przez internet kupowanie, wieksze zakupy, ale gotowka w obiegu tez, ludzie sami eliminuja gotowke wogole jej nie uzywajac… trzeba placic , wyciagac z bankomatu ile sie da , zeby pieniadz byl jak najdluzej w obiegu, chodzi oto zeby miec wybor.

Predzej czy pozniej bedzie taki dzien , ze only cash jak walnie im system jakis , cyber atak ( strasza czesto) lub wojna i siec walnie. Kase warto miec tak na wszelki i jej uzywac jak najwiecej.

Dlatego inwestowanie w zloto zawsze sie oplaca bo predzej czy pozniej zawsze pojdzie do gory :) kupujcie na ile was stac , za 100 funtow monete , za 500 ale bierzcie ile mozecie, zloto zawsze bedzie w cenie i bedzie roslo, bedzie ku temu wiele powodow przez najblizsze 8-10 lat.

[ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 11-10-2022 05:07 ]

Do góry stronyOffline

Antyszczepan

Post #8 Ocena: 0

2022-10-11 05:09:45 (3 lata temu)

Antyszczepan

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-07-2022

Cytat:

2022-10-10 23:42:11, 1_Inch napisał(a):
Cytat:

2022-10-10 23:31:50, Richmond napisał(a):

Pomijając formę-to koleś ma rację. Rezygnacja z gotówki- którą lud pracujący miast i wsi tak samodzielnie wprowadza (bo to takie posh płacić telefonem ręką tyłkiem czy uśmiechem) - wprowadzi nas w erę cyfrowego niewolnictwa gdzie już każdy ruch obywatela robotnika chłopa pańszczyźnianego będzie kontrolowany i limitowany- właśnie poprzez blokady, limity i zakazy. A powód się znajdzie. CO2, lodowce, foki wymierają , Putin ma biegunkę, żółwie się wkręcają w zgrzewki po piwie. Cokolwiek. Otępiały lud to zrozumie i będzie wspierał. Więc my ludzie świadomi wspierajmy raczej gotówkę. Jeszcze rok, Jeszce dwa. Ile się da.

Dokladnie, swietny komentarz.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2022-10-11 08:49:14 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

To czy użytkownik ma rację czy nie, nie ma znaczenia. Nie ma prawa wyzywać innych od idiotów.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2022-10-11 10:44:19 (3 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2022-10-10 22:49:04, xxxx1234 napisał(a):
i nie będę używał "ładnego języka" bo tak wypada tylko nazywał tego typu działanie po imieniu, a jeśli administratorowi, moderatorom innym użytkownikom to nie pasuje zawsze mogą mnie usunąć z forum, ani dla mnie ani dla forum nie będzie to wielka strata.

Może więc pora rozważyć pożegnanie się z forum skoro nie odpowiadają ci jego zasady?

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,