MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Life in the UK test do uzyskania obywatelstwa

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomaszzet

Post #1 Ocena: 0

2020-06-08 15:26:16 (5 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Tak.
Rozmowa na wybrane przez Ciebie tematy.

Gdzies na tronie sa nagrania pokazujace jak to wyglada

GESE Grade 5

10 minute speaking and listening test
Certificate usually sent within 7 days
Speaking & Listening only
(czyli caly czas tak samo)
https://www.trinitycollege.com/qualifications/SELT/UKVI/B1-GESE-grade-5

Cytat:

2020-06-08 01:08:09, daavid napisał(a):
Oprócz tego egzaminu trzeba zdać też egzamin z języka angielskiego?

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 08-06-2020 15:27 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2020-06-08 20:09:53 (5 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Do egzaminu/rozmowy jezykowej wymagane jest 'drzewko' z rozpisaniem wybranego tematu i tematow pobocznych - daje sie na wstepie egzaminatorowi.
Rozmowa krazy w temacie, jednym z kryteriow jest zadanie 1-2 pytan przez egazminowanego, by wygladalo to na konwersacje.

LIUK test niekoniecznie wyglada jak Gal przedstawila.
Pojawiaja sie pytania z sadownictwa krajow UK, z zakresu autonomii, wielkosci parkow i jezior(a?) szkockiego, sporo dat i nazwisk, wynalazkow, sporo detali z historii, procenty narodowosciowe, zmiany demograficzne itp.
Generalnie kilka dni testow online, doczytywanie w ksiazce i necie, notatki, by poukladac to chronologicznie i same testy latwiejsze niz cwiczone.
Ale znajomi trafili na mniej przychylne pytania, m.in. odnosnie programow tv, ostatnich gwiazdek muzycznych.
No i punkt widzenia dosc ciekawy, niekoniecznie zgodny z nasza edukacja historii swiata ;.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2020-06-08 20:21:25 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Nie wiem, dla mnie zagadnienia z historii i polityki nie byly jakos specjalnie trudne czy nowe tam, a z tematow specyficznych dla UK wszystko jest w tych ksiazeczkach i testach, z tego sie przygotowywalam i spoko. Ale teraz bym tk wszystkiego nie pamietala, bo to nie jest taka wiedza, ktora mnie jakos specjalnie interesuje np jakims tenisiscie czy krykiecie, hence wrzucone w otchlanie pamieci nieprzydatnej do zycia codziennego, a wiec zbednej.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #4 Ocena: 0

2020-06-13 22:34:41 (5 lat temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-06-07 19:32:26, Misia13 napisał(a):
Cytat:

2020-06-07 19:30:41, Misia13 napisał(a):
Ja mialam ksiazke.... przeczytalam 2 razy. Ech nie nadaje sie do nauki. Testy na koncu ksiazki odpowiadalam 75%...
Test to koszt 50£. Poszlam... zdam to zdam... nie to nie. 50 to nie taka strasznie kasa.
Test szybciutko skonczylam... latwiejszy niz w ksiazce. Nad jednym pytaniem "zawislam".... ale I tak wiedzialam ze zdalam. 😊

Jeszcze dopisze, ze planuja zmiany na trudniejsze, nie wiem kiedy wejdzie w zycie.

Hej. Ja podeszlam niedawno z okazji settled status mimo ze nie trzeba, ale uznalam ze jezeli ten egzamin sie nie przeterminowuje, to sprobuje wczesnie podejsc juz pod katem obywatelstwa i w razie czego powtarzac chocby w nieskonczonosc. Powtarzac jednak nie musze bo zdalam. A z okazji tych planow srubowania trudnosci testu, czy slyszal ktos o jakichs moze planach ograniczenia terminu waznosci wynikow, czy to dalej bezterminowo?
😊

[ Ostatnio edytowany przez: PannaZMokraGlowa 13-06-2020 22:36 ]

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #5 Ocena: 0

2020-06-13 23:04:00 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Hi.
Jezyk angielski ma waznosc 2 lata.

Do góry stronyOffline