Str 5 z 5 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Adacymru |
Post #1 Ocena: 0 2020-10-09 17:20:54 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2020-10-09 16:37:36, ArturoMarchisio napisał(a):
Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi  a zna się ktoś może na przepisach WDH odnośnie przyznawania mieszkań ? Bo jeśli już jestem tam zapisany i mieszkałam jakiś czas w ich lokum i chciałbym zmienić, to czy mógłbym ubiegać się np. o flata jednoosobowego
Jak będziesz widnial jako lokator, mozesz skladac wniosek o zmianę iallikowac wtedy o osobne mieszkanie.
Jak nie jestes zapisany jako lokator, to tez mógłbyś skladac wniosek, ale wtedy dowiedzą się ze mieszkasz bez ich wiedzy. Postaraj się, zeby kolega dopisal cie do adresu jako lokator,jak sa osobne sypialnie,to nie będzie problemu, ale jak spisz w salonie na kanapie, czy nawet łóżku ale sypialnia z salonu zrobiona, to się nie zgodzą na dopisanie, bo wg przepisów bedzie przeludnienie, niezależnie czy wam to przeszkada, czy nie.
Ada
|

|
 |
|
|
ArturoMarchisio |
Post #2 Ocena: 0 2020-10-30 15:48:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 30-09-2020 Skąd: Oldham |
Witam ponownie  nie chcę zakładać nowego tematu dlatego pisze tutaj, odnośnie też poprzednich postów... Czy jest taka możliwość (może ktoś z Was się spotkał) że mimo tego że landlord podał moje dane przy wyprowadzce to wciąż w żaddnych dokumentach (czy to z councilu czy z WDH) nie widnieje nigdzie moje nazwisko ani nawet wzmianka o tym że tu mieszkam ? W odpowiedzi usłyszałem że mój współlokator (który mieszka tu dłużej niż ja) również nie był nigdzie w dokumentach wymieniony, a ,,wdh wie że on tu mieszka". Ktoś, coś ?
|

|
 |
|
Misia13 |
Post #3 Ocena: 0 2020-10-30 16:06:29 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2020-09-30 17:16:31, Misia13 napisał(a):
Przykro mi. Wynajmujesz nielegalnie. Nie mozna podnajmowac pokoji w takich domach.
Reszty odpowiedzi nie mam. Sorry.
Napisalam a Ty swoje.
A tak dopisze.... ten "landlord" to wlasciciel mieszkania? Czy to byla osoba co dostala to mieszkanie od WDH I pozniej wyjechala zostawiajac was?
Wszystko nieciekawie....  [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 30-10-2020 16:15 ]
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #4 Ocena: 0 2020-10-30 18:26:03 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak nie byl ten drugi zgloszony, to jak wiedzą że on mieszka, z fusów nie wróżą. Jakby powiadomił instytucje o twoim zamieszkaniu pod tym adresem, to byś widnial. To, ze mowi ze zgłosił, nie jest potwierdzeniem.
Ada
|

|
 |
|
malben1 |
Post #5 Ocena: 0 2020-10-30 21:36:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 Skąd: Stafford |
Landlord... to brzmi dumnie Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
|

|
 |
|
|
ArturoMarchisio |
Post #6 Ocena: 0 2020-10-31 14:10:13 (5 lat temu) |
Cytat:
A tak dopisze.... ten "landlord" to wlasciciel mieszkania? Czy to byla osoba co dostala to mieszkanie od WDH I pozniej wyjechala zostawiajac was?
Wszystko nieciekawie....  [ Ostatnio edytowany przez: <i>Misia13</i> 30-10-2020 16:15 ]
To osoba która dostała mieszkanie i przez ostatnie pare lat tu mieszkała z moim obecnym współlokatorem, w marcu się wyprowadziła.
Ogólnie tak sobie myślałem czy jest taka możliwość żebym sam to sprawdził w councilu i wdh, ale nie wiem jak to zrobić żeby sobie kłopotów nie narobić. Ktoś wie może albo miał taką sytuację ?
|

|
 |
|
ArturoMarchisio |
Post #7 Ocena: 0 2020-10-31 15:08:06 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-10-31 14:10:13, ArturoMarchisio napisał(a):
Cytat:
Wszystko nieciekawie....  [ Ostatnio edytowany przez: <i>Misia13</i> 30-10-2020 16:15 ]
To osoba która dostała mieszkanie i przez ostatnie pare lat tu mieszkała z moim obecnym współlokatorem, w marcu się wyprowadziła.
Ogólnie tak sobie myślałem czy jest taka możliwość żebym sam to sprawdził w councilu i wdh, ale nie wiem jak to zrobić żeby sobie kłopotów nie narobić. Ktoś wie może albo miał taką sytuację ?
A i na nią przychodziły wszystkie dokumenty z wdh np., dla jasności
|

|
 |
|
ArturoMarchisio |
Post #8 Ocena: 0 2020-11-07 15:51:20 (5 lat temu) |
Ktoś może z forumowiczów wynajmował dom/mieszkanie z WDH i orientuje się np. jakie są kary za niezgłoszenie któregoś z lokatorów ? Chodzi o to że mieszkam na pokoju u kogoś kto ten dom dostał z WDH i chciałem się ubiegać o samodzielne mieszkanie dla mnie, ale nie mam żadnego potwierdzenia że tam mieszkałem, typu rachunku z Councilu, niczego... A jak pójdę do nich i okaże się że tam mieszkam dłuższy czas a oni o tym nie wiedzą ...  analogiczna sytuacja z Councilem, ktoś się orientuję, miał podobny problem ?
|

|
 |
|